מוכנות לכיתה א

אמאפלוס

New member
לאה, הייתי מעלה. אבל בד בבד הייתי

ממשיכה עם טיפול בריפוי בעיסוק, וגם ללמד אותו מראש את הכתב העגול (שבו יותר קל לעצב את האותיות).

לורליי43

New member
אנחנו מתחילים בשבוע הבא

ואז אראה מה זה בדיוק. לפי מה שהגננת אומרת (מי שמעבירה את החוג היא גננת)- הם עובדים על כל המיומנויות שצריך. הגדולים שלי לא הלכו לחוג כזה, והסתדרו מצויין. את הקטן רשמתי בגלל הקושי, ואני מאמינה שככל שהוא יתרגל יותר- יהיה לו יותר קל. לגבי הרצון של הבן, לא התכוונתי לזה כך. יש ילדים שברור להם שהם עולים לכיתה א', ויש כאלה שלא ברור- תלוי איך ההורים מעמידים את זה.

לורליי43

New member
כבר דיברנו על זה בשרשור אחר

אלה שני דברים שונים. אנחנו קיבלנו עכשיו בעקבות אבחון מעקב- עוד 8-12 פגישות של ריפוי בעיסוק. המאבחנת אמרה שנעשה אותם לקראת מאי. כשהעלתי את הרעיון של חוג הכנה לכיתה א'- היא אמרה שזה רעיון טוב לעשות את זה עכשיו, ואז הוא יגיע לריפוי בעיסוק עם יותר בשלות והבנה איך זה יעזור לו בשנה הבאה.

מירי 4

New member
עד ספט' יש עוד המון זמן

ומנסיוני, חצי שנה בגיל הזה יכולה לחולל מהפך מדהים בתחום המוטוריקה. (אצלנו גם לוקח זמן עד שמתחילים להקפיד על הכתיבה, בד"כ בשימוש בכתב עגול, ולא במרובע) לענ"ד השאלה העיקרית היא איך הוא מתמודד עם הקושי: מול הדרישות שמוצבות בגן (צורך בהישגיות וכד') מול עצמו (חוסר בטחון וכד') ומול החברים. אם ההתמודדות טובה - גם אם הבעיה תשאר, הוא יצליח להתגבר.

לאה_מ

New member
גם אני חשבתי שזה המון זמן

(אבל הגננת שלו טוענת שזה מעט). לטעמי, הוא מתמודד מדהים עם הקושי - גם הגננת שלו אומרת את זה - כמו שאמרתי, למשל, הוא לא יוזם פעילות כתיבה, אבל הגננת אומרת שכאשר היא מזמינה אותו, הוא בא בלי להתבאס מזה, עובד יפה ומסיים את המשימה. היא אומרת שהוא מודע לכך שהתוצרים של חבריו טובים יותר, אבל לא עסוק בהשוואות - הוא מאד מאד בטוח בעצמו, ועסוק בתוצאה שיצאה לו ולא במה שיצא לחבריו (זה, אגב, מאפיין אותו באופן כללי). בגלל שאני חושבת שההתמודדות שלו טובה, אני בטוחה שאני לא אעשה החלטה שגויה - בין אם אחליט להעלות אותו ובין אם אחליט להשאיר אותו, הוא יהיה בסדר. השאלה היא, בכל זאת, מה עדיף.

מירי 4

New member
אני הייתי מעלה

לבן שלי היו בעיות מוטוריקה עדינה, הוא אובחן בריפוי בעיסוק, הטיפול עזר מעט מאד. בגן חובה לא חלה התקדמות רבה (לא הייתה מחשבה להשאיר שנה כי הוא יליד פברואר), אבל כמו בהרבה דברים אחרים, בשלב מסויים (תחילת אלף) הוא עשה קפיצה משמעותית, שהביאה אותו להיות בעל כתב יד יפיפיה שהרשים מאד את כל רואיו. אאל"ט כבר סיפרת על הילד הזה, שנשאר שנה נוספת בגן, ובאמצע הסתבר שהוא די מיצה אותו, לא הייתי מסתכנת במיצוי כזה בגן חובה, בפרט שההתמודדות שלו עם הקושי נשמעת מרשימה.

להשאיר עוד שנה בגן ילד כזה בוגר?

איך הוא ימצא את עצמו בחברת הילדים? כתור עוזר הגננת? בכלל, האם צעד זה לא יהיה בדיוק מה שיגרום לו לפקפק בעצמו ולהתחיל להשוות את עצמו לאחרים ולהתאכזב?

פלגיה

New member
אני אומרת שצריך להקשיב לבטן

הבטן שלנו חכמה ביותר
לרשום אותו בכל מקרה, אבל לעשות את ההחלטה הסופית רק בחופש הגדול כשתראו איך הוא.

../images/Emo45.gif גם דעתי כזו

ומצטרפת למי שכתבה שיש עוד המון זמן עד ספטמבר והמון יכול להשתנות עד אז. וחוצמזה - אם יש קושי אובייקטיבי - יתכן שגם אם ישתפר עדיין יצטרך תמיכה בהמשך הדרך. נראה לי לא הוגן לעצור אותו גם בתחומים האחרים במקביל, במקום לתת לו להתפתח שם, ולתמוך ולעזור בנקודה החלשה יותר.

תּמר

New member
אני אומרת ש...

גם אני במתלבטות
(הבנים שלנו בני אותו גיל) עכשיו אני נוטה יותר להשאיר אותו שנה נוספת בגן, ויש לי שאלה: יש אפשרות תאורטית לשלוח לבית הספר לאחר חודש בגן? זה למקרה שישעמם לו (כי מבחינה שכלית הוא בהחלט מוכן לכיתה א')

פלגיה

New member
נראה לי שכן

גם הכיוון ההפוך אפשרי. אבל המערכת לא אוהבת את זה. לי נראה שכדאי לך להשאיר אותו.

אני לא אכתוב מה נכון או צריך לעשות

לדעתי, כי זה בלתי אפשרי בעיני. כל מקרה לגופו. בלי להכיר את הילדה, אני לא יכולה לחשוב מה כדאי לעשות. אני כן אומרת, שאותי תמיד מלווה החשיבה, מה יגרום הכי פחות נזק. אולי זה מה שאת צריכה לשאול את עצמך. בבוא העת, כי בהחלט אפשר עוד לחכות עם ההחלטה וילדים לפעמים נותנים "קפיצה" במהלך חופשת הפסח (אולי מחזק את תאוריית "השינה" של החינוך האנטרופוסופי למי שמכירה)צריך לשקול מה ישפיע עליה פחות מבחינה רגשית, להישאר או לעלות.

פלגיה

New member
אפשר פירוט על "תיאוריית השינה"?

ועוד דבר - נגמרו התעודות, לא? אפשר לארגן אירוח ספונטני בנושא שיטות להוראת קריאה?

../images/Emo6.gifתפסת אותי על חם הא? אפשר לסגור

על שירשור שאלות ואני אענה במהלך השבוע? אירוח שקצת פחות מחייב אותי להיות מול המסך במשך זמן רצוף? משהו כמו בהורים לתינוקות בתחום ההתפתחות המוטורית. לגבי תאוריית השינה, אני לא חזקה בחינוך האנטרופוסופי, הציעו לי עבודה שם, אז עברתי השתלמות מרתקת במהלך שבוע, שנגעה בכל מיני הבטים גם תאורתיים וגם מעשיים, אז אני מקוה שלא אעשה עוול לתפיסה בהסבר שלי. בכל אופן הם לא מלמדים באופן רשמי קריאה וחשבון עד כתה ג'. למעשה לילדים אין חוברות ומחברות. התפיסה אומרת שהם נמצאים בשלב ה"שינה" בחייהם ואסור להפריע להם. בשלב הזה הם צריכים להתנסות בחוויות דרך המוסיקה, התנועה וכיוצ"ב וכשהם יעברו שלב הם יהיו מוכנים ללמידה עם מחברות וספרים. משהו כזה בקיצור..... יש בחינוך האנטרופוסופי המון דברים נפלאים, אבל כשאמרו לי שהם דחו קבלת ילד עם ADHD לבית הספר שלהם, למרות שהוא התחנך בגן שלהם, אמרתי לעצמי שאני לא רוצה להיות חלק מזה.

למעלה