מוכנים לתחילת העונה?

Or Amit

New member
מוכנים לתחילת העונה?

יום שלישי הקרוב - במהלך כל היום - יתארח כאן אחד מעיתונאי הNBA הטובים בארץ - ערן סורוקה. ערן סורוקה משמש כסגן עורן מדור הספורט וכתב ה-NBA של מעריב ו-NRG. בין השאר הוא הביא לנו את רוב כתבות 'קבוצה ביום' שסיקרו את תחילת העונה והקיץ שחלף בNBA. http://www.nrg.co.il/gevanew/owa/MO...etball_open/private_column_folder/kvutzaBeyom סורוקה התארח כאן לקראת הפלייאוף האחרון במה שלטעמי היה האירוח הטוב ביותר עד כה בפורום. http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1981&MessageId=128705561 אתם מוזמנים לשאול את ערן שאלות בכל מה שקשור לNBA ולעונה הקרובה.

somone44

New member
איפה הוא (ערן) שם את קובי בטופ 10 ?

באיזה מקום בדיוק, לפני ואחרי מי? האם הוא הלייקר הגדול בהיסטוריה או לא (מיקום)? כשקובי יפרוש, איך לדעתו של ערן יזכרו אותו? מדוע אין ב-NRG טורים על קובי בכלל? והאם אתה אוהד שלו, או סתם אחד שנהנה או לא נהנה לראות אותו משחק? תודה לערן, כתב ה-NBA מספר 1. (מצטער על הקיצוניות בשאלות, כפי שהובן - אוהד פנאט של KB!!!!!!!!

ברוכים הנמצאים

אהלן לכולם, כמה סמלי שאני פותח את האירוח עם תשובה בעניין האלופה והקבוצה שאני אוהד. לגבי הטופ-10 של כל הזמנים, כמו שאמרתי פעם בהקשרים אחרים, לא פייר להשוות. אתה לא באמת יכול להשוות בין הכדורסל ששיחקו ווילט צ'יימברליין וביל ראסל לבין זה ששיחק ג'ורג' מיקאן לבין זה ששיחקו ג'ורדן, סטוקטון ומאלון אפילו לבין זה שמשחקים היום לברון ו-ווייד. הקצב אחר, התקופות אחרות, ההתייחסות התקשורתית אחרת, החוקים אחרים. נניח, עם חוקי ההנד-צ'ק של היום ועם הגנות פחות פיזיות מפחיד לדעת כמה נקודות ג'ורדן היה יכול לעשות. בכל מקרה, הטופ-10 שלי, בלי דירוג פנימי כרגע, הם מג'יק, לארי וג'ורדן, ראסל וצ'יימברליין, דאנקן, קארים, ג'רי ווסט, שאק וקובי, עם ג'ון סטוקטון כדי להשלים 11. קובי לא בחמישייה הראשונה כרגע. אם יצליח להפגין דומיננטיות ג'ורדנית בשנים הקרובות זה כבר סיפור אחר. כלייקר, אני חושב שהוא עוד לא ברמה של מג'יק ששינה ליגה שלמה, אבל הוא בהחלט במדרגה של קארים, ווסט, ביילור וג'ורג' מיקאן. ולגבי טורים על קובי, אחרי האליפות למשל כתבתי את הטור הזה. כשיגיע לו עוד טור, הוא יקבל :) http://www.nrg.co.il/online/3/ART1/903/992.html את קובי אתה כנראה יכול רק לאהוב או לשנוא. אני אוהב לראות אותו משחק, גם כאוהד לייקרס וגם בכלל. ג'ורדן או לא ג'ורדן, אישיות כזו או אישיות אחרת, הוא ללא ספק שחקן נפלא שכולם יזכרו עוד עשורים וגם יספרו עליו לנכדים שלהם. עצם העובדה שמכניסים אותו לאותו ויכוח עם ג'ורדן מעידה כמה קובי הוא שחקן גדול. (הערה: חלק מהתשובות הכנתי מראש עוד מאתמול, אז אל תתפלאו אם חלקן עולות בקצב מהיר יחסית)

somone44

New member
אם אפשר עוד כמה שאלות ערנו'ש..

ברשותך כמובן... 1 - מה דעתך על סשה וויאצ'יץ' (אחרי קובי השחקן האהוב עליי בעולם), האם הוא חוזר לעצמו העונה על פי הפרי סיזן הנהדר ויהיה בורג מרכזי מהספסל כמו לפני שנתיים, או שגילוח השיער ידכא אותו ונראה יותר לבנים? 2 - ממפיס. אני סבור ובטוח שמתפתח שם דבר יפה, למרות אגו, שמגו ועוד, וחושב שלא זאק ולא AI ירצו לבזבז את הצ'אנס האחרון שלהם לעשות משהו בקריירה בקבוצה באמת מוכשרת שמסוגלת להיות בפלייאוף. מתאר לעצמי שאתה די פסימי לגבי זה, אבל בכל זאת, אם הכל יתחבר עד לאן הדובים יכולים להגיע? 3 - אוקפור וניו אורלינס. איך אתה רואה ת'חיבור הזה עם CP3? לטעמי פול הולך להפוך את אוקפור לגבוה התקפי ומגוון הרבה יותר ממה שחשבנו.. יחד עם ווסט והיתר, ניו אורלינס יכולה לתת פייט לספרס וליייקרס? ומדוע לדעתך לא התפטרו מפג'ה??.. 4 - אריזה. חמדן או לא? אומרים סוכן שמסוכן. האם אתה לא חושב שאם אריזה היה רוצה להמשיך בלייקרס, זה לא היה קורה? משו כנראה קרה שם, מאחורי הקלעים.. ואיך אתה רואה השתלבותו ביוסטון החלשה? תודה רבה, והמשך יום נעים.

ערנוש?

דע לך שאפילו אשתי לא קוראת לי ככה :) 1. לגבי המכונה, אני חושב שהמשחק ההוא נגד בוסטון היה היוצא מהכלל שמעיד על הכלל. הוא שחקן חביב, שיכול לתפוס יום ולקלוע 20 נקודות בערב, אבל עדיין לא מספיק יציב כדי להפוך לבורג מרכזי או לשחקן חמישייה. לגבי גילוח השיער שלו, ע"ע "שמשון הגיבור". 2. ברור ש-AI וזאק ירצו לנצח, אבל השאלה היא אם הם יודעים לנצח גם בצורה בה הם לא לוקחים 15-20 זריקות לערב. יש אופי של שחקן וזה דבר שקשה לשנות, במיוחד כשהאופי הוא כל כך אנוכי. אתה לא מצפה שאייברסון יהפוך לסטוקטון ושרנדולף יתחיל למסור כמו נוביצקי. אם הכל יתחבר הם יכולים להגיע גם לפלייאוף עם 45-44 ניצחונות ואין ספק שזה יהיה הישג, אבל קשה לי להאמין שליונל הולינס יכול להשתלט על כל האגו הזה. 3. לגבי פג'ה, תגיד לי אתה: במצב הכלכלי של היום, היית לוקח קלעי די חד-גוני בן 32, שנמצא מעבר לשיאו ואחרי כמה פציעות, ושמרוויח 29.5 מיליון דולר בשנתיים הקרובות? יפה. אז זה למה לא יכולים להיפטר ממנו. אוקאפור, אם הוא בריא (בפרי-סיזן לא היה), בהחלט גבוה מגוון יותר מצ'נדלר. אני מתקשה לזכור סלים של צ'נדלר שנקלעו מפעולות שאינן ריבאונד התקפה, דאנק או אלי הופ. וגם אם היו, היו מעטים. אוקאפור אולי לא מסיים ליד הטבעת באותה עוצמה, אבל הוא ללא ספק שחקן מגוון יותר שיכול גם ליצור לעצמו מתחת לסל. החיבור ל-CP3 יכול לעשות טוב לכל שחקן וכך יהיה גם עם צ'וקואמקה. 4. עצם העובדה שהוא חתם בסופו של דבר בדיוק על דיל בגובה החוזה של ארטסט, כ-33-34 מיליון לחמש שנים, מעידה, לטעמי, על כך שטרבור טיפס על עץ גבוה מדי כשביקש 7-8 מיליון דולר לכל עונה בלייקרס. הרי היה ברור לו שהלייקרס לא יכולים לשלם לו את הסכום הזה אם הם רוצים להשאיר גם אותו וגם את למאר. אולי זה סוכן, אולי זה אופי, אולי גם וגם. אגב, יש לי הרגשה - לא יודע על מה היא מבוססת, אולי יותר מדי "contract years" של שחקנים עשו אותי סקפטי עם השנים - שלא במקרה הוא הגיע לשיאו דווקא בסמוך לסיום החוזה שלו, ושאולי אם היה נשאר, בעונה הקרובה לא היינו מקבלים את אותו אריזה ממוקד של פלייאוף 2009. ביוסטון הוא יקבל על עצמו תפקיד הרבה יותר משמעותי בהתקפה וזה מה שהוא רצה, כשחושבים על זה. אני חושב שכשהגנות יתמקדו בו ולא ישאירו אותו חופשי האחוזים שלו יירדו, אבל עדיין, יש לו כלים התקפיים מצוינים כמו החדירה והשלשות. נראה לי ש-13-14 נקודות למשחק הן ציפיה ריאלית במקרה שלו.

yoavj1

New member
כמה שאלות

דבר ראשון אני רוצה להגיד שכיף לקרוא אותך וכל הכבוד שאתה מתארח בפורום
עכשיו לשאלות: 1. מי עברה את הקיץ הטוב ביותר? והרע ביותר? 2. דרג את 5 הקבוצות עם הסיכוי הגבוה ביותר לאליפות. 3. מי תהיה הפתעת העונה? אכזבת העונה? 4. MVP? 5. איך כספי ישתלב ב NBA? יש לו סיכוי לקבל דקות משמעותיות?

היי יואב, תודה על המחמאות.

1. הקיץ הכי טוב עבר על סן אנטוניו. ג'פרסון עשה לליגה בקיץ 2009 את מה שגאסול עשה לה בפברואר 2008. בלייר הוא גניבת העונה, מקדייס וראטליף ובוגאנס חלקים מצוינים ולגיטימיים והכי חשוב, דאנקן וג'ינובילי נחו. הכי רע כנראה עבר על גולדן סטייט. שני טריידים חד צדדיים ולא לטובתם, בחירת דראפט בניגוד לרצונו של אחד הכוכבים (אליס, שטורח לספר כמה הוא לא רוצה לשחק יחד עם קרי), כוכב שני שדורש טרייד ומעכיר את האווירה, ובעלים שכולם קוראים לו לשים את המפתחות על השולחן וללכת הביתה. קשה להתחרות עם זה. 2. לייקרס, סן אנטוניו ובוסטון ראשונות כי הן כבר עשו את זה עם אותם השחקנים, פחות או יותר, שיש להן עכשיו, ובכל המקרים אפשר לטעון שהקבוצה הנוכחית שלהן יותר טובה מהאחרונה שלקחה אליפות. קליבלנד ואורלנדו יהיו חייבים להיות אחר כך כי הן רק הגיעו קרוב, אבל גם אותן הייתי לוקח בחשבון. חוץ מהטופ-5 האלה, לא מצליח לראות מישהו שתאיים. אולי לדנבר או דאלאס, אם הכל יתחבר, יש סיכוי להגיע לגמר המערב. 3. הבעיה היא שכולם מדברים על קבוצות שיכולות להפתיע כבר מתחילת יולי, אז מה כבר יפתיע בהן? הפוטנציאל הכי גדול הוא לקליפרס ולוושינגטון, אבל הן תלויות הרבה בבריאות (בלייק גריפין ואנטואן ג'יימסון, אהמ. למי שלא שמע: גריפין שבר את פיקת הברך וייעדר לפחות חודש וחצי) וזה לא שהשחקנים בהן אלמוניים או משהו. יש לי הרגשה בלתי מוסברת שניו ג'רזי תהיה יותר טובה ממה שאומרים עליה עכשיו, אבל לא משהו שיכול לאיים על הפלייאוף. יוסטון זו חבורה קשוחה והגעה שלה לפלייאוף תהיה יותר עדות לגדולה של אדלמן מאשר הפתעה באמת. לגבי אכזבות, לדנבר הכל הלך כל כך טוב בעונה שעברה ואני לא יודע אם גם השנה הכל יילך ככה, וגם פניקס מריחה לי כמו קבוצה שיכולה להתפרק עם פציעה אחת. יש להם ספסל די רע. 4. לברון כבר קיבל, קובי כבר קיבל, אף אחד מהם כבר לא צריך לסחוב קבוצה העונה לבד על הגב. הייתי רוצה לראות את כריס פול לוקח, אבל לדעתי לברון עכשיו חזק באופנה. 5. כמו שאתה יכול לקרוא היום במעריב, וכמו שמספרים בתקשורת האמריקאית במהלך השבועות האחרונים, הוא משתלב בצורה מעוררת כבוד, ואני חושב שבשלב ראשון הוא יקבל 15-20 דקות למשחק מהספסל, כמחליף ראשון לעמדות 2-3. בינתיים עמרי פשוט נלחם ורץ ומגיר זיעה, ונותן המון אנרגיה על המגרש, ומאמנים אוהבים את זה, במיוחד בקבוצות צעירות שמתחילות משהו מחדש.

היי ערן

1. האם לדעתך ההצטרפות של קארטר במקום טורקוגלו למגיק וארטסט במקום אריזה ללייקרס ישפרו את הקבוצה או הכימייה תהרס? 2. דרג מ1 - 10 - עד כמה מיותרת מילווקי בליגה? 3. מי לדעתך גניבת הדראפט הגדולה מחוץ ללוטרי ( מדחואן בלייר התשובה הברורה לא נחשב) מי אתה רואה נותן תפוקה במיידי ? 4. קווין דוראנט - ימשיך בשיפור ? יהיה שחקן ברמה של לברון/וייד/ פול או יישאר כאולסטאר לגיטימי 5 . מה דעתך על קיץ 2010 ? האם רוב הכוכבים יישארו במקום או שנקבל עזיבה המונית לכיוון ניו יורק וברוקלין 6. מה דעתך על קבוצת הפנטזי שבנית ? הולכת להתמודד חזק או לקרטע בשולי הטבלה

אהלן שליח יקר,

1. לשניהם יש פוטנציאל הרסני, אני לא מאמין שהוא יתממש במלואו. ארטסט יכול להיות פסיכי לגמרי כמובן, אבל יש לו מאמן וחדר הלבשה חזקים שיכולים להחזיר אותו לתלם. מרמור של קרטר יכול להדביק את כולם, אבל הוא יהיה כל כך מאושר להיות בקבוצה מנצחת שכנראה שהוא יתקשה להיות ממורמר. לסיכום, יהיו חריקות, אבל אני מניח שבסוף הם ישתלבו איכשהו במרקם הקבוצתי. 2. מי? איך קראת לקבוצה הזו? האמת שהדבר היחיד שמעניין אצלם השנה, חוץ מענייני פנטזי, זה איך ג'נינגס יסתדר עם סקיילס ובעיקר מתי הם ינסו לחסל אחד את השני. 3. פרט לבלייר, אני אוהב את רוד בובואה בדאלאס, קארול ויאנג בממפיס, ג'ונסון וגיבסון בשיקאגו, באדינגר ביוסטון ואת מרכוס ת'ורנטון בהורנטס. לא יודע כמה הם יתרמו וכמה יתנו להם הזדמנויות, אבל אלה נראות לי ההברקות מחוץ ללוטרי. לגבי תרומה מיידית, אני חושב שיהיה הוגן להכליל גם את עמרי ברשימה הזו. 4. אולסטאר לגיטימי נראה לי כמו המדרגה הקרובה של דוראנט, ואם הוא יגיע לשם בעונתו השלישית, העתיד יהיה ורוד מאוד. לגבי השוואות לווייד, לברון ודומיהם, בוא נראה אם הקבוצה שלו יכולה להתחיל לאיים על הפלייאוף. אפילו לכמה רגעים. להתקרב ל-37, 38 ניצחונות. אם כן, אפשר להריח שחקן גדול בדרך. 5. אין כמובן שום דרך לדעת עכשיו וצריך לראות מה הקבוצות יעשו העונה, אבל הנה סתם שליפה מהמותן על תסריט שנראה לי הגיוני כרגע: לברון יישאר בקליבלנד, נוביצקי בדאלאס ויאו ביוסטון, ווייד יעבור לבולס, אמארי/בוש לניקס, ג'וג'ו למיאמי, טימאק לנטס. 6. כמו שכתבתי בפורום, אני מקווה להתייצב במקומות 5-7 בתחילת העונה ומשם לתקוף את הצמרת. בטריידים אני תמיד מהסס יותר מדי, מקווה להרים כמה פרי אייג'נטס בזמן. הבוקר פספסתי את קרייג סמית' על כמה דקות...

שלום ערן!

בס"ד 1. מי הן המועמדות המובילות שלך לאליפות (אם אפשר אז גם להסביר)? 2. קשור לשאלה הקודמת אך מתייחסת לקבוצה האהודה עלי: איך אתה רואה את סיכויי הסלטיקס ללכת עד הסוף? האם נראה לך שראשיד עוד מסוגל לתת עונה טובה? האם חסר משהו בסגל הסלטיקס לעומת הלייקרס, הספרס, הקאבס והמג'יק? 3. מי צפויה להיות לדעתך הפתעת העונה? לאלו קבוצות צריך לשים לב שלא כ"כ מתייחסים אליהן? 4. אלו שחקנים מהמוכרים פחות צריך לדעתך לשים לב אליהם? 5. מה ההימור שלך, אם יש לך, על הזוכה באליפות? (כדאי לך שזו תהיה בוסטון!
)

שלום לציפור

אהלן בירד, 1. הטופ 5 המובנות מאליהן – לייקרס, בוסטון, ספרס, קליבלנד, אורלנדו. לכולן יש המון אופציות בהתקפה, סטאר פאוור מטורף, רוטציה ארוכה ועמוקה, מאמן גדול / שיטה שעובדת היטב / גם וגם, לא תלויות רק בשחקן אחד, יכולות לנצח 60 משחקים העונה בשקט. 2. הסלטיקס בעיקר תלויים במצב הבריאותי של השלד, צריך לזכור שרוב הסגל שלהם קצת מזדקן. אני חושב שאם גארנט, אלן, פירס או רונדו יחסרו להם בפלייאוף, הסיכוי שלהם להגיע לגמר ייפגע משמעותית. הספסל שלהם לא רע אבל לא מספיק כדי לנצח את הכוכבים של הקאבס/המג'יק בשיאם. 3. ראה שאלה 3 ליואבJ. 4. כמה שמות מהירים מהראש שיכולים להפתיע ולהתבלט העונה: כריס דגלאס-רוברטס (נטס), אנתוני רנדולף ומורו (ג"ס), ברנדון ראש ורוי היברט (אינדיאנה), ג'ייג'יי היקסון (קאבס), ריאן אנדרסון (אורלנדו), ארון אפללו או ג'ואי גרהאם (דנבר), קרל לנדרי (יוסטון), ג'וליאן רייט (ניו אורלינס). 5. צר לי לאכזבך ולאכזב את עצמי, ההימור שלי הוא סן אנטוניו.

דווקא הספסל של הסלטיקס נראה מעולה!

בס"ד ספסל של האוס, דניאלס, דייוויס (מה אתה אומר על הפציעה המטופשת באצבעות שבגללה יעדר כנראה כחודשיים?) וראשיד הוא הרבה יותר מ"לא רעה". רק שכולם יהיו בריאים!

איזו קבוצה אתה אוהד? מה השחקנים הנערצים עליך

בעבר ובהווה? איך הייתה מרכיב את נבחרת כל הזמנים של ה-NBA?

שאלה לגבי אחוזי קליעה

בס"ד קודם כל הרקע לשאלה: בשרשור מסוים הייתה התייחסות לשחקן חוץ שהיה עם 41% קליעה מהשדה שמישהו טען שהם אחוזים מזעזעים מפני שאחוזי הקליעה המממוצעים בליגה הם 48%. אני טענתי כנגדו שלשחקני חוץ מדובר באחוזים טובים, לעומת שחקנים פנים שאחוזים כאלו בשבילם הם לא טובים. יש לציין שממוצע האחוזים הנ"ל הוא של כלל שחקני הליגה בכל העמדות כשברור שממוצע האחוזים של שחקני הפנים גבוה משל שחקני החוץ כיוון ששחקנים המשחקים יותר קרוב לסל וכמעט לא זורקים מבחוץ אחוזיהם באופן טבעי גבוהים יותר מהמשחקים רחוק יותר מסל ווזורקים לא מעט מבחוץ. ולשאלה עצמה: מה לדעתך הם אחוזים משדה טובים לשחקני הקו האחורי ומה לשחקני הקו הקדמי (דעתי היא ש-40% ומעלה הם אחוזים טובים לשחקני חוץ ו-45% ומעלה הם אחוזים טובים לשחקני פנים)?

עידו17

New member
התייחסות קטנה

מאחר ואני הייתי שענה לך בהקשר הקודם, ומאחר ואתה כל כך אוהב מספרים, עוד חידוד קטן - אחוזי הקליעה הממוצע לקלעים נע מדי עונה סביב ה46%, כשהחלוקה היא כ35% לשלוש נק', 48% לקליעות מ-2 נק' (טווחים של בין 2 מ' מהסל ועד קו ה-3), וכ53% באיזור הסמוך לסל. שחקן שזורק 90% מזריקותיו לשלוש נק' יכול לקלוע באחוזים גבוהים ועדיין להסתובב סביב ה40%, אבל לשחקנים כאלה לרוב אין מקום בליגה, אלא אם יהיו שחקני הגנה ממש ממש טובים. בשביל גארד ממוצע, 45-46% הוא הסטנדרט, ובאותה מידה שגארד שקולע ב51% הוא חריג ויוצא דופן, כך גם גארד שקולע ב40%, שזה אחוז נמוך ביותר. זה לא עניין של דעה, זו סטטיסטיקה יבשה, כמו שאתה אוהב, ואם תעיף מבט על הליגה, יהיה לך קשה מאד למצוא גארד שמחזיק מעמד בליגה עם 40%, אם הוא לא מביא לשולחן כשרון אחר יוצא דופן, שיחפה על זה. עבור שחקן פנים - עמדות 4 ו-5, הסטנדרט הוא בערך 50-51%.

אז זהו שחמישה-שישה אחוזים מתחת לסטנדארט הם

אינם גרועים, כמו ששחקנים פנים שיקלע ב-45% זה לא מרשים אך גם לא גרוע, המרחק בים רגיל לגרוע הוא גדול יותר משמעותית מ-חמישה אחוזים! תשאל כל מומחה גדול בכדורסל בכלל ובליגת הנב"א בפרט, 40%-45% מהשדה הם אחוזים טובים לעמדות 3-1 , 45%-50% הם אחוזים טובים מאוד ו-+50% הם אחוזים מעולים. 35%-40% הם אחוזים בינוניים ופחות מ-35% מהשדה הם כבר די חלשים. בשחקני הפנים הרף הוא של 5% יותר. באחוזי שלשות 30%-35% הם אחוזים טובים, 35%-40% הם אחוזים טובים מאוד ו-40% ומעלה הם מעולים. רג'י מילר שהוא מקלעי השלשות הטובים ביותר סיים קריירה עד גיל 39 עם 39.5% מהשלוש בעונה הסדירה ו-39% בפלייאוף, ריי אלן שגם הוא מקלעי השלשות הטובים ביותר הוא עד כה 39.8% בעונה הסדירה ו-40.6% בפלייאוף (90.4% מהקו).

מה עניינים ערן

1. מה לדעתך יהיה עם כל הממפיסים, הכריס וואלסים, הדון נלסונים, הכריס כהנים של הליגה? עד מתי נמשיך האוהדים לקבל מנת מרורים? 2. כמה היית רוצה לשחק עם אדי קארי? למה וולש חושב שלברון ירצה? 3. נניח לברון חתם בניקס. את מי בדיוק וולש יביא לשחק איתו? מכיוון שבשביל להחתים אותו וולש יצטרך לותר על זכויות בירד של כל השחקנים, את מי בדיוק הניקס יחתימו? 4. האם הסאנס הולכים לבניה מחדש? על מי בדיוק הם בונים? 5. האם העובדה שבוסטון החתים את כספי בפאנטזי (לא בליגה של תפוז), שמה חותמת סופית של כשלון על קריירת הNBA שלו? איך הוא הולך להפתיע את כולנו? 6. מה דעתך על חוק הצעדים החדש? טוב או רע? זה עדיין כדורסל? 7. אולי תשלח לנו גם את גל נרקיס, שנכיר גם אותו? 8. האם יש עתיד לאתרים כמו הופס מבחינה כלכלית? מה דעתך על סיקור הNBA בארץ? האם אי פעם החמיאו לך שכתבה שלך מכרה עיתונים? 9. האם קיץ 2010 ינקה את כל החוזים הלא שפויים בליגה, או שהאכזבה תביא לנו גל חדש כזה? (מאגטי לא נחשב). 10. אדונל פויל, ג'רום ג'יימס, אדי קארי, זאק ראנדולף, מה בדיוק עבר לGM שהחתים אותם על החוזה בראש?

היי היי עבוד

1. תגיד, אם כל המנג'רים בליגה יהיו תותחי על, מי יהיה בתחתית? אי אפשר ש-30 קבוצות ירוצו לאליפות. על כל לייקרס שמביאים פאו צריך להיות וואלאס שמחפש להיפטר מחוזה גדול, על כל ספרס שמביאים ג'פרסון צריך להיות ג'ון האמונד שרוצה לעזור לבעלים שלו להיפטר ממס מותרות. לקבוצות שונות יש שיקולים שונים, כולל כלכליים, ומישהו צריך להיות בתחתית. תמיד היו ותמיד יהיו מנג'רים גאונים ומנג'רים איומים. 2. אני ואדי קארי יכולים להיות צמד מצוין, במיוחד אם הייתי צריך מאבטח אישי בכניסה למועדון. אני חושב שדוני וולש מביט כל יום שישי בערב בסדרה "סודות הקוסמים" כדי ללמוד איך אפשר להעלים סנטר של 130 קילו. 3. בוא נגיד שאם לברון יגיע לניקס, זה חייב להיות בזכות העובדה שהוא התרשם מהפוטנציאל. כך שאתה יכול לקחת את צ'נדלר וגלינארי, טוני דגלאס וג'ורדן היל, ויש לך רביעייה צעירה ומוכשרת סביבו בילט אין. בוא נניח שהוא זורק את קארי (אפילו בביי-אאוט) אבל לא את ג'פריז. עם החבר'ה האלה פלוס חוזה מקס של לברון, בתקרת שכר של 52-3 מיליון, עדיין נשארים לך איזה 15 מיליון דולר לבזבוזים. אתה מביא שני שחקנים על חוזה של 5-6 מיליון דולר, נניח, יודוניס האסלם ורוג'ר מייסון כאלה (כשאתה בא לשחק ליד שחקן כמו לברון, במקום כמו ניו יורק, גם תהיה מוכן לצ'ק יותר קטן בשביל הצ'אנס, הפרסום והתהילה). עוד כמה וטרנים על חוזי מינימום כמו מייק מילר, האקים ווריק וסטיב בלייק, והנה, יש לך קבוצה לא רעה בכלל. וזאת בהנחה שדייויד לי ונייט רוב מחליטים לפרוש כנפיים ולא רוצים להתפשר על השכר ולהישאר, שגם זו אופציה. 4. שאל את סטיב קר, סארבר וג'נטרי. אין לי מושג. הדבר היחיד שיש להם לבנייה מחדש זה רכז שעבר את גיל 35, ברבוסה החביב וארל קלארק. הם הולכים לדעתי לכמה שנות מעבר מתסכלות. 5. אני לא יודע אם עמרי יוכל להתאושש מזה. אם כן, כנראה שהוא באמת שחקן גדול... 6. סטו ג'קסון מהנהלת הליגה הדגיש שזה לא חוק חדש אלא רק הבהרה של חוק ישן. השחקנים ימשיכו לעשות צעדים בלי ששורקים להם ואנחנו נמשיך לצעוק "היי, זה צעדים" כמו שצעקנו מקודם, רק שעכשיו זה גם יהיה חוקי. אני חושב שאם הם היו מחליטים לאכוף את חוק הצעד האחד, זה היה הרבה יותר מוזר ומשמעותי. 7. גל בחור מצוין – אנחנו מכירים כבר כמה שנים טובות – אבל הוא די טרוד בעבודתו למיטב ידיעתי. 8. לא החמיאו לי ספציפית שכתבה אחת מכרה עיתונים, אבל קודם כל המקבילה המודרנית למכירת עיתונים היא רייטינג באינטרנט וכזה, כנראה, יש לכתבות. חוץ מזה, אני מניח שאם עדיין נותנים לי מדור שבועי זה כי יש ביקוש גם לדברים כאלה ולא רק כי צריך למלא עמודים. אגב, לא מזמן קיבלתי מחמאה על אחד המדורים דווקא מאדם ותיק בעיתונות שבכלל לא חשבתי שקורא את המדור, ודברים כאלה באמת נותנים לך הרגשה טובה. לגבי Hoops, ובכלל עיתונות NBA בארץ, אני חושב שהמצב לא רע בכלל. יש דיונים ויש הרבה כתיבה, ולמרות שלא יוצא לי לקרוא אתרים אחרים, בעיקר מפאת קוצר זמן, יש בישראל הרבה עיתונאים שאוהבים NBA וגם היצע יפה יחסית. אם יש לי זמן לקרוא NBA, אני בדרך כלל קורא עיתונות מחו"ל. לא מתוך סנוביזם, חלילה. יש פשוט הרבה כתבים שאני נהנה לקרוא והם גם בדרך כלל מעודכנים יותר מבחינת מידע, מסיבות מובנות. 9. אם יש לך מידע פנים לגבי המצב הכלכלי בקיץ 2010, בבורסה ובעוד כמה מקומות ישמחו שתחלוק אותו איתם. זה בעיקר פונקציה של המצב בשוק. אם תקרת השכר אכן תרד זה אומר שלמעט מאוד קבוצות יהיו בוחטות של כסף להציע, ואז הכוכבים הראשונים ייחטפו כמו לחמניות חמות ויקבלו חוזי מקסימום, הרבה יקבלו את המיד-לבל אקספשן (למי שלא מתמצא:"חריגת השכר הבינונית" נעה בסביבות 5-6 מיליון דולר לעונה), והשאר יצטרכו, כמו דייויד לי ונייט רובינסון העונה, להסתפק במועט. 10. ע"ע התשובה לשאלה 1. יש סיבה לכך שהמונח "Contract Year" מקושר אסוציאטיבית בעיקר לדברים רעים. תמיד יהיו מנג'רים גרועים, תמיד יהיו קבוצות עם כסף פנוי, תמיד יהיו שחקנים שנותנים עונה מעודדת ונראה שהקריירה שלהם ממריאה, והשילוב של כל אלה באותה סיטואציה יכול להסביר את הדוגמאות שלך.

STEVE NASH

New member
אהלן ערן

טוב לראות אותך בפורום. 1. כמו באירוח הקודם אני אפתח עם שאלה על הסאנס שלי, אני דווקא די אופטימי לגבי העונה הבאה. האם אתה חושב שאחרי הנפילה של יוסטון והשינויים בסגל של הסאנס שיתחילו שוב לרוץ ולהתפרע, יש לנו סיכוי להגיע לפלייאוף במקום טוב? 2. אוקלהומה בעוד כמה שנים קונטנדרית? 3. ופורטלנד? 4. יש חוקים מאירופה שהיית מכניס לNBA? או חוקים מNBA שהיית מכניס לאירופה? 5. דוויט האוורד - מפלצת אמיתית שמתפתח לאחד הסנטרים הגדולים, או אוברייטד שנהנה מיכולת קפיצה מרשימה ונתונים פיזיים יוצאי דופן? איפה אתה רואה אותו בעוד כמה שנים?

למעלה