מומלצים 20-4

זהבה נ

New member
זכויות תלמידים- נושא חשוב-שווה../images/Emo140.gif

כמנהלת פורום זכויות הורים ותלמידים שמספרות 1076 הנה הודעה מומלצת : "אבקש לקורא את המכתב הנ"ל קריאה עיונית, כל פרט חשוב. אני תלמידה בכיתה י' בבית ספר בנתניה. לפני כחודש קיבלנו עונש קולקטיבי: השעית כל הכיתה מבית הספר. סיבת ההשעיה היתה: כי הכיתה לא הופיעה לשיעור לשון האחרון באותו היום. הסיפור הוא כזה... היה לנו יומים מרוכזים במד"א בראשון ובשני. ביום שישי בשיעור לשון האחרון שלנו עם המורה ללשון שאלנו אותה אם יתקיים שיעור ביום שני כיוון ששיש לנו מד"א... היא מבחינתה אמרה שהיא לא יודעת ואם זה ככה תביאו את העבודה ליום שלישי(שיעור לשון הבא..אחרי יום שני) ביום ראשון כשהיה לנו יום מרוכז השתחררנו מיד בסיומו. למחרת אחרי 5 שעות של מד"א הלכנו הביתה במחשבה שנגמר היום ואין לנו לשון.. המורה לא הופיעה בכיתה כ10 דק' לאחר הצילצול! אגב- המורה ללשון אמרה לנו שהיא התקשרה למחנכת ביום ראשון בכדי לשאול אותה אם יתקיים שיעור ביום שני. היא אמרה לה שכן,אך לנו איש לא טרח לומר זאת! כמה בנות נשארו בבית הספר כדי לסיים כמה עיסוקים פרטים. בדרך כמה פגשו את המורה ללשון וזו אמרה להן שאין שיעור כיוון שכל התלמידות הלכו הביתה. בשעה 14:30 היה לנו טלפון מהמחנכת שהודיעה לנו(לחלק מהכיתה מידע זה ב כלל לא נמסר ע"י ההנהלה אלא ע"י הכיתה-למחרת אפילו הגיעו בנות ללא ידיעת הדבר) שאנחנו מושעות מבית הספר עד לאחר חופש פורים, כל זה בגלל שהמנהל החליט להעניש אותנו. את ההחלטה הזו הם קיבלו בלי לברר איתנו מה היה ולמה הלכנו הביתה. המנהל דאג להתקשר למפקח כדי לבקש אישור על השעיה של כיתה שלמה. מובן, שהוא לא אמר רק שהברזנו משיעור לשון אלה הוסיף דברים נוספים. ההשעיה כללה את יום פורים שכולם מגיעים מחופשים לבית הספר ואנחנו נאלצנו להישאר בבית, כמו כן הפסדנו מבחן חשוב מאוד כבר ביום שלישי שגרם לנו לחץ נוראי בשבוע לאחר מכן. שלושה מבחנים יום אחרי יום שהם במקצועות בגרות. התנאי להופיעה בבית הספר לאחר החופשה היה בהזמנת הורים בלבד. בשיחה עם ההורים שלנו טענה הנהלת בית הספר שהכיתה שלנו מופרעת וזאת לא הפעם הראשונה שכזה דבר קורה. היא הזכירה את השביתה שנערכה בשיתוף כל התלמידים בארץ שאירגן התלמיד מרעננה. אנחנו התנצלנו בפני ההנהלה על כך שהיינו מושפעות תחת אינטרנט. בית הספר השפיל אותנו בצורה שאי אפשר לתאר. כל הכיתה הגיעה ביום פורים לבית הספר לחגוג והמורה נכנסה להודיע לנו שחל עלינו איסור מוחלט להתקרב לתחום בית הספר. אינני יודעת מה לעשות ולאן לפנות עם המידע הזה. בדבר אחד אני נחושה בדעתי זה לא היה צודק. אבקש את שעתכם על הדבר. בתודה וחג שמח"

S h a y 9 9 9

New member
ג'ואן חוזרת היום!!!!!!!

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=993&msgid=51306147 העונה ה2 של ג'ואן מארקדיה מתחילה היום בערוץ 3! כולם מוזמנים

בשביל לקבל עזרה צריך"להכין אוכל לעו

• אני נכת פוליו אנא כנסו SHANSAN שלום אני אם ל3 ילדים,בתי משרתת בצבא אני חייה בנפרד מבעלי, ביית הדין חייב אותו לתת לי גט עקב אלימות,אני אישה הסובלת מפוליו שמצבי הולך ומחמיר. בגלל המצב הכללי אשר נקלעתי אליו פניתי לעזרה אבל זה לא מה שקיבלתי, במקום זה קיבלתי ניתוקים כשצלצלתי, בלשכת הרווחה מתרחשות פרוטקציות בשביל לקבל תרומה צריך " להכין אוכל לעו"ס" ולכך יש לי הוכחות בנוסף לכך העו"ס תורמת לאנשים שחלקם כלל לא נזקקים. קרה מיקרה שבו מעדתי והייתי עם גבס למחרת ביתי הגדולה ניגשה לרווחה והביאה לעו"ס פתק מהמיון על מנת להעלות לי את שעות הניקיון מכיוון שאין לי עזרה משום גורם וכמובן לא הייתה כל התייחסות ואפילו טלפון לא קיבלתי מצידה או כל התייחסות מנמלית ולכן התקשרתי ללשכת הדובר ואז הייתה התייחסות והעו"ס באה לבקרני,וזה מיקרה אחד ביין הרבה מיקרים, קחו דוגמא היום שאני זועקת בקול אז העו"ס אומרת לי שאני לא נורמלית ועוד בנוסף אומרת שגם ראש העיר אמר כך איזה מין זכות יש לה בכלל לומר זאת ובנוסף אומרת שאני לא כמו פעם הריי כמובן כשהייתי עושה לה ציפורניים ואוכל אז היא הייתה מדברת איתי ואכפתית יותר. אבל כשזה ניגמר גם היחס הסתיים לו כל הזמן היא אומרת שאני שורדת שורדת מתיי בן אדם צריך לחיות? מתיי? אפילו כתרומה העניקה לי את המזרון שלה שלא בריא לגופי שכיום אני סובלת וכל הזמן תחת זריקות , לפניי כחודש ניתקו לי את החשמל בבית התקשרתי אליה בבוקר ובמזל תפסתי אותה וסיפרתי לה אז היא אמרה " ומה את רוצה שאעשה" אז פשוט אמרתי תודה רבה וניתקתי, יש לי הוכחות לכל דבר לכל המתרחש אפילו הקלטות,הסרטות, הרווחה עוזרת כשאדם נופל או כאשר מביאים להם עיתונות לא לפניי קחו דוגמא את אחותי שביקשה התחננה לעזרה אוכל לא הייה לה דלת בבית לא הייתה ושיכון שכונות בכלל לא התייחס אליה ולא התחשב בה נהפוך הוא כשהייתה מבקשה עזרה היו פשוט אומרים לה "נזמין לך משטרה" והינה כיום היא אישה חולה שנפלה למחלה הקשה מחלת הנפש הזאת מחוסר עזרה , יש לי הוכחה לכל הדברים הללו ועש שלא הקמתי זעקה גדולה והבאתי את העיתונות והטלויזיה לא עזרו לאחותי בכלום וכאשר הטלויזיה הופיעה והעיתונות אז כולם נתרמו לעזרה כולל אזרחיי המדינה. מסכן מי שאין לו פה ולא יודע לצעוק! לפניי כשלוש שנים בלי ברירה בפסח לא הייה לי חשמל סגרו לי את המים לא הייה אכפת לעו"ס שאני אמכור את הרכב שהייה אצלי רק חצי שנה ולכן מכרתי את הרכב והייתי חייבת להחזיר למכס 45000 שקל כי לא הייה לרכב בלאי וגם איבדתי את הזכות לקנות רכב חדש לשלוש וחצי שנים נישאר לי 40000 שקל ביד ואז שילמתי כמובן את החובות מים,חשמל ועשיתי פסח לילדים כמו שצריך וקניתי סוברו ב-17000. היום כשאני פותחת את הפה לעו"ס היא טוענת שאני לא נורמלית אבל כשביתי עבדה אצלה בניקיון הבית ואני הייתי עושה לה פדיקור ברגלים שהיום מצבי החמיר ואיני עובדת בזה אז אני "לא בסדר" והיא אינה מתייחסת לצרכיי. כיום הרווחה באזורי תורמת למי "שתורם לה" מי שמבשל לה מי שמנקה לה וזה באמת ככה קורה.... פורום זכויות ומוגבלותנ(נכים) 286

meravbr

New member
../images/Emo122.gif כמובן הכותרת צריכה להיות-

איסור מוחלט של העישון במסעדות...

תלונות על הביטוח הלאומי

הודעה לעיתונות מטעם ועדת הכספים יו”ר הוועדה לענייני ביקורת המדינה ח”כ יורי שטרן: ”יש לקבוע כנוהל חובת שימוע לאזרחים שהביטוח הלאומי משנה לרעה את גימלתם או קובע שהם בעלי חוב למוסד” התפרסם בתאריך: 13/04/2005 מנכ”ל הביטוח הלאומי מר יגאל בן שלום: ”הפקנו לקחים בעקבות הביקורת: המוסד לביטוח לאומי ישנה בקרוב את הנוהל הקיים לגבי שימוע” הוועדה לענייני ביקורת המדינה קיימה היום ישיבה בנושא תלונות על הביטוח הלאומי שטופלו ע”י נציבות תלונות הציבור במשרד מבקר המדינה. יו”ר הוועדה, ח”כ יורי שטרן, אמר כי כינס את הוועדה כיוון שעל פי נתוני הדוח האחרון של נציב תלונות הציבור, נמצא כי המוסד לביטוח לאומי הוא המוביל במספר תלונות הציבור בין כל מוסדות המדינה. בשנת 2004 הוגשו 755 תלונות על המוסד לביטוח לאומי. חלק מריבוי התלונות מוסבר ע”י הגזרות הכלכליות והמגמה לשלם כמה שפחות. בפני הוועדה הוצגו מספר תלונות שבדק נציב תלונות הציבור ונמצאו מוצדקות. בנושאים של גביית חובות בשל תשלום יתר של גימלאות באשמות המוסד לביטוח לאומי וכן ליקויים בטיפול בזכאות לקיצבת נכות כללית כשאזרח מסר נתונים בתום לב והמוסד התייחס לנתונים אחרים שהיו מצויים ברשותו וחייב את האזרח שלא כדין. תלונה נוספת התייחסה למידע מוטעה שפורסם באתר האינטרנט של המוסד ואזרח הסתמך עליו. הנציבות קבעה שתלונתו של האזרח מוצדקת היות ועל המוסד לביטוח לאומי חלה חובת זהירות בשעה שהוא מפרסם מידע באתר האינטרנט שלו. בפני הוועדה הופיעו מספר אזרחים שהתלוננו על טיפול כושל של הביטוח הלאומי בעיניינם. גב` יעל דרזי שבאה לוועדה במיוחד ממודיעין לאחר שתלונתה הוסדרה ונמצאה מוצדקת הגיעה על מנת לשטוח את מסכת היסורים שעברה לאחר כל אחת מלידותיה וסירוב הביטוח הלאומי לאשר לה את דמי הלידה המגיעים לה. היא תיארה בפני הוועדה את פניותיה החוזרות ונישנות לסניף הביטוח הלאומי ברמלה ואת דרישות הפקידות למשלוח חוזר של אישורים שכבר שלחה בעבר. רק לאחר שנה וחצי קיבלה את דמי הלידה שהגיעו לה. לטענתה רבים הפונים שמרימים ידיים ומתייאשים ולא נאבקים על זכותם עד הסוף. מנכ”ל הביטוח הלאומי, מר יגאל רן שלום, אמר כי תוקם מערכת מיחשוב אינטגרטיבית שתקשר בין המערכות השונות הפועלות כיום במוסד. בנוסף הודיע המנכ”ל כי מיום א` הקרוב כל עצמאי יקבל דווח על כל הפעולות שביצע המוסד לביטוח לאומי בשנה האחרונה. מר בן שלום אמר לוועדה כי בשנתיים האחרונות יש מתקפה על עובדי הביטוח הלאומי ועל תשלומי שווא שניתנים ולפיכך המוסד נכנס למגננה. בסיום הישיבה הפנה יו”ר הוועדה, ח”כ יורי שטרן, מספר תלונות לטיפול הביטוח הלאומי וביקש שיוסקו מסקנות אישיות כלפי עובדים שפעלו בניגוד לנוהל וכן יופקו לקחים מערכתיים בהתאם. יו”ר הוועדה הציע שהטיפול בהחלטות שליליות כגון שלילת גימלה או החזר חובות ייעשה ע”י מערכת נפרדת שכן האזרחים עומדים חסרי אונים מול המערכת וסובלים מבחינה נפשית ובריאותית בשל החלטות שמתקבלות ללא ידיעתם. לדבריו ”גוזרים דינו של אדם ללא ידיעתו ולמצב זה אין סליחה וכפרה”. © כל הזכויות שמורות, 2003, מדינת ישראל נשמח לקבל את הערותיכם והצעותיכם לכתובת: [email protected] בפורום זכויות ומוגבלות(נכים)286

למעלה