מומלצים 24.4

moton

New member
כל אייקון והתמונטלי שלו../images/Emo26.gif

למעריצי טלי שרון יש כל כך הרבה תמונות שלה שהם עשו שרשור של תמונות שדומות לאייקוניים בתפוז. קורע
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1386&msgid=76436978

ה מוזה

New member
בת לאב ניצול שואה כותבת לו

"איך היו נראים חייך? איך היו נראים חיי? איך היו נראים חייך אם לא היו חוטפים לך את הלב בילדות אם לא היו ממלאים לך אותו בשחור בטראומה בצלקות בכאב שעם השנים צמחו לכעס מרמור יאוש עטוף דכאון. איך היו נראים חייך אם כמו כל ילד גם אתה יכולת לרוץ בשדות לטייל בין הנהרות וחצרות שהיו נוף ילדותך במקום להסתגל לגדרות תייל וחיילים במקום להסתגל למציאות חדשה-גטו ואתה בסך הכל בן 8 איך היו נראים חייך אם יכולת לספר חוויות מבית הספר במקום חוויות על גירוש ומעבר למחנה ריכוז אם יכולת לספר על אנה פרנק כעל עוד חברה שגדלה בשכונה במקום לזכור אותה כחברה שלא שרדה אם רק יכולת לספר איך זה ללכת לאכול גלידה בשכונה במקום לרוץ במחנה ולחפש פת לחם אם רק יכולת לספר חוויות של נסיעה ברכבת מעיר לעיר במקום לספר איך כל שבוע רעד ליבך מאותה רכבת ארורה שעצרה בתחנה ושמה גהנום(אוושויץ) תחנה אחרונה לפני גן העדן ..." [מומלץ באישור הכותבת]

מבקשת להמליץ על ההודעה מ-50+

"שיני הזמן- הודעתו של קורע ברך -
"שיני הזמן לפני שנים ואני צעיר במלוא אוני שמעתי אמרה שדבקה בראשי ולא משה את חיי לוותה עד הלום היגיעה בנאלית היא מטופשת קצת לא חכמה אבל אכזרית ואין בלתה צחוק העלתה בי צחוק לאיד הרי "לי זה לא יקרה": עד גיל חמישים יעשה אדם הכל להרוס את הבריאה, את גופו וכאילו להד"ם ומגיל זה והלאה ינסה, גם ברמייה לעצור ההרס עד בואו לבית עולם. פעם הגבול היה ארבעים לא מזמן חמישים היום גיל שישים ויש כאלה הטוענים שיבוא היום ששמונים יהיו רק מחצית החיים. כך, או כך הזמן עובר. כך, או כך, לחיים אין עוצר לחלק ביעף לחלק בסבל לחלק באושר לאחרים בעושר לחלק המגיע לגיל שישים מזומנה תובנה הארה מכה כברק כי מאי שם צץ לו אינקוגניטו נונגראטה "שיני הזמן" הוא חופר נובר והורס את פלא הבריאה כל פרח כל עץ כל אדם ובהמה היתכן? אני שואל מתוך מוח שמאבד מליוני תאים, שיקום צלם, או בצלם אלוהים אפילו האל בכבודו ובעצמו שיחרב את בריאתו כאילו מגדל קלפים? קם ארוך זקן לבוש שחורים מגלגל עיניים לשמיים, אלא מה? "אלוהים ברא את העולם הבא!" אחרת קמה ואומרת בלשון מהיר, עוטה לובן ושיערה בהיר רגליה יחפות, נרה יאיר, "גם אם צומח לך באוזניים שיער לתפארת הנשמה ידידי הנשמה תמיד נשארת". לא מזיז לי העולם הבא אני חסר נשמה. גוף בשר ודם מאכל תאווה לאלוהי, ל"שיני הזמן". אליו אני מתפלל: אנא, אני לוחש, לפעמים בדמעה, לעיתים בזעם, הנגיסה הבאה עשה זאת, בנחת, בנועם. בכל זאת, לעזאזל, ביליתי בעולם הנסתר למה נברא? ממני נבצר, הרי, אהבתי נאהבתי נלחמתי ועל זרי דפנה נחתי הצלחתי נכשלתי הושפלתי השפלתי הובסתי הבסתי נדרסתי דרסתי ילדתי נולדתי חייתי. ואתה, שיני הזמן, אלוהי המוות והמק אלוהי הרימה והתולעה ההרס והחורבן אלוהי השומה והקמט אלוהי שיער הפרא הקרחת והפדחת אלוהי האדישות והציניות מלך מלכי הדז'ה וו הזיכרון והידע הכאבים בבוקר השינה הטרופה המונע שליטה בסוגרים וסוגר יציאות, יודע מי אני לעומתך. חרק, שבטובך לא מחצת. בטובך הואלת לאפשר לי להגיע לגיל בו איבדתי את לשון הגוף ונותרו לי הלשון המתגלגלת, ולעיתים, הכל תלוי, זיכרון חד, מכאיב, של תרגיל. אנא אל עליון, שיני הזמן, אל נא באפך עצור. רגע. המתן עם הנגיסה הבאה עד שאתאהב שוב עד ששוב אוהב."

lostharpy

New member
גם זיהוי שירים רוצים להמליץ

במסגרת כמה פרוייקטים להקלת חיפוש של שירים לפי נושאים ע"י הגולשים שלנו היום הגענו למסיבה עברית.

ה מוזה

New member
מכתבים בשם 6 מיליון ../images/Emo16.gif

מוזמנים לשרשר לזכרם ובשמם מכתבים אל אומות העולם ומצפונם אז וכיום . את זעקת הילדים,את בכי האמהות,את תפילת האבות,את המילים השותקות את צרחת הנפש ואת גבורת צלם האדם שזעקו מבעד לגדרות התיל הגבוהות אל עולם שלם שעמד מנגד ולא הושיט ידיים .

a e q u i t a s

New member
שואת העם ארמני והקשרה לשואה היהודית

פורום פוליטיקה עולמית עוסק בשואה הארמנית, שהתחילה בדיוק היום 24.4, השלכותיה השונות על היסטוריה העולמית, והאם היטלר השתמש בשואה הארמנית כגיבוי לתוכניתו "לפתרון הסופי" קישור

למעלה