מסכימה להתנדב בעבודה, אבל שלא ינצלו
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=613&msgid=96014514 אז ככה , בעיקרון הכל כתום בחיים , וזה נחמד היום בעבודה גיליתי מהי "חברת נשים " ולמה היא מסוגלת , קודם כל שתבינו , כשאתם הולכים לעבוד , רוב האנשים מחפשים לעשות כסף , אני הלכתי לעבוד בשביל לצאת מהביתה ולהתנתק קצת מהעולם של האינטרנט אצלי בעבודה עושים עכשיו מין אירוע קטן כזה לעובדים בלבד , לוקחים אותנו לסרט ולארוחת ערב , התיכנון הוא שיהיו 2 עובדים שישארו "לשמור" על המקום בזמן ששאר העובדים יוצאים לבלות . אז אמרתי שאני אתנדב להישאר כי אני גם הכי צעירה במקום העבודה שלי וגם בגלל שיש לי תוכניות אחרות לאותו היום. לפני שהתנדבתי שמעתי מכל מיני מקומות שאנשים פוחדים להישאר בזמן שהשאר מבלים ומעדיפים ללכת עם כולם . היו קצת מריבות מלא בנות נעלבו והיה ממש "קן הקוקיה" בעבודה . בסופו של דבר כשהכרזתי שאני נשארת הרוחות נרגעו ושמחתי על זה . היום המנהל סיפר לנו מה הולך להיות באירוע החברתי שלנו , ובואו נגיד שזה לא ממש מה שכולם ציפו שזה יהיה . ואז פתאום אנשים החליטו להישאר , והתחילו לדבר איתי על "להתחלף" . בעיקרון אמרתי לעצמי שאין לי בעיה ככה , ואין לי בעיה אחרת , מקס' לתוכניות שלי אני אלך אחרי האירוע , או אחרי העבודה זה אותו הדבר בשבילי . אז מישהי אמרה לי " טוב אני אגיד לך מה אני אחליט " , אמרתי לעצמי שאני לא רוצה להציב את עצמי במצב שבו מישהו מחליט עלי ואמרתי לה "בסדר כשתחליטי תודיעי לי ואני אגיד לך מה ההחלטה שלי " . זה קצת סתם לה את הפה והיא הרגישה שהיא לא יכולה "לדרוך עלי" בגלל שאני צעירה יותר ממנה בעבודה יותר מאוחר , אנשים אחרים באו ואמרו לי שהחזרתי לבחורה ההיא כמו שצריך כי היא ממש מפונקת וכל הזמן רק מחפשת קיצורי דרך ואיך שלה יהיה יותר נוח בעבודה ולא לאחרים. אמרתי לעצמי , בחייים שלנו אנחנו נתקלים בהמון טיפוסים שחושבים שהשמש זורחת להם מהתחת והכל מגיע להם לא רק בעבודה , גם כשהייתי בבית הספר היו את התלמידים שהיו יותר מפונקים והרשו לעצמם לפתוח את הפה על המורים ועל שאר האנשים רק בשביל לנצל ולהפוך את הדברים שיהיו יותר נוחים להם בלי שהם חושבים על מה שהאחרים מרגישים. המסר שלי מכל הסיפור הוא שלעולם אל תתנו לאחרים לדרוך עליכם בגלל שיש להם אינטרסים . כשהם אומרים לכם שבא להם משהו , אל תהססו להגיד אני אחשוב על זה ואני אחזור אליך . אבל בחיים אל תתחילו לריב כבר מההתחלה . תמיד ההפסקה הזאת במחשבה , תגרום לצד השני לשקול שוב את דבריו ולחשוב שאולי הם יהיו פחות נוחים למישהו אחר ורוב הסיכויים שאם תחזור אליהם אחרי כמה שעות עם תשובה שלא ממש תספק אותם הם יגיבו בצורה שונה מאשר אם תגידו ישר לא! ואז הם יצטרכו לתפוס עמדת התגוננות ממכם ויתקפו או יעליבו . שיהיה לנו ערב טוב