מומלץ לקריאה וגם ליישום!!!

nani10

New member
מומלץ לקריאה וגם ליישום!!!

בעיקר לגננות בגנים הפרטיים (ולתשומת ליבם של מפעילי הגנים העירוניים). המאמר לקוח מתוך המקומון - "גל גפן".

טלגל

New member
זה מאד יפה, אבל קצת צורם לי הפירסום

העצמי הזה, עזרה שניתנת בצנעה היא אמיתית יותר. לא לטעות אני בעד ואני חושבת שבאמת אם כל גן היה יכול לתרום כך לקהילה זה היה מאד יפה, אך לא לשכוח שגן זה עסק כלכלי וצריך למצוא את האיזון בין תרומה לרווח, במצב של היום זה מאד קשה. אנחנו נוהגים להוריד (די הרבה) בתשלום לגן למשפחות שלא יכולות. מה שמוריד מאד את רווחיות הגן שלי.

nani10

New member
אבל, תחשבי אם כל גן פרטי או עירוני

בכל הארץ, לא היה גובה תשלום עבור ילד אחד, הייתה מתקיימת מצווה גדולה להרבה ילדים ולהוריהם שמתקשים בימים אלו "לגמור" את החודש. אני מבינה שכל גן רוצה להרוויח אבל המחשבה שילד לא הולך לגן מצערת הרבה יותר מהפסד כספי שנגרם בגין אי תשלום עבור ילד אחד!!!

רות333

New member
יש בעיה בגנים העירוניים

קודם כל הגן לא שלנו, אי אפשר סתם כך לקבל ילד בלי אישור ובלי ביטוח מהעיריה, חוץ מזה קחי בחשבון שהמון גנים מלאייייייייייייים עם 35 ילדים אין סיכוי להכניס ילד נוסף. נוסף על כך מנסיוני הרבה גננות עוזרות בצנעה ובלי להודיע על כך בעיתון או בשום מקום אחר, אם זה שלא לוקחים תשלום בכלל ממשפחות במצוקה, ונתינת בגדים וצעצועים לילדים מהגן שאין להם. אבל שוב הכל נעשה בצנעה ואין איש יודע על זה.

susitas

New member
מתן בסתר

הפרסום גורם אי נעימות ומבוכה לאם המדוברת שנמצאת בעמדה בה היא לא יכולה למחות,ועשוי לפגום בקשרים החברתיים עם משפחות אחרות- שיקבלו גוון פטרוני. אי אפשר שלא לחשוד שהנתינה כאן היא לא מכל הלב, ובעלת הגן חושבת ש'מגיע לה' לפחות פרסום.גם אם היא לא יזמה את הכתבה, אין ספק שיכלה למנוע אותה. בגן שלי (משרד החינוך) סיבסדו שני הורים את התשלומים לוועד הורים של אם חד הורית בלי שאף אחד ידע- כולל האם, שחשבה שמדובר בהנחה מטעם הוועד. המעשים האלה האלה הם כמו מבצעים של המוסד:מותר לדבר עליהם רק אחרי שנים- אם בכלל- כשאינם גורמים יותר נזק.

susitas

New member
ולאחר עיון נוסף

גב' גולדרט מצביעה על המצווה לתת צדקה, אך משום מה מתעלמת מהתנאי הידוע גם לבורים-הציווי למתן בסתר, הבא למנוע בדיוק את מה שהיא עושה- הלבנת פני הנתמך ברבים.ואשר לטענה הצפויה באשר לשם הבדוי בו מופיעה הילדה:ממש יהיה בלתי אפשרי לזהות במי מדובר...כמה בנות לאם חד-הורית יש בקבוצת בני שנתיים?

הללויה11

New member
זהבה זה מאוד יפה לעזור אבל

אני משוכנעת שכל גננת עוזרת לילדים ממשפחות מצוקה אנחנו הגננות בגנים העירוניים נתקלות כל שנה במספר ילדים שאין להן כסף לתשלומים בגנים . ארוחות בקר וצהרים מתנות יום הולדת... ומי שמשלם את זה זה לא פעם אחת הגננת או הורים אחרים מהגן שמממנים את העלויות. מאד יפה לעזור אך עזרה אמיתית היא מתן בסתר. ולא לפרסם את זה עם שם מנהלת המעון.

למעלה