מולסה של חברת "ויטל"

noosh 19

New member
מולסה של חברת "ויטל"

רק שתדעו. לא מכיל לתת ולא גלוטן.. פשוט רציתי לקנות את זה.. והמוכרת אמרה שבמולסה לפעמים מוסיפים לתת.. אבל ביררתי איתם.

noosh 19

New member
מולסה

מולסה ( Molassa) היא תרכיז נוזלי סמיך, כהה- חום, המתקבל בעת ייצור הסוכר לאחר גיבושו. לא ניתן להפיק ממנה גבישי סוכר, למרות שהיא מכילה כ- 45% - 55% סוכר. המולסה עשירה במינרלים, במיוחד באשלגן, בסידן ובברזל וכן בויטמינים מקבוצה B, במיוחד בניאצין, בחומצה פנטטונית ובכולין. משתמשים בה בעיקר לתסיסת הכוהל ולהכנת שמרים. כשהיא נאכלת בכמויות גדולות יש לה השפעה משלשלת. אני בדרך כלל מערבבת את זה עם טחינה גולמית ואז יוצא כמו חלבה
וזה מאוד מאוד טעים והרבה יותר בריא מסוכר ומדבש.

shavririt

New member
המולסה היא קצת כמו סוכר חום נוזלי?

בצבע ובטעם..כך נשמע מן ההסבר. וזה בוודאי "פצצת קלוריות" לא קטנה. אבל נשמע רעיון טוב להשתמש בה להמתקה של מאכלים. נוש- מה המחיר, הוא בגבול הסביר?

noosh 19

New member
איזה מוזר..

כתבתי הודעה ממש גדולה ומשום מה נעלמה. אז ככה.. זה לא ממש סוכר חום נוזלי. זה התהליך הראשוני של הסוכר. לי זה עלה 40. או ש (39.90
). בחנות 101 טעמים בדיזנגוף פינת פרישמן בתל אביב. אבל הכופסא היא מאוד גדולה ולכף מולסה יש כ 60 קלוריות. זה הרבה יותר בריא גם מסוכר חום. יש בה מינרלים הרבה ברזל. זהו סירופ חום כהה המכיל את מה שמוּצא החוצה כשמעבדים את הסוכר. המולסה מכילה סידן, ברזל וויטמיני B (בעיקר B3 ). יש הבדלים קלים בין מולסה מסלק סוכר ומולסה מקנה סוכר. ניתן להשתמש במולסה להמתקת עוגות ומאפים, גרנולה ודגני בוקר, למריחה על לחם ובתבשילים למיניהם. אני גם מערבבת את זה כמו שכתבתי עם טחינה וגלמית ויוצאת חלבה מאוד בריאה וממכרת
חשוב לציין שיותר מידי מולסה ככה קראתי יכולה לגרום לשלשולים. כף זה מספיק לדעתי.

shavririt

New member
תודה נוש..אנסה למצוא גם אצלנו..

בחנות טבע..ואם לא אז גם ת"א בהחלט לא רחוקה. ובדיוק כמו בסוכר או דבש, כמות גדולה יכולה לגרום לשלשולים. נשמע רעיון נחמד לנסות להשתמש לצליאקית שלי שאוהבת מתוק.

noosh 19

New member
בבקשה

היום ניסתי עם יוגורט ולא יצא לי ממש טעים . זה כנראה אינדיבודואלי. אבל מומלץ בחום
:]

למעלה