מול ים

Arfilit

New member
על העישון (יצא ארוך)

אין לי עמדה קטגורית בשאלה איך צריכות להתנהג מסעדות כמו ששמעתי מאחרים פה. אני הייתי מעשנת קלה עד ההריון - ומאז שגיליתי שאני בהריון לא נגעתי בסיגריה (מחיאות כפיים לי...). הגבר היה מעשן כבד עד לפני כשנתיים - ועכשיו הוא בעיקר, מה שנקרא, "מעשן חברתי" - ולא עובר את ה-2-3 סיגריות בשבוע. ככה שנדמה לי שאני מכירה את כל האופציות מכל הכיוונים (חוץ מסיגרים). הכלל היחיד שבאמת באמת באמת חשוב בעיני - זה התחשבות. משני הצדדים. אני בחיים בחיים לא אעשן ליד מישהו שזה מפריע לו, אני לא אכעס כשיעירו לי ואפסיק מיד, ואם יש אזור למעשנים - אני אקפיד לעשן רק בו. במקומות סגורים - אני אשאל לפני שאעשן או שאטרח ואצא החוצה. מצד שני - אני יכולה להבין את עמדת המעשנים שמבקשים שיתחשבו גם בהם - בלי לערוך להם משפט חברים ודיון ערכי בשאלה כמה ההרגלים שלהם נאים, בריאים, ראויים, היגיינים וכו'. אגב - רוב המעשנים שאני מכירה - בהחלט מתחשבים, ותשובות כמו: "אם העשן מפריע לך - אז תעברי לשבת במקום אחר" הן למיטב הבנתי החריג. זכור לי לעומת זאת מקרה, בו ישבתי עם חברה בבית קפה שהיה כמעט ריק. ישבנו בחוץ (שזה הכי מתחשב שיכול מעשן להיות), והחברה עשנה. שתי נשים עם תינוק בעגלה - שהגיעו אחרינו - בחרו מכל בית הקפה הריק להתיישב ליד השולחן הצמוד אלינו, ומהשניה שהתיישבו - החלו להתקיף את חברתי המעשנת - מה פתאום היא מעשנת ליד תינוק. בכל הכבוד - זהו בעיני חוסר התחשבות וריכוז עצמי לא יפים. אם המקום היה מלא - ולא היתה להן ברירה - אז בסדר - אבל הן בהחלט יכלו לשבת במרחק מספק, עדיין בחוץ, להנות ולתת לחברתי להנות. ולענין הורים וילדים, הריונות וכו' - פרט עובדתי שאולי יעניין אתכם - יין נחשב - מבחינה רפואית - יותר טוקסיני מסיגריות בזמן ההריון (ואת זה אמר לי הרופא שלי - מומחה להריונות בסיכון גבוה - ככה שזה לא המצאה פופוליסטית של המעשנים). ועדיין - שתיית כוס יין פעם פעמיים בשבוע - לא תגרור תגובות חברתיות שיפוטיות כמו שתעורר הריונית עם סיגריה בפה (ואני דווקא שותה פה ושם בהריון - ולאף אחד זה לא נראה מוזר או מפלצתי). כמו כן - האם כל אותן נשים (ואני ביניהן) שלא מעשנות בזמן ההריון יכולות להישבע שהן גם לא יתנו לילד שלהן לצאת מהבית אף פעם אף פעם (עד שהוא יעמוד על דעתו כמובן) מבלי למרוח אותו קודם בקרם הגנה משמש? האם הן נוהגות ככה עם עצמן? האם אחרי הריון שלם של מזון בריאות - הן לא יתנו לילד שלהן לראות מקדונלדס' מבפנים? נראה לי שאין הרבה נשים שיוכלו להישבע על כך. עם כמה שהייתי רוצה - גם אני לא יכולה. הדברים האלה הם לא שחור ולבן. יתכן שלמעשנות כבדות מוטב להמשיך לעשן סיגריה או שתיים ביום - ולהישאר מאוזנות נפשית - כי הפסקה טוטאלית תהפוך אותן לפקעות עצבים - וגם זה לא טוב להריון. אני לא יודעת. זה גם לא תפקידי להחליט בשביל אנשים אחרים. אני חושבת, בכנות, שכל אחד צריך להחליט בשביל עצמו - ושכל אחד צריך להשתדל שלא להיות שיפוטי ביחס להחלטות של אחרים. והכי חשוב - פשוט לשמור את כלל הברזל האחד שאין בלתו - להתחשב במי שבחר בחירות אחרות משלך. מעשנים או לא מעשנים.

פינליש

New member
בוא נתחיל מעובדה בסיסית !!!!!!!!!!!

הכללה היא שורש רע !!!!! כמה רוע הצלחתם להוציא על מעשנים אה? נתחיל מזה שאני מעשנת כבר חמש עשרה שנה. הרגל מגונה? נכון! אבל הוא שלי. מעולם בכל הקריירת עישון שלי, לא עישנתי ליד מישהו שסבל מזה. בין אם הוא מכר ובין אם לא. אני לעולם לא אדליק סיגריה לפני שאני אברר עם מישהו בחברתי מתנגד. תמיד תמיד אני שואלת "פוסיבל'ה פומר אקי"? "אפשר לעשן כאן?" ובכל שפה שנראת לי מובנת. עוד לא קרה לי שאושפזתי על רקע נפשי בגלל שנמנעה ממני סיגריה במשך כמה שעות ובעזרת השם זה גם לא יקרה. ואם כבר נדבר על זה בגלוי אז רוב היחס המבזה והמעליב, אני קיבלתי מ"לא מעשנים" יפי נפש. אבל.... הכללה זה שורש רע כבר אמרתי. ואם לאמר את האמת התחלחלתי עד עמקי נשמתי הנבוכה מכמה מהתגובות כאן... שימו לב כמה רוע יצא לכם ועל מה.... בגלל נסיון רע עם מעשנים.... אז לא כולם כאלה. אני לא כזאת והרבה מחברי לא כאלה. לכו שתו מים.... תרגעו. תתאפסו.... פיף כמה אנרגיות עם עשן על הבוקר.

missB

New member
אין פה רדיפה של מעשנים

מרשה לעצמי להגיב למרות שאני בד"כ קוראת פאסיבית פה. זכותו של כל אדם להחליט אם הוא מעשן או לא. אני לא מתערבת בשיקולים שלו. כולנו אנשים בוגרים ויכולים לקבל החלטות כאלה לבד. אבל מי נותן לאותם מעשנים זכות להפריע לי ו/או לפגוע בבריאותי? אני שונאת שמעשנים לידי. הן מבחינה בריאותית אבל עוד יותר מזה בגלל הריח. הריח של הסיגריות גם מפריע לי באותו רגע וגם נדבק לבגדיי ולשערי ומסריח אותם בהמשך היום/ערב. מעיל או ג'קט שנספגו בריח כזה יש לעיתים קרובות צורך לשלוח לניקוי יבש, מה שגורם לי גם להוצאות מיותרות. אז צר לי אם המעשנים חשים שזכויותיהם נפגעות אבל דמוקרטיה היא איזון בין זכויות של שני צדדים ומה לעשות שהמחוקק קבע שאין למעשנים זכות לכפות את העשן שלהם על הלא מעשנים?החוק לגבי מסעדות קובע שמסעדה צריכה להקצות חדר נפרד למעשנים. חדר נפרד משמעו 4 קירות ולא שולחן כן שולחן לא. למרבה הצער רב המקומות לא אוכפים את החוק ולכן מעשנים ולא מעשנים ממשיכים להתקל ולהפריע זה לזה. ברגע שיאכפו טוב יותר את נושא החדר הנפרד, יהיה טוב יותר לשני הצדדים. בינתיים הלא מעשנים יכולים רק להצביע ברגליים ולהמנע ממקומות כאלה. כל אותם בעלי מסעדות שמסרבים לכבות לאנשים סיגריות כדי לא להפסיד לקוחות צריכים לדעת שאם הם לא יכבו הם יפסידו לקוחות אחרים. בסוף האסימון ייפול. אז אני ממליצה לכל מי שזה מפריע לו - להחרים מקומות וליידע אותם לגבי סיבת ההחרמה. אין כמו הפסד כסף כדי לדרבן אנשים לשינוי. כמו כן אם מישהו יודע איפה אפשר להתלונן על מקומות שלא אוכפים את החוק הוא מוזמן לספר. אולי גם זה יעזור.

liti

New member
ניתן להתלונן במח' התברואה בעירייה

אפשר לעשות זאת טלפונית. להערכתי ניתן לעשות זאת גם אנונימית.

יניבניב

New member
קצת פרופורציות

עישון הוא חלק אינטגרלי מהרבה תרבויות ודתות משחר ההיסטוריה. בתרבויות רבות בעיקר באיזור מרכז אמריקה עישון הוא חלק בלתי נפרד מטקסים חברתיים ופולחנים דתיים. גם בתרבות היהודית, מוקד עבודת בית המקדש היתה פעולת "פיטום הקטורת", שהיא בעצם הדלקת מקטרתו של האלוהים. בקובה, לדוגמא, סיגרים זה עולם שלם רב גוונים ורבדים ממש כמו יין והוא חלק בלתי נפרד מהתרבות העממית. המוזיקה הקובנית מלאה בשירים על שדות הטבק ושמחת העישון. שאלת הבריאות אינה רלוונטית כאן, ממש כשם שאינה רלוונטית בקפה או בשוקולד, כיוון שמדובר בעניין תרבותי. ככלל כל דבר בפרופורציה נכונה הוא עונג ובהגזמה הופך למסוכן. אני כשלעצמי איני מעשן סיגריות כלל, ממש כמו שאיני שותה קוקה קולה ואיני משתמש באבקות מרק כיוון שאלו פיתוחים סינטטיים זולים ולא הדבר הטבעי האמיתי. סיגריות הן עיסה שאליה מוסיפים המון חומרים לא טבעיים עטופה בנייר זול לעומת סיגרים אמיתיים שהם הצוף הטהור והנפלא של הטבק. בעיניי האוכל המוגש בחלק מהמסעדות והנמכר בשפע ברשתות המזון הוא תועבה תרבותית לאין ערוך מהעישון. אז מה, להוציא מחוץ לחוק מסעדות שמשתמשות במרגרינה? לנדות בתי קפה שמגישים קוקה קולה? להחרים רשתות שיווק שמוכרות שניצלים קפואים ומנות חמות? ודאי שלא. כיוון שהדבר הכי חשוב הוא הזכות לכבד. כל אדם רשאי לעשות את בחירותיו שלו, גם אם הן מוטעות. כן, גם את זכותו של האדם לטעות יש לכבד כיון שאלו הם חייו והוא היחיד שרשאי לחיות אותם. שבת שלום

MISS B ../images/Emo47.gif

בדיוק נגעת בנקודה החשובה ובניסוח מושלם. אין פה רדיפה, אין קשר להכללות ובמיוחד לתרבות. תרבות זה לא לגרום לאחר לסבול מהתחביבים שלך!

Amoureuse

New member
זה קצת מתנשא ומנותק

ממש לא התכוונתי להיסחף לויכוח הזה יותר מדי, אבל ההודעה הזו יותר ממרגיזה. כאילו לא קראת כלום ממה שנאמר בהודעות שלפניה - אי אפשר להשוות בחירה של אדם להרעיל את עצמו עם מרגרינה או קולה או שניצל קפוא, בהן הוא מקסימום מזיק לעצמו, לבחירה של אדם לעשן כאשר הוא גם מפריע לסביבתו! אז בבקשה תכניס "קצת פרופורציות" גם במחשבות הפילוסופיות שלך, לפני שאתה דורש זאת מאחרים.

יניבניב

New member
יקירי

לפני שאתה מתרגז הואל נא לקרוא את הודעתי הקודמת בה ציינתי בפירוש שאני בעד שיהיו אזורים נקיים לחלוטין מעשן לטובת כל מי שאינו רוצה לעשן. אני רק מתנגד לרדיפת המעשנים. התחשבות, סובלנות וכבוד אמורים לפעול לשני הכיוונים.

הבעיה העיקרית לדעתי היא חוסר ההפרדה

אני לא מעשנת, לא אוהבת עישון ושומרת מרחק ממעשנים. שלושה שבועות בצבא עם מסטרנט למשםטים מבר אילן הספיקו לי, או ליתר דיוק, הטעם המעורב של סיגריה ומסטיק מאסט בטעם פירות שהוא היה לועס כדי להעלים את העישון הספיק לי. מאז אני לא אוכלת מאסט פירות. אבל אני מכבדת את זכות האחרים לעשן, עד לרמה מסוימת. כאשר במסעדה או בית קפה אין איזור עישון, אני אעיר למעשנים סביבי כי אין אלטרנטיבה. כשישאלו אותי, אני אבחר לשבת עם לא מעשנים. ואם אני במקום שמותר לעשן בו ומישהו אכן מעשן, אני אהיה זו שתקום ותעבור למקום אחר- כי זו זכותו. ואם יש מקום ללא עישון, אני מודה שאשמח. אבל אם מישהו רוצה לעשן, והוא יודע מה המשמעות הבריאותית של זה, סבבה, כל עוד אנחנו לא נושמים את אותו אויר בדיוק (כי בכ"ז גם באויר הפתוח יש זיהום אויר מכובד). ופה הבעיה העיקרית לדעתי - מסעדות לא יכולות או לא רוצות להשקיע את הדרוש ביצירת מרחבי עישון או לא עישון מופרדים. אני לא מדברת בהכרח על חדרים נפרדים, ואני בטח לא מדברת על בפנים / בחוץ. אבל כן, ליצור מרחבים נפרדים גם אם זה דורש שינוי עיצובי מסוים במסעדה, ולהשקיע במאווררים או קולטי ריחות או אופציות אוורור אחרות זה בהחלט משהו שחשוב לי. מה דעתכם שנפתח בקמפיין אוורר את המסעדה ?

למעלה