ביבי, אני עדין מתחת לקו העוני ...
סיכום סופי לוועדת לרון ותוצאותיה : מאת: z 2 sו 19/05/05 | 00:45 אחרי שאספתי מספיק נתונים , השתתפתי אקטיבית בדיון בעינין , ודברתי אישית עם ראשי המטה בגני התערוכה , הגעתי לסיכום סופי ( ונידמה לי גם הוגן ) מבחינתי לד'וח לרון , והשלכותיו , ותוצאותיו . הדברים מתייחסים רק לפרק ההשתכרות , שהוא בעיני החשוב , העיקרי , והמשפיע מכולם . אני רואה בסיכום סיום תקופה של מעקב ומעורבות אישית שלי בעינין , ובנושא הנכים בכלל . אישית , אשקול את צעדי להמשך, גם פרטית , וגם אולי ציבורית . בבקשה - התבטאותו העקרונית הנחרצת, והעקבית של יואב קריים שאומרת בפרוש , וללא היסוס שנכה שלא עובד הוא פראזיט , עצלן , לא מגיעה לו קצבה , ו"צריך לחנך אותו לעבודה" , מסמלת במשפט אחד את כל הד'וח , הכשלון , והנזק ! שלו נעליכם מעל רגליכם יואב , וראשי מטה המאבק מול הנכה ! הגעתם לרמת בזיון והתבטלות כזאת בפני האוצר , שאתם מרשים לעצמכם לבגוד בכל עינין הנכים , ולהתייחס לאותו נכה שמוציא את נישמתו , מסכן את בריאותו , נילחם בתעצומות נפש לצאת לעבודה , ולסיים את אותו יום , וחודש בשלום , כדי להביא עוד כמה שקלים למיחייתו העלובה, בזלזול , ביטול , ושחצנות מנוכרת . איך אתם מעזים לדחוף לנו כמה שקלים מחורבנים , ובתמורה להגדיר את אותו נכה שבלית ברירה , ולמרות כל רצונו העז , לא מסוגל לעבוד, כמשתמט פוטנציאלי , וחשוד ברמיה ! שמתם עליו שוטרים בדמות "וועדת שיקום" , כשבתהליך מבזה ומייגע , יחליט שם איזה פקיד לשבט - לחיי עוני וחוסר כל ללא קצבה , או לחסד – חיים עם קצבה עלובה ומשפילה של 1800 ש'ח ( או 1200 ... לפי מה שיתחשק...) . במקום להעריך , לכבד , ובאמת לתמרץ את אותו נכה שמצליח בכוחות עליונים לצאת ולהתפרנס איכשהו בשכר נמוך , הוועדה גוזלת ממנו את הלחם והחמאה שהרוויח בזיעת אפיו, כדי ל"קצץ בקצבאות , ולהקל את הנטל שלנו מקופה הציבורית"....כאילו שאם לא היה עובד היו משלמים פחות קצבה...ואולי כן...מעכשיו באמת ישלמו פחות אולי , אם לא נעבוד...תלוי במל'ל...באמת התקדמות , ותמרוץ ! אבל מבחינת האוצר ! אני שומע את ביבי נתניהו מדבר מפיכם ! אנו בחרנו בכם כדי שתייצגו אותנו בכבוד , ולא כדי "שתחנכו" אותנו ! בושה וחרפה ! כל התפיסה של הוועדה היא של האוצר ! וגם פה כמו בציבור הכללי ,הוא פוגע בקבוצה החלשה ביותר של החלשים והמובטלים לעומת בעלי ההכנסה הגבוהה מבין הנכים . הוא פוגע במובטלים רגילים , ומאלץ אנשים לחיות משכר מינימום שאי אפשר להתקיים ממנו , ועשה ומתייחס אותו דבר לנכים , כשכל מטרתו באמצעות הוועדה היא לקצץ בקצבאות . כתוב שם ! שחור על גבי לבן! ולאותו נכה שבדם יזע ודמעות מצא עבודה בשכר מינימום , כדי להתקיים עדין מתחת לקו העוני , אבל אולי כמו בן אדם , דאגתם לגזול 40% מהקצבה הבסיסית שמאפשרת לו לנשום ! אלה שהתלמידים עלו על מורם ! אתם אלו שיזמו את האיום הזוועתי הזה , בראשות קלגסים שהצבתם עלינו , למען לא יתחמק אף נכה מעבודה בריאה , ופוריה . לא יאומן , אבל אתם עצמכם ובשרכם ! וכל זאת בהחלטת וועדת חכמים אובייקטיביים , וטובי לב מהמל'ל !... אכן תחסכו פה די הרבה קצבאות...אם הוועדה תהיה יעילה מספיק לטעמכם !...ו"תחנכו" אותנו...תראו לנו מזה להתבטל !... לקח לכם שלוש שנים סודיות ( ועכשיו ברור מאוד גם למה הממשלה התעקשה על סודיות...לחבר מסמך זדוני שכזה צריך תקופת בישול ללא הפרעה...) , לחבר את הקרקס הזה , שכל בר דעת שעובר עליו יכול לראות כמעט בכל סעיף בו סתירות פנימיות ( החלטתם לבטל את השכר הקובע , ודרגת אי הכושר ולעבור לסולם שכר עם דיסריגארד של 1200 ש'ח , וזה אומר שהורדתם את הקצבה הבסיסית למשתכר 0 ל 1200 ש'ח מ 1800 ! אבל החלטתם במקביל שלא לשנות גובה הקצבה הבסיסית 1800 ש'ח...וזאת סתירה פנימית , ואל תגיד לי שאני לא מבין יואב , אתה לא מבין ! ! ! ) , שמאפשרות לאוצר לתמרן על הראש שלנו כאוות נפשו וגחמותיו ( ראה הסיכום בקורת שלי על הד'וח ) . שום דבר שהתפשרתם עליו שם , הגיוני , וסביר למען הנכים ! כלום ! אף אחד לא יכול להתקיים בתנאי הכנסה כאלו ! אף אחד בעולם ( אולי בעולם השלישי כן...) לא יכול לחיות מהגרושים האלו שזרקתם לנו , ועוד בשם השיקום והקוממות , ולתפארת מדינת ישראל...הייתם צריכים לעוף משם אחרי חודשיים ! כיפפו לכם את הידיים עוד בחודשים הראשונים , ואת השאר עברתם בזחילה רופסת כדי להוציא עכשיו ד'וח שישמש בעתיד דיכוי , וכיבוי כל תיקווה לעתיד מכובד , ונורמלי . דנתם את רב הנכים החלשים יותר דווקא לשנים של חיי עוני , רפיון , והשפלה ! מילא זה , אבל הנזק העיקרי הוא שאתם פועלים כעת נגדינו כחרב פיפיות , מפני שנתתם לגיטימציה למהלכי האוצר הזדוניים , והמרושעים נגדינו , והשארתם אותנו חסרי הנשק היחידי שעוד היה לנו – מחאה ציבורית . נהגתם בי בהגינות , וכך אמשיך ואנהג בכם . לא אכנס להאשמות אישיות , אבל כגוף המייצג אותנו נכשלתם כישלון חרוץ , ואת הנזק שעשיתם לא ברור לי כעת איך מישהו יוכל לתקן עוד שנים ! בדו'ח הזה מצויים מאוויי נפש והמון כוונות טובות , ומילים גדולות שלכם , אבל מעשית - רוע , רשעות , השפלה , הרעת תנאים וחידלון לשנים ! קחו נא את כוונותיכם , ומאווייכם אתכם , ולכו אתם הביתה . זה כרגע המיטב שתוכלו לעשות למעננו . אני לא אהיה מעתה חבר במטה לא בחרתי בכם כדי ש"תחנכו" אותי לעבודה בעזרת פקידי המל'ל...תודה רבה ! לא אבחר בכם , וכולי תקווה שרבים וטובים יצביעו כמוני ברגליים , ויסיימו כבר את הפיאסקו הזה , כדי לצאת אולי לדרך חדשה ! מגיע לנו !
פורום זכויות ומוגבלות(נכים)תפוז 286