היי היי עבוד
1. תגיד, אם כל המנג'רים בליגה יהיו תותחי על, מי יהיה בתחתית? אי אפשר ש-30 קבוצות ירוצו לאליפות. על כל לייקרס שמביאים פאו צריך להיות וואלאס שמחפש להיפטר מחוזה גדול, על כל ספרס שמביאים ג'פרסון צריך להיות ג'ון האמונד שרוצה לעזור לבעלים שלו להיפטר ממס מותרות. לקבוצות שונות יש שיקולים שונים, כולל כלכליים, ומישהו צריך להיות בתחתית. תמיד היו ותמיד יהיו מנג'רים גאונים ומנג'רים איומים. 2. אני ואדי קארי יכולים להיות צמד מצוין, במיוחד אם הייתי צריך מאבטח אישי בכניסה למועדון. אני חושב שדוני וולש מביט כל יום שישי בערב בסדרה "סודות הקוסמים" כדי ללמוד איך אפשר להעלים סנטר של 130 קילו. 3. בוא נגיד שאם לברון יגיע לניקס, זה חייב להיות בזכות העובדה שהוא התרשם מהפוטנציאל. כך שאתה יכול לקחת את צ'נדלר וגלינארי, טוני דגלאס וג'ורדן היל, ויש לך רביעייה צעירה ומוכשרת סביבו בילט אין. בוא נניח שהוא זורק את קארי (אפילו בביי-אאוט) אבל לא את ג'פריז. עם החבר'ה האלה פלוס חוזה מקס של לברון, בתקרת שכר של 52-3 מיליון, עדיין נשארים לך איזה 15 מיליון דולר לבזבוזים. אתה מביא שני שחקנים על חוזה של 5-6 מיליון דולר, נניח, יודוניס האסלם ורוג'ר מייסון כאלה (כשאתה בא לשחק ליד שחקן כמו לברון, במקום כמו ניו יורק, גם תהיה מוכן לצ'ק יותר קטן בשביל הצ'אנס, הפרסום והתהילה). עוד כמה וטרנים על חוזי מינימום כמו מייק מילר, האקים ווריק וסטיב בלייק, והנה, יש לך קבוצה לא רעה בכלל. וזאת בהנחה שדייויד לי ונייט רוב מחליטים לפרוש כנפיים ולא רוצים להתפשר על השכר ולהישאר, שגם זו אופציה. 4. שאל את סטיב קר, סארבר וג'נטרי. אין לי מושג. הדבר היחיד שיש להם לבנייה מחדש זה רכז שעבר את גיל 35, ברבוסה החביב וארל קלארק. הם הולכים לדעתי לכמה שנות מעבר מתסכלות. 5. אני לא יודע אם עמרי יוכל להתאושש מזה. אם כן, כנראה שהוא באמת שחקן גדול... 6. סטו ג'קסון מהנהלת הליגה הדגיש שזה לא חוק חדש אלא רק הבהרה של חוק ישן. השחקנים ימשיכו לעשות צעדים בלי ששורקים להם ואנחנו נמשיך לצעוק "היי, זה צעדים" כמו שצעקנו מקודם, רק שעכשיו זה גם יהיה חוקי. אני חושב שאם הם היו מחליטים לאכוף את חוק הצעד האחד, זה היה הרבה יותר מוזר ומשמעותי. 7. גל בחור מצוין – אנחנו מכירים כבר כמה שנים טובות – אבל הוא די טרוד בעבודתו למיטב ידיעתי. 8. לא החמיאו לי ספציפית שכתבה אחת מכרה עיתונים, אבל קודם כל המקבילה המודרנית למכירת עיתונים היא רייטינג באינטרנט וכזה, כנראה, יש לכתבות. חוץ מזה, אני מניח שאם עדיין נותנים לי מדור שבועי זה כי יש ביקוש גם לדברים כאלה ולא רק כי צריך למלא עמודים. אגב, לא מזמן קיבלתי מחמאה על אחד המדורים דווקא מאדם ותיק בעיתונות שבכלל לא חשבתי שקורא את המדור, ודברים כאלה באמת נותנים לך הרגשה טובה. לגבי Hoops, ובכלל עיתונות NBA בארץ, אני חושב שהמצב לא רע בכלל. יש דיונים ויש הרבה כתיבה, ולמרות שלא יוצא לי לקרוא אתרים אחרים, בעיקר מפאת קוצר זמן, יש בישראל הרבה עיתונאים שאוהבים NBA וגם היצע יפה יחסית. אם יש לי זמן לקרוא NBA, אני בדרך כלל קורא עיתונות מחו"ל. לא מתוך סנוביזם, חלילה. יש פשוט הרבה כתבים שאני נהנה לקרוא והם גם בדרך כלל מעודכנים יותר מבחינת מידע, מסיבות מובנות. 9. אם יש לך מידע פנים לגבי המצב הכלכלי בקיץ 2010, בבורסה ובעוד כמה מקומות ישמחו שתחלוק אותו איתם. זה בעיקר פונקציה של המצב בשוק. אם תקרת השכר אכן תרד זה אומר שלמעט מאוד קבוצות יהיו בוחטות של כסף להציע, ואז הכוכבים הראשונים ייחטפו כמו לחמניות חמות ויקבלו חוזי מקסימום, הרבה יקבלו את המיד-לבל אקספשן (למי שלא מתמצא:"חריגת השכר הבינונית" נעה בסביבות 5-6 מיליון דולר לעונה), והשאר יצטרכו, כמו דייויד לי ונייט רובינסון העונה, להסתפק במועט. 10. ע"ע התשובה לשאלה 1. יש סיבה לכך שהמונח "Contract Year" מקושר אסוציאטיבית בעיקר לדברים רעים. תמיד יהיו מנג'רים גרועים, תמיד יהיו קבוצות עם כסף פנוי, תמיד יהיו שחקנים שנותנים עונה מעודדת ונראה שהקריירה שלהם ממריאה, והשילוב של כל אלה באותה סיטואציה יכול להסביר את הדוגמאות שלך.