מומחיות CMV... כנסו...

א וש ר י

New member
מומחיות CMV... כנסו...

כדי להכניס קצת אקשן בתקופת הרוגע... ובגלל שאין לי ממש כוח לחפש בשדות זרים... תגידו - בהדבקה משנית, ה-IGM גם עולה? או איך יודעים שנדבקים??? תודה.

עדיקים

Active member
מקווה שזה לא נכון מה שכן לפי מה שהבנתי

בהדבקה שניה הסיכוי של העובר להדבק קטן יותר. לא מבינה בערכים של הבדיקות לדעתי מעיין ברכה מבינה בזה אבל לפי רופא המשפחה שלי לא מפספסים אם נדבקים, לא כל-כך יודעת את סימני המחלה למעט חום, האם היית חולה בזמן האחרון?

א וש ר י

New member
טוב שבאת...

אם אני לא טועה, IGM עולה פעם בחיים. ז"א בהידבקות הראשונית. אחר כך כבר לא יעלה הIGM. אולי הAVIDITY של הIGG, או הטייטר שלו. אני ממש לא יודעת. ביום רביעי אני אצל הרופא שלי. הקטנה שלי כנראה עם CMV. בגן יש כבר שניים חיוביים, ואבא אחד שנדבק וחטף אותה חזק, וגם אצלו הסרולוגיה חיובית. ואני כמוה. אצלי פחות חום. שתינו שפוכות. שתינו בבית. היא לא נוראית כנראה בקליניקה שלה, וזה גם רק שלושה ימים, כך שהרופא שלה לא מוצא לנכון לשלוח לסרולוגיה. וטוען שבהיריון הדבקה משנית לא קריטית בכלל. אני, שכבר מכירה מקרוב את הסטטיסטיקה ... יודעת שגם אם האחוזים נמוכים זה לא מרגיע. זהו. עד יום רביעי שיחזור הרופא שלי ואגיע אליו, מנסה לדלות פיסות אינפורמציה.... תודה

את טועה ../images/Emo13.gif

IgG הופך חיובי פעם אחת ואמור להשאר כזה, למרות שבעת הדבקות/ רה אקטיבציה הוא יזנק בערכיו בערך פי ארבעה. IgM יהפוך חיובי בהדבקות הראשונה, בהמשך ידעך ויהפוך שלילי (תוך כחצי שנה - מונה חודשים, לרוב) ואם יש, חלילה, הדבקות נוספת, יחזור להיות חיובי. היעילות (היחסית) של הAVIDITY היא רק בהדבקות הראשונית. תזכירי לי באיזה שבוע את? בכל אופן, להבדק כשבועיים אחרי מחלת החום, ליתר דיוק של התשובות. ואם רופא הנשים לא מעוניין לתת, בקשי מרופא המשפחה (או ההפך) תרגישו טוב!

א וש ר י

New member
...שמחה ומקווה...

אני 32 או בעצם כבר 33 כשאני חושבת על זה. נקווה לטוב. זה מה שיש עכשיו, בכל אופן... תודה...

אז אין מי יודע מה לחפור בזה

לבצע בדיקת דם, אפשר, אבל על פניו, נניח ויש לך הדבקות משנית ב-CMV (ורוב הסיכויים שאין לך!!!) אזי, לאור שבוע ההריון המתקדם והעובדה שיש בגוף נוגדנים, סיכויי ההדבקות קטנים מאוד וקטנים הרבה יותר סיכויי הפגיעה (עד כדי ביטול, לטעמי). כן הייתי מבצעת בדיקת דם, על מנת לדעת לבקש לעשות מיד לאחר הלידה בדיקת שתן, לוודא שאין הדבקות ולהרגע.

נדחפת באותו עניין....

התייעצתי איתך בפורום הריון בסיכון אבל אני עדיין לא רגועה: כרגע שבוע 10+6. עשיתי בדיקת דם לפני שבוע. להלן ממצאי בדיקות ה-CMV מהבדיקה האחרונה: CMV IGG- 156 CMV IGM - חיובי חלש לפני כשנה וחצי הייתי חולה במחלת הנשיקה וממצאי הבדיקה היו: CMV IGG - 40 CMV IGM- חיובי מאז יוני 2008 ועד היום לא נבדקתי ל-CMV. לא זכורה לי מחלת חום לאחרונה (פעם אחרונה היתה באוגוסט וזה היה סטרפטוקוקוס). מה המשמעות של חיובי חלש? האם זה שה-IGG קפץ מ-40 ל-156 מעיד שהיתה הדבקות משנית לאחרונה? מה הסיכון במצב כזה? ומה הפרוצדורה? יש משהו שצריך ואפשר לעשות בינתיים? הרופא שלי בחופש ואני די מתחרפנת לי כאן....

למעלה