מומלץ להקדיש דקה

neophile

New member
there is no such thing as permanence

אני מסכים שאין טעם לצפות לאושר ועונג תמידיים אבל אי אפשר שלא לעמוד בפני השאלה - האם הסבל הוא קבוע ?

כמעט תמיד כשאנחנו מתבוננים פנימה - מה אנחנו מגלים ? סבל ...לכן עדיף לא להתבונן ולישון ... לא תמצא שום סיבה מאותה רמה של תשוקה לאושר ועונג שתעודד אותך להתבונן בסבל .(בשבילי זה מאוחר מדי)

אם כי יש לציין שגם מהרמה שבה אין סבל בכלל - לא תמצא סיבה להתבונן בסבל .

זה מה שקורה בין לבין ..

הצופה.

New member
תקשיב שוב ובמקום אושר תדמיין את ההפך

האם אתה יכול להחזיק סבל באופן קבוע?
אתה חשב שאדם ער לא כואב לו? הוא לא סובל?
יש לך בכלל מושג קלוש לגבי מה זה אדם ער?

neophile

New member
הסבל לא הולך לשום מקום

הקשב שלי לעומת זאת כן מטייל ...אז התשובה היא לא .. אני לא יכול להחזיק סבל באופן קבוע .

האם יש לי מושג קלוש לגבי מה זה אדם ער ..
אני יכול לספר לך בהרחבה על מה להיות אדם ישן אם אתה רוצה ..

הצופה.

New member
למה אתה חושב שהקשב שלך?

אם היה שלך אולי היית יכול להחזיק בו??? ומה ייתן לך אם יהיה שלך?
מה ייתן לך להיות אדם "ער" כלומר מישהו אחר? למה אתה חושב שזה יותר טוב?
אולי החדילה מהניסיון להיות משהוא שאתה לא היא מאפשרת "ערנות?"
להפסיק עם הספרים הגורואים והניסיון לתת את הכוח ל"סוכנים חיצוניים" מדיטציות וכן לתחושות רגשות והמחשבות
תבין שאתה הוא "הממליך" ללא הכוח שאתה נותן לאמונות שלך, מה שווה כל הדרך הרביעית?
אתה ממליך את המחשבות והאמונות שלך ואחר כך הופך עבד שלהם ומנסה להשיג את הידמייון שאתה המצאת
ולאחר מיכן מחפש אנשים חיצוניים שיתמכו ברעיונות שעלו בך.
כל הסיפור של ער זה אתה המצאת בסופו של דבר ...מצטער על האי רומנטיות שבפוסט השאלה אם האמת מעניית אותך או שאתה רוצה להמשיך לספר לעצמך סיפורים.

פרעה10

New member
"אולי החדילה מהניסיון להיות מישהו ...

שאתה לא היא מאפשרת עירנות ".....נפלא ....ללכת לאיבוד לעצמך ....יפה מאוד הצופה ...אור ואהבה

neophile

New member
לא המצאתי שום דבר... הכל כבר נמצא

"אולי החדילה מהניסיון להיות משהוא שאתה לא היא מאפשרת "ערנות?""

לא רואה איך זה סותר משהו ... הקשב הוא למה שאתה , לא למה שאתה לא ..
כמו כן בהחלט לא צריך להאמין לכל דבר ויש באפשרות הזאת של לא-להאמין חופש רב . יחד עם זאת , יש גבול לחופש שאי-אמונה יכולה לספק .

הכל נכון לגבי

מצב התודעה הנוכחי שבו אנחנו נמצאים. לגבי מצבי תודעה אחרים - אני בטוח שהוא טועה. מעבר לכך, השאלה שלי היא מה מידת המעשיות והתועלת שבדבריו? אם אין כאלה, אז הוא סתם עוד קשקשן, ובאופן אישי אעדיף לקרוא את דבריהם של חבורת האקזיסטנציאליסטים-המדוכדכים הצרפתים, שאמרו דברים דומים אבל בצורה פואטית הרבה יותר

לדעתי יש כאן

כאן טעות באנגלית.
במקום המלה 'translate' שהוא משתמש בה הרבה בדברים שלו, המלה הנכונה היא 'transcend'.
רק כשעוברים מעבר למה שגורם להעדר אושר, רק אז האושר מתייצב לצמיתות.

דבר אחר שאני לא בטוח שהבנתי.
האם הוא אומר שמשך חיים אחד מספיק או לא מספיק לחיות אושר?
די לנו, בלי ספק במשך חיים אחד.
גם פחות.

הדמות בסרט אמרה טרנסלייט

טעות הכוונה שהדמות בסרט היתה אמורה להגיד משהו אחר ממה שאמרה?

בוודאי שטעות!

קרישנמורטי בסרט צריך לומר את מה שדניאל רוצה שהוא יאמר ולא את מה שהוא מצד עצמו רוצה לומר

"אולי" - זהו כבר דמיון.

מלבד זאת, אני תמיד משתדל לכבד את דבריו וכוונותיו של הוגה ו/או יוצר השיחה, הספר, השיטה, התמונה, הקטע המוסיקלי וכו' מבלי לרצות לשנות אותם, להשליך עליהם את פרשנויותיי שלי כאילו "שלי" טובות/מוצלחות יותר, ובוודאי שלא להשתמש בדמגוגיה נואלת כדי להשחיל את הבנותיי שלי כאילו הן שייכות למקור וכאילו הבנתי טוב יותר ממנו מה רצה לומר ולמה התכוון. Give me a break!

למעלה