מומחה ל PCOS?

tarepanda

New member
מומחה ל PCOS?

שלום!
האם לדעתכן עם אבחנה של PCOS (שחלות פוליציסטיות) כדאי להשאר להיות מטופלת אצל הרופא נשים ה"רגיל" או לעבור לרופא שמומחה בתסמונת הזאת? האם יש רופאים מומלצים שנחשבים למומחים במיוחד בתחום? תודה!

גוליגל

New member
מנסה לענות

אם את עכשיו מטופלת אצל רופא נשים "רגיל", ואת רוצה להכנס להריון ואובחן PCOS - אני חושבת שמומלץ לצאת לדרך עם רופא מומחה לפריון, ולא עם רופא נשים רגיל. למומחי פריון יש גם יותר ידע ותמונה של התחום, וגם יש להם רשות לרשום לך טיפולים שרופא נשים רגיל לא יכול (רופא נשים רגיל יכול לרשום לך רק את הטיפול הקל ביותר). לגבי מומחיות ספציפית ב-PCOS - אני לא יודעת אם יש מומחיות כזו. אם יש - אנא, ספרי לנו! אגב, PCOS היא הפרעה מערכתית שבעיית פריון היא רק אחד מהפנים שלה - לשמחתנו יש לה קשר גם עם בעיות עור - אקנה, שעירות - בעיות השמנה, סוכרת, ועוד דברים שאני לא יודעת (ולא רוצה לדעת, בהיותי פוליציסטית בעצמי
) ובנימה טיפה יותר מעודדת, הרופא שלי אמר ש-PCOS נחשבת להפרעת פריון שיחסית קל "להתגבר" עליה ולהרות. היא גם ההפרעה הנפוצה ביותר אם אינני טועה. בהצלחה לך!

נועם@בת

New member
לעבור למומחה פוריות

רופא נשים "רגיל" יתן איקקלומין שבהחלט יכול לעזור, אבל יכול גם להפריע. מומחה פוריות הוא בעל נסיון גדול יותר ויכול להבחין גם בפרטים נוספים בתמונה השלמה. האם הבעל עבר בדיקות גם הוא? רופאים מומלצים נמצאים בלוחות הפורום, וגם פזורים בהודעות לאורך דפי הפורום. אם תכתבי מאיזה איזור ולאיזה קופה את שייכת, אולי תקבלי המלצות נוספות. גמר חתימה טובה נועם

גוליגל

New member
מנסה לענות

אם את עכשיו מטופלת אצל רופא נשים "רגיל", ואת רוצה להכנס להריון ואובחן PCOS - אני חושבת שמומלץ לצאת לדרך עם רופא מומחה לפריון, ולא עם רופא נשים רגיל. למומחי פריון יש גם יותר ידע ותמונה של התחום, וגם יש להם רשות לרשום לך טיפולים שרופא נשים רגיל לא יכול (רופא נשים רגיל יכול לרשום לך רק את הטיפול הקל ביותר). לגבי מומחיות ספציפית ב-PCOS - אני לא יודעת אם יש מומחיות כזו. אם יש - אנא, ספרי לנו! אגב, PCOS היא הפרעה מערכתית שבעיית פריון היא רק אחד מהפנים שלה - לשמחתנו יש לה קשר גם עם בעיות עור - אקנה, שעירות - בעיות השמנה, סוכרת, ועוד דברים שאני לא יודעת (ולא רוצה לדעת, בהיותי פוליציסטית בעצמי
) ובנימה טיפה יותר מעודדת, הרופא שלי אמר ש-PCOS נחשבת להפרעת פריון שיחסית קל "להתגבר" עליה ולהרות. היא גם ההפרעה הנפוצה ביותר אם אינני טועה. בהצלחה לך!

tarepanda

New member
אוקיי קצת פרטים...

מהסוף להתחלה... קראתי המון על PCOS בחודש האחרון (מאז שהרופא שלי אמר שזה מה שיש לי לדעתו ושלח אותי לעשות כל מיני בדיקות). לפני זה
הייתי בהריון, שנפל. לפני זה הייתי חצי שנה עם מחזור מאוד לא סדיר, אקנה, נשירה, בעיות עיכול, ודי לחוצה. כולם (כולל הרופא שהחלפתי מאז) אמרו לי לחכות זה יסתדר, התופעות אכן פחתו והמחזור התקצר אבל עדיין התחושה שלי היתה שמשהו לא בסדר, לכן רציתי בירור יותר מעמיק. עוד לא קיבלתי רשמית את האבחנה אבל נראה לי שזה מה שיהיה מחר על הבוקר, כשאני הולכת לרופא. לפי מה שהבנתי הטיפול הסטנדרטי ל PCOS כרגע זה איקקלומין, אבל מה שלא מוצא חן בעיניי הוא שקראתי שיש קשר בין PCOS להפלות ושם איקקלומין לא יכול לעזור. אני מניחה (מקווה) שזה שהיינו שם פעם אחת אומר משהו לגביי ההצלחות שלנו ליצור הריון נוסף בעתיד. לעינייני המלצות, אני גרה בירושלים, בשביל רופא טוב אני לא אשלול לנסוע למרכז וגם לא ללכת פרטי. חשוב לי מאוד שחוץ משיהיה מקצועי ובנאדם - גם שלא יפריע לו שאני "שואלת שאלות שמראות על הבנה..." תודה רבה
ושנה טובה!

קרן שמש1

New member
עוד נסיון לעזור...

שחלות פוליציסטיות היא הפרעה הורמונלית, ובדרך כלל מטופלת אצל אנדוקרינולוגים. כדי לפתור בעיות פוריות הקשורות בתסמונת, צריכים ללכת לרופא פוריות. ד"ר אלי גבע באיכילוב הוא גם אנדוקרינולוג וגם מומחה לפריון, ועובד ביחידת IVF שם. הוא נחמד לאנשים מסויימים ובלתי נסבל לאחרים, אבל עושה עכשיו איזה מחקר על פוליציסטיות במסגרת היחידה באיכילוב ועל כן הוא ממש מומחה בתחום. איתי הוא היה בסדר גמור, וענה לי בסבלנות על כל שאלה ששאלתי. אני מציעה לך לנסות ולדבר איתו דרך יחידת ה-IVF של איכילוב, ואולי לקבוע איתו תור. בהצלחה!

טלי אבג

New member
הי לך,

בחרת ניק מסובך......
. בתור אחת פוליציסטית כמוך, הזדהתי איתך. גם אני כשבחרתי רופא רציתי ללכת על הכי טוב ולא אכפת היה לי פרטי. שאלתי מי המומחה לעניני והפנו אותי לפרופ' - מנהל מחלקה (לא משנה מה שמו). הבן אדם נחמד מאוד, סימפטי, מקצועי- כל המעלות. אבל זה היה החיסרון שלו- הוא עסוק עד למעלה מראשו. עכשיו אחרי כמעט שנה שאני אצלו. קיבלתי המלצה מאוד חמה מאיש מקצוע (יועץ בתחום), לעבור לרופא אחר. הוא הסביר לי את טענתו- והסכמתי מאוד. בשביל הפניה לבדיקת דם את לא צריכה מנהל מחלקה. מנהל מחלקה עלול לשכוח פרט, בגלל שמטבע הדברים הוא מתיחס קצת בשאננות לתהליכים הראשוניים. תארי לך לעשות US בבוקר ולהבין שכנראה את צריכה לקחת כוריגון- ואז להתחיל לחפש את המומחה שלך במשך 5 שעות כשאת על קוצים. לא צריכים להיות מי יודע מה בשביל המעקב שאת זקוקה לו. לכי על רופא יסודי, מומחה לפוריות, שמקבל מס' פעמים בשבוע ושיוכל להיות זמין תמיד. אם חלילה תצטרכי חוות דעת של רופא מומחה יותר או שתעלי כיתה חלילה- אז לכי על פרטי. אני קיבלתי המלצה את ד"ר אלגביש היא מירושלים ומקבלת מ"מאוחדת" (יכול להיות שגם בקופות נוספות).- נקראת מקצועית מאוד, היא עובדת במחלת פוריות של הדסה עין כרם (אם אני לא טועה). בהצלחה

tarepanda

New member
תודה על התגובות..

אז החל מהיום בבוקר אני אכן פוליציסטית
למרות שלטענת הרופא הפרופיל ההורמונלי המורחב שעשיתי תקין חוץ מיחס LH ו FSH. מה שהוא אמר לי זה לחזור ולנסות, ואם אין סימן לביוץ/מחזור/הריון תוך חודש לבוא אליו לאולטרסאונד. אם אני אכנס להריון החודש
הוא יתן תמיכה הורמונלית לתחילת ההריון. אם אני אקבל מחזור אז הוא רוצה להתחיל טיפול - לא אמר מה (אלק - מסתורי) אבל בטח מדובר באיקקלומין. אני לא יודעת מה בדיוק לעשות עם זה, לתת צ'אנס - לעשות כמו שהוא אמר ולחכות עם לעלות כיתה לרופא פוריות בינתיים או לקחת את כל האינפורמציה הזאת לרופא פוריות? קצת הפריע לי שהוא לא נתן לי יותר הסבר על כל העסק, כאילו - נכון שאני יכולה לקרוא הכל באינטרנט אבל ראבק בשביל ההרגשה הטובה - תסביר, תפרט - ככה סתם אמורים למישהי יש לך ככה וככה וזהו? אני אשבור קצת את הראש ואשמח לשמוע דברי חכמה
. אגב פוליציסטיות - מישהי ניסתה דיאטה דלת פחמימות כמו שממליצים? תודה
למי שתהתה בקשר לניק - זה הפנדה שבתמונה

אני כבר לא מנסה להכנס להריון

אלא דוקא מהצד השני של הסקאלה, אחרי הריון, ובעקבות תמיכה של הדיאטנית שלי וירידה במשקל חזרתי לביוצים מדי פעם, מה שלא אופייני לי. היא טוענת שירידה של 10% במשקל גוף מביאה להחזרת ביוץ ברמה זו או אחרת בחלק גדול מהמקרים. רק לציון, אני לא במשקל עודף, אבל חזרתי לצורה שלי מהתיכון (מסתבר שכשלא לוקחים שום הורמונים ממש אפשר לרדת במשקל). בכל מקרה, הייתי ממליצה לך ללכת למומחה פוריות שיודע מה שהוא עושה, ויעידו בנות רבות מהפורום על שימושים לא נכונים בהורמונים ע"י רופא רגיל. זה עדיין לא אומר שיש לך ממש בעית פוריות. יש הרבה פוליציסטיות שנכנסות באופן טבעי להריון, ללא עזרה. רוב הסיכויים שבמשך הזמן זה יקרה גם לך, השאלה כמה זמן. בדיוק עכשיו ענת מהפורום של הורים אחרי נכנסה להריון שני, הפעם ספונטני, והיא פוליציסטית. אני אמנם לא מהספונטניים, ועדיין נכנסתי להריון בעזרת הרופא. שיהיה בקלות,

אנונה11

New member
הריון טבעי אכן אפשרי

אני יכולה לספר לך שמנסיוני הריון ראשון נכנסתי טבעי (אפילו לא ידעתי שאני פוליציסטית ואפילו המשקל היה גבוהה מהיום בכמה ק"ג) ועכשיו הריון שני ניסינו די הרבה זמן טבעי למרות הידיעה ורק אחרי 10 חודשים התחלתי איקקלומין. המלצה שלי אם את לא מאוד מאוד מאוד לחוצה להיכנס להריון נסי טבעי כמה שיותר זמן וכמה שפחות לדחוף לגוף הורמונים. שיהיה בהצלחה החודש.

shaygalli

New member
ממליצה...

על פרופ' משיח. בנוסף לבעיות האחרות גם זו הייתה בעייתי, אני רוצה להגיד לך שהפתרון לנושא הוא בין הקלים שיש, והריונות מושגים ביתר קלות, כמובן שהכל עניין של מזל
אם את רוצה יותר פרטים פני אלי, אשמח לעזור!!! בהצלחה גדולה...

למעלה