מוכנות לכיתה א'

mikile8

New member
גם אני מקווה לתשובה בנושא

תודה מראש לכל תגובה שהיא

ayeletg1

New member
../images/Emo131.gifמוכנות לכתה א'

עובדים על כל תחומי המוכנות:הכרת האותיות, מודעות פונולוגית(צליל פותח, צליל סוגר, חלוקת מילה להברות),תפיסה חזותית, דמות ורקע, תאום עין יד , מניפולציות כף יד, מוטוריקה עדינה, תפיסה מרחבית(העתקת דגם, פאזל,בניה בקוביות)מוכנות בחשבון- מניה, ספירה, התאמה חד-חד ערכית, תפיסת כמות. אפשר לעבוד גם על חיזוק חגורת כתפיים ע"י עבודה עם דף על הקיר,לוח מחיק, הליכות מריצה, סקוטר(בשילוב עם משימה קוגנטיבית כגון פאזל או התאמת כמות למספר),וכמובן מיומנויות חברתיות כמו לקיחת תור, לדעת להפסיד בכבוד... תמיד נחמד לשלב פעילות יצירתית כמו לאפות עוגיות בצורת האותיות או לפסל אותן מבצק של כדורי שוקולד ועוד כיד הדמיון.

femmie1

New member
מוכנות לכתה א'

קיבלת הסבר יפה ומפורט מאוד מאיילת. אני משארת שכל מכון נותן את הכיוון שלו, ואני יכולה להוסיף שאצלנו יש גם שוני בין המטפלים. מספר נקודות נוספות: # שקלנו בעבר צוות רב מוקצועי: קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק למשל, עד עכשיו עוד לא יצא לפועל..... אולי השנה? # עוד נקודה למחשבה: כמות הילדים, כמות המטפלים והיחס ביניהם. אצלנו 1:3 , 6-7 ילדים ו2 מטפלים. מי המשתתפים? # קבוצה האטארוגנית או הומוגנית? אם השנים אני יותר בעד הראשון, זה יותר דומה לכיתה וכל ילד יכול לפגוש צדים חזקים וחלשים אצלו ואצל האחרים. # ילדים לאחר טיפול פרטני, ילדים ללא טיפול קודם? תוכן: # הרבה פעילויות המיעודות לפתח: קבלת אחריות, פיתרון בעיה (לדוגמה: לא לסדר מספיק כסאות), כישורי אירגון וסדר. # עד כמה לתרגל אותיות וכתיבה? יש לי דעה אישית, אשמח לשמוע דעות של אחרים # אני אישית אוהבת גם להשקיע בהורים ולתת להם מידע (התפתחותית), טיפים, המלצות כללים וגם בסיום על נקודות החוזק והקושי של ילדהם. ציפיות, הצלחות? # כל קבוצה זה תהליך וחוויה, רצוי להעביר קבוצות לאחר רכישת ניסיון בטיפולים פרטניים. # מניסיוננו מאוד חשוב מפגש בהתחלה עם ההורים.... ועוד ועוד ועוד... את מוזמנת ליצור איתי קשר, בברכה, פמי שיפמן, יחידה התפ' שער הנגב

mikile8

New member
../images/Emo140.gif תודה, תודה ושוב תודה

אשמח ליצור קשר בעתיד

למעלה