מוכנות לכיתה א'

מוכנות לכיתה א'

שלום לכולכן, אני מחפשת פעילויות (לא דפי עבודה) בנושאים של מודעות פונולוגית, מוכנות לחשבון, מוטוריקה עדינה וכל פעילות הקשורה למוכנות לכיתה א' תודה מראש

ב נ ה

New member
מה זה בכלל חוג מוכנות לכיתה א

מעבר למסחטת כסף מהוהרים,הרי מוכנות לכיתה א זה כל מה שקורה מגיל אפס ועד לכיתה א וכולל כ"כ הרבה יכולות ומיומנויות,מעבר לקריאה כתיבה חשבוןמוכנותלכיתה א זה יכולת לדחות סיפוקים,זה יכולת להתמודד עם כישלון,זה יכולת לבצע מסימות בזמן נתון,זה יכולת להשתלב במסגרת עם חוקים וכללים,זו יכולת לשבת על כיסא ליד שולחן זמן ממושך ולבצע משימות שונות ,וזו כמובן יכולת מוטורית,קוגנטיבית ,חשיבה חשבונית ושאר ירקות שבכל אילו מתנסים בגן כל דברמעבר לכך ביחוד שבא מצד ההורים ולא מיצד הילד נראה לי מיותר.

בימבילי

New member
אין לי מושג. לי יש ילדה בת 3.8.

אבל אינטואיטיבית לא נראה לי שאפשר להכין לכתה א' במסגרת חוג. אצלנו בשכונה יש מה שנקרא "חטיבה צעירה" (חובה ו - א' ביחד) וזה נראה לי יותר מכין.

ב נ ה

New member
אני לא חושבת

שחטצ מכין טוב יותר לכיתה א,מסגרת של גן עצמאי עם דינמיקה של גן (עד 35 ילדים לא 65-70 ילדים השוהים במתחם אחד עם מרחב משותף לא נראה לי עדיף,רק לחשוב על כמות הרעש....
) גן טוב עם צוות טוב עושה את "העבודה" מצויין אני לא רואה צורך לזרז תהליכים,מה יש למהר?למה להפוך את גן החובה לכיתה א? אמנם צריך להיות קשובים לילדים ,לטפח אצלם אוריינות אבל בשום פנים לא להפוך את הגן לב"ס,נכון כשהקימו את החט"צחם הכוונה הייתה לרכך את הכניסה לכתה א אבל החסרונות(לפחות בעיר שלי)עולים על היתרונות.

הכל פוליטיקה

לא זוכרת ממי שמעתי, אבל נשמע לי נכון. הקימו את החט"צ כי חטיבות הבינים לקחו למפקחות נתח. אז הוסיפו הן את החט"צ.

חטיבה צעירה נכשלה

ומסתבר שאולי הכינה קצת את ילדי הגן אבל פגעה קשות בילדי א'. יותר ויותר ערים ביטלו ומבטלות, לכן. לי בכלל כל מיני פתרונות מאולצים כאלו נראים על הפנים. ולא צריך "הכנה לכתה א'". אי אפשר גם להכין לכתה א'. או שמוכנים או שלא. האינדיקציה היחידה היא מוכנות רגשית, כל השאר שטויות.

לאה_מ

New member
../images/Emo45.gif מסכימה בתיקון קטן -

לדעתי חשובה מאד מוכנות רגשית (הכוללת גם את האלמנט של קשב וריכוז), חשובה מוכנות מוטורית וחשובה מוכנות חברתית.

בימבילי

New member
אצלנו החטיבה הצעירה

קיימת ולא נראה שתבוטל בקרוב. הייתי שמחה לשמוע יותר על היתרונות והחסרונות, ובמה מתבטאת הפגיעה בילידי כיתה א'. תודה!

אני לא מומחית

אבל יודעת למשל שיש אמא בשוהם שבנתה ארגומנטציה טובה דיה כדי לגרום למועצה לבטל את החטיבה הצעירה לחלוטין.

חני ב

New member
ומי זאת?

אשמח לקרוא במסר אם תסכימי. ונכון, אצלנו בשניים מתוך 4 בי"ס יסודיים ממלכתיים בהם היה חט"צ, הוא התבטל, ואני באופן אישי שמחה על כך. בשניים האחרים השאירו אבל הקטינו מאד את מס' הילדים בכתות.

לא יודעת את שמה

היא הציגה את זה בהצגת פרוייקטים של "פרוייקט פריצת דרך" למורות וגננות, של היחדיה לשוויות בין המינים של משרד החינוך. יכולה לתת לך את האימייל של המנחה שלה.

חני ב

New member
אני סתם סקרנית

כי היו באמת כמה הורים *חזקים* אצלנו בבי"ס שהצליחו במאבק הזה. מה שאיני מבינה למה לא מבטלים את החט"צ בשני בי"ס האחרים. לא חושבת שהמייל יעזור לי אבל תודה.

קרן ט

New member
אם הילד אוהב

אז יש תוכנות מחשב של חברת מט"ח שנקראת "יש לי סוד" היא מצויינת הבן שלי ממש אוהב את זה. במקום לצפות בטלוויזיה אני נותנת לו לשחק חצי שעה לפעמים שעה במחשב. יש משחקים שונים, אם הילד (או הילדה) אוהב יצירה אז מה שאני עשיתי הוא "מחברת אותיות" לקחתי מחברת גדולה כתבתי אות ועבדנו- ציירנו או הדבקנו מילים שמתחילות באות, הוא העתיק את האות חיפש מילים בעיתון עם האות.... לא חייבים לפי סדר אפשר להתחיל עם אותיות השם שלו/ה אם תרצי עוד רעיונות אשמח לעזור

Kalla

New member
"יש לי סוד" תוכנה מצוינת!

הילדים שלי (בני 3.5) משחקים בה ברגע זה ממש.

Kalla

New member
אגב, בערך מגיל 4-5

עם הגדול הלכו נהדר גם חוברות עבודה.

ב נ ה

New member
../images/Emo31.gifלא אוהבת חוברות עבודה

בגיל 4-5 יש להם את כל ב"ס לחוברות למניהן.

חולקת עלייך

זה תלוי בילד. יש כאלה שזה מעניין אותם. ויש הרבה חוברות עבודה שנחמד מאוד לעשות, מאתגר, מעניין.

למעלה