מוכנות לכיתה א

gylia75

New member
מוכנות לכיתה א

בתי עכשיו בגן חובה. היא ילדת התחלת אוקטובר.הגננת בגן התחילה לדבר איתנו ההורים על מוכנות לכיתה א. לגבי הילדה שלי היא אמרה, שהיא מתלבטת וזה לשיקולינו . היא מוכנה מבחינה שכלית:יודעת לכתוב ולזהות אותיות ומספרים וכו". אני גם עובדת איתה, ואני רואה ,איך היא מתקדמת כל יום. מבחינה רגשית יש לה בעיה ,שאם היא לא יודעת משהו היא ישר מתיאשת ולא רוצה להמשיך. אבל אני יודעת שזה רוב הילדים ככה וגם אני בעצמי כזאת , וזה לא יעלם בעוד שנה. זה אופי ולא בשלות. עד עכשיו זה היה לי מובן מעליו שהיא עולה לכיתה א".אבל פתאום אני שומעת מכל ההורים שילדיים שלהם עלו השנה . ,שחצי שנה הם רק בכו ועוד היום הערוך הזה. אני לא מבינה איך אפשר לשים ילדים שלא רגילים לשבת יותר מחצי שעה,שעה. ליום שלם,שזה קשה אפילו לבוגרים.וכל הורים שהשאירו את ילדהם שנה נוספת בגןועילו אותם אחרי זה. אומרים כמה הם מבסוטים., כמה ילד היה בשל , וכמה היה לא קל.אז אני ממש לא יודעת מה לעשות : מצד אחד אני רוצה לחסוך את הסבל מהילדה ושיהי לה קל. אבל מצד השני סתם בלי סיבה להפסיד שנה וגם מה היא תעשה עם הקטנים בגן.מבקשת ייעוץ.וגם רוצה לשמוע דעות של אנשים עם נסיון.תודה מראש.

לורליי43

New member
מהכיוון ההפוך

של אמא שהילדה כבר בכיתה א'- אני מקשרת לך דיון בנושא. לגבי הבת שלך- מאוד תלוי באמת מה עם החברות שלה בגן, איזה הרכב של גן יהיה- כי בעקרון יש עוד הרבה ילדים שנשארים עוד שנה והיא לא בהכרח תהיה עם קטנים. לגבי מוכנות לכיתה א'- אני מרגישה שלגבי הבן שלי (גם בגן חובה)- אני רוצה לשלוח אותו לחוג הכנה לכיתה א', שמתמקד בדיוק באותם הרגלים- של לשבת, ולעבוד לפי הנחייה, כל אותם דברים (לא לימוד קריאה) שמשמעותיים לקליטה יותר רכה.

gylia75

New member
עבור לורליי

לורלי תודה על התגובה , רק שכחת לשלוח לי את הקישור.בקשר לחברות שלה - זו הבעיה. זה גן קטן,במושב של16 ילדים.אין בכלל בנות בגילה.וגם לא מאלא שיעלו שנה הבא.אז אם אני שוקלת לפי ילדים שעולים השנה או שנה הבא, שזה גם חשוב אם מי היא תהיה. במיוחד במושב שעולים סך הכל 3 ילדים. אז עדיף לי להעלות אותה השנה.

הדשא של השכן ירוק יותר...

מעניין אם האמהות של אותם הילדים בהן היא כ"כ מקנאה הסטריים יותר או פחות. ממתי זה כ"כ טראגי וחריג שילדים בני 6 לא מתלהבים מהכנת שיעורים, לא ממהרים להתחיל לקרוא ספרים, לא קריטי להם לרוץ להתאמן אחרי החוג בשביל "להיות טוב" ורחמנא ליצלן מאוד אוהבים לשחק עם החברים וכל יום? לא נראה לי שזו הילדה לא מבינה איפה היא נמצאת, נראה לי שזו האמא שנכנסה להלם כיתה א'...

לורליי43

New member
כהורה אני רואה את הדברים אחרת

אני מבינה את תחושת התסכול של "לא לדעת אם עשית את ההחלטה הנכונה עבור ילדך". זו הרגשה שונה לגמרי מאותן החלטות שאנחנו עושים עבור עצמינו.

כהסטרית אני רואה את הדברים אחרת ../images/Emo8.gif

התחושה מובנת, גם להיות בהלם כיתה א' זה לגיטימי. אבל המציאות כפי שהיא מתארת אותה, ומן הסתם בצורה הכי קיצונית שיש, רחוקה מלגבות את החרדות שלה, וזה בדיוק מה שהיא צריכה לשמוע.

תּמר

New member
זה קריטי כאשר רוב הילדים בכיתה

כן עושים את הדברים הללו. זה גורם לילד לפגר אחרי הכיתה שלו, להרגיש דחוי מבחינה חברתית ועוד. זאת בעיה שלא נשארת רק בכיתה א', אלא נגררת במשך כל שנות הלימודים - ועל כך הלחץ. אני שומעת מדי פעם אמהות שמצטערות שאת הילד הראשון העלו מוקדם מדי לכיתה א', עם הילד השני כבר לא חזרו על הטעות הזאת.

פלגיה

New member
ועם הילדה הרביעית?

טעויות עושים כל הזמן, לא קשור למספר של הילד.

עושים מה?

האמא כתבה בשרשור שאין לילדה שום בעיה לימודית, שהיא תלמידה טובה ושאין תלונות מצד המורה על אי הכנת ש"ב ושאר ירקות. אחותי לא מתלהבת מהכנת שיעורי בית ונוטה לדחות אותם כמה שיותר (כי היא גם רוצה רק לשחק), ורק עכשיו (כיתה ב') התחילה, בעיקר בעידוד שלי, לקרוא ספרים. היא בין החזקים בכיתה חזקה. מצבה החברתי מצויין ושום פיגור ושום נעליים.

אם לא היה ברור

דיברתי על האמא והילדה בקישור שלורליי נתנה, לא על זו שפתחה את השרשור.

פלגיה

New member
העלית שאלה קשה

בעיקר קשה זה לראות עכשיו איך היא תהיה בעוד חצי שנה. יש ילדים שקופצים מאוד במחצית השנה הזאת, ולמרות שבגן הם נראו כ"לא בשלים", הרי שבכניסה לכיתה א' מסתבר שהם כן. לי היה מקרה הפוך של ילידת דצמבר שהגננות אמרו שאין מה להתלבט בכלל וחייבים להעלות אותה. לא הקשבתי ללב שלי והעליתי אותה, ואכן אני די מצטערת על כך. היו לה בעיות רגשיות וארגוניות בכל כיתה א' וב', וגם עכשיו כשהיא בכיתה ג', אני רואה כמה היא מתגעגעת לגן. לכן היה נראה לי לחשוב שלגבי ילדי נובמבר ודצמבר אז אם יש ספק אפילו קטנטן - משאירים בגן ולא מעלים. אצלך הסיפור קצת שונה, גם בגלל שהיא ילידת אוקטובר, כלומר תהיה בת 6 בהתחלת כיתה א', וגם בגלל החברים מהמושב שכן עולים. העלית שני צדדים לבעיה : 1. להשאיר כדי "לחסוך סבל מהילדה". לא את כל הסבל אפשר לחסוך, וגם לא בטוח שצריך. אפשר להקטין אותו, ואפשר לעשות את זה גם אם מעלים אותה לכיתה שבה יש שיתוף פעולה מצד המורה. 2. "בלי סיבה להפסיד שנה" - אם היא לא בוגרת זה לא "בלי סיבה", ולא "להפסיד". זה להרוויח שנה שבה היא תוכל להתבגר. ולגבי השאלה מה היא תעשה עם הקטנטנים בגן - בשביל זה צריך לדבר עם הגננת ולחשוב על מה עושים איתה בשנה הנוספת שהיא בגן. כמה ילדים יש בבית הספר? כמה כיתות א'? כמה תלמידים בכל כיתה?

לאה_מ

New member
גם לי יש התלבטות "הפוכה" עכשיו

בן עוד לא חמש ורבע, יליד סוף נובמבר. שייך לשנתון שאמור לעלות בשנה הבאה לכתה א. לדעתי, ילד מאד בוגר. עומד בכל הקריטריונים של בשלות מהבחינה הרגשית והחברתית. אין בעיה קוגניטיבית. הבעיה היחידה היא קושי גרפו-מוטורי. הוא כן מצליח לכתוב ולצייר, אבל התוצרים שלו לאין ערוך פחות טובים מאשר של בני גילו. בנוסף, הוא לא יוזם פעילות ליד שולחן (אבל מצטרף בשמחה כשמזמינים אותו, ועושה את הפעילות הנדרשת עד הסוף). בזמן האחרון אני מציעה לו הרבה פעמים אחרה"צ לצייר איתי או לעבוד בפלסטלינה או בפולילינה או להשחיל חרוזים, והוא תמיד מסכים בשמחה, ועובד יפה מאד (שוב, תוצרים פחות טובים מבני גילו). אני בטוחה שהוא יסתדר בכתה א'. אני גם בטוחה שלא יגרם לו נזק משנה נוספת בגן. הגננת בתחילת השנה היתה מאד בעד להעלות. עכשיו היא שינתה את דעתה, אומרת שלא חל מספיק שיפור מתחילת השנה, ולכן חושבת שעדיף להשאיר שנה נוספת. יש לנו בעוד כשבועיים תור לאבחון בהתפתחות הילד. אני מקווה שהם ידעו לומר לי האם הקושי הגרפו-מוטורי שלו הוא בגדר הבשלה מאוחרת או בעיה, ושיפנו אותנו לריפוי בעיסוק. אני מאד מתלבטת אם להשאיר או להעלות (תחושת הבטן שלי היא להעלות, אבל היא הולכת ומתערערת ככל שהזמן חולף). מה אתם אומרים?

לורליי43

New member
אם להעלות אז אפשר השנה לתת חיזוק

בדמות חוג הכנה לכיתה א' שבו יוכל לתרגל את סגנון העבודה בכיתה א' ואת יכולת הגרפו מוטורית שלו. אבל השאלה גם לגביו- מה הוא יודע שהולך לקרות, מה הוא רוצה, מי מהחברים עולה ומי ממשיך עוד שנה, האם זה ישנה לו?

לאה_מ

New member
קצת מסתייגת מהחוגים האלה

אבל אולי את צודקת וזה באמת יתן איזה שיקוף של היכולות שלו שיאפשר לי לקבל החלטה מושכלת יותר. אתם כבר בחוג כזה? מה עושים שם בדיוק? לגבי מה שהולך לקרות, בכל מקרה מרבית החברים מהגן עולים לבי"ס אחר - הוא פשוט ילך לביה"ס בו לומדת אחותו, ולכן אני לא רושמת יחד עם כל החברים. כנראה בכל זאת יהיו חבר אחד או שניים. החבר הטוב ביותר שלו כנראה נשאר שנה נוספת בגן. מבחינתו, הוא רוצה לעלות לכתה א'. לא יודעת אם זה שיקול. הרי בסופו של דבר, לא הוא יחליט.

למעלה