מוכנות לכיתה א'

מוכנות לכיתה א'

אני אמא לילדה בגן חובה. בחודש האחרון צצים כפטריות אחרי הגשם כל מיני חוגים של מוכנות לכתה א'. יש חוג כזה במתנ"ס וכן מס' פרטיים. האם באמת יש "יתרון" בכתה א' למי שעבר "הכנה" בגן חובה? מה השלב הבא? מוכנות לגן חובה.... מוכנות לטרום חובה... מוכנות למטפלת... ??? החוגים הללו אינם זולים במיוחד (ובתי כבר רשומה לחוגים במתנ"ס). הגננת אמנם משבחת את בתי ומציינת את חכמתה, אך הרבה ילדים בגילה שולחים את ילדיהם לחוגים הללו. ואני חוששת, שעם כל החכמה של בתי, יהיו לה חסרים ביחס לשאר הילדים.... חגית

בעיני זה מיותר.

הכנה לביה"ס, הכנה לצבא, הכנה להתקבלות לאקדמיה כזו או אחרת. מה שכן זה אמצעי פרנסה מצויין. אולי בהכנה ללידה יש איזשהו טעם.

נעה גל

New member
ילד בשל לא צריך להכין, וילד לא בשל

לא יעזר בהכנה לכיתה א'. החכמה היחידה הנדרשת בכיתה א' היא חכמה רגשית ובגרות. האתגר האמיתי בכיתה א' הוא התמודדות עם מסגרת שונה באופן מהותי, עמידה בלוח זמנים ובדרישות שלא היו קיימות בגנים. ילד בשל - יסתגל בקלות יחסית לכיתה א'. ילד לא בשל רגשית, חכם ככל שיהיה - יתקשה מאוד להשתלב בכיתה. אני מכירה ילד שהגיע קורא לכיתה א' והכניסה לבית הספר (שנעשתה אצלו בגיל יחסית מוקדם) לוותה בקשיים אדירים להסתגל, לדבר שנראה בעיננו מאוד פשוט, לשבת 40-45 דקות בשיעור. בקיצור, הכנה לכיתה א' זו מכונה משומנת להוצאת כסף מהורים שמתיישבת לרוב ההורים על הפחדים הכי גדולים שלהם - שהילד שלהם ישאר מאוחר.

michal@gal

Active member
מנהל
זה מיותר, מנסיון

שלחתי את הבת הגדולה שלי לקיטנה של "מוכנות לכיתה א'". היה בזבוז כסף. הדבר היחיד שזה תרם לה היה שזה נערך בבית הספר שבו למדה בכיתה א', ולכן היא כבר הכירה את בית הספר, אבל זה לא נראה לי "יתרון" שבשבילו שווה לשלוח לחוג מיוחד.

לאה_מ

New member
גם לדעתי זה מיותר

רוב המוכנות הנדרשת היא רגשית, ולזה שום חוג מוכנות לא יעזור. ואשר לכישורים הטכניים - הבן שלי סרב ללמוד לקרוא לפני כתה א' (למרות שמדי פעם ניסיתי ללמד אותו). בחנוכה של כתה א' הוא כבר קרא, ובפסח כבר קרא יותר מספרונים קטנים. הבת שלי, לעומת זאת, לימדה את עצמה לקרוא מתי שהוא במהלך הגן, והגיעה לכתה א' קוראת. לא הרגשתי הבדל משמעותי בין בני לבתי ברמת העניין שגילו בכתה או ביכולות שלהם להשתלב בבית הספר.

חוץ ממיותר, רציתי לספר לך

שכאשר הייתי בת 24 בערך התגלגלתי לעבודה זמנית כמדריכה בחוג "מוכנות לכיתה א'" – זה היה כל כך לא רציני – לא העבירו אותי שום הדרכה, זרקו אותי לכיתה במתנ"ס עם 20 ילדים בני 5 שקפצו והשתוללו ולא עניינתי אותם עם המספרים והאותיות שלי. יותר מזה, "הבוס" שלי אמר לי שאם שואלים אותי להגיד שאני סטודנטית לתואר שני בפסיכולוגיה (לא היה לי אז אפילו תואר ראשון). בקיצור בעיני (ואולי יש כאלה שהם כן רציניים) מטחנת כסף מיותרת – חוץ מזה שאני חושבת שילדים צריכים להנות מהילדות שלהם כמה שיותר אפילו אחרי כיתה א' אז להטריד אותם בזה עוד בגן – לדעתי לא

הבעיה מתחילה כשכולם מסביב שולחים...

ואז, אני חוששת שכל הילדים יגיעו עם ידע מסוים לכתה א', והילדה שלי, עם כל זה שאני יושבת איתה עם חוברות, תהיה במקום אחר.הרי, באיזשהו מקום, הרכב הכתה גם קובע למורה את הקצב והחומר. חגית

בקורסים האלה

אין שום הכנה רצינית מבחינת החומר כפי שאמרתי לך, הייתי בקורס כזה, והמטרה העיקרית היא לתת לילדים להתנסות (במה שהם בד"כ כבר מכירים – מספרים אותיות) ומעבר לזה מנסים להקנות להם את היכולת לשבת במקום אחד חצי שעה. זה שנתקלתי בהורים שאומרים "תעשי לי טובה, היא ממש לא מחזיקה טוב את העפרון, את חייבת לעבוד על זה איתה". זה מה שהופך את הקורס הזה שבבסיס שלו הוא יכול לתרום, לקטסטרופה בעיני.

חכי, נראה מה תגידי

כשיפתחו קורסים של הכנה להכנה

גמדים

New member
תלוי

הבן שלי עבר קורס כזה של שבוע אבל בבה"ס עם המורות שם והכיר את הילדים שילמד איתם שנה הבאה (עכשיו הוא בכיתה א) וזה עלה רק 100 שקל ליותר משבוע , זה היה ממש בכיתה ויום כמו למודים כולל הכרת הב"הס עצמו ומורים שם ומנהל, ואך הולך בבה"ס , לפי דעתי זה היה שווה כי זה נתן לו ביטחון , גם למדו את מה שחשוב לדעת לכיתה א , ועשו להם פעילות כיפית בסוף הקורס לגבש את הילדים לקראת שנה הבאה , וזה חשוב . לכן זה היה שווה את הכסף כי הבטחון שלו עלה ועשה לו טוב בכינסה למסגרת חדשה שלא כמו הגן רחוקה מהבית עם ההסעה .

מאיו

New member
את מדברת על כמו "טירונות" של ביה"ס

הילד "משתפשף", מכיר את המבנה, הצוות וההורים זו יוזמה מבורכת שמקלה על חבלי הקליטה בביה"ס. בצורה כזו הילד מגיע בראשון בספטמבר עם יותר ביטחון. רק חבל שזה כרוך בתשלום-מה יעשה ילד שהוריו לא יכולים או לא מוכנים לשלם?

אפרתש

New member
ולמה לא עכשו את זה באחד בספטמבר?

עם המורה, הכיתה, מבנה בית הספר - אלה פעילויות שלא יכלו לדחות לאחד בספטמבר? כמו שמאיו אמרה - עוד קצת חינוך אפור. עוד משהו לאלה שיש להם כסף. הניחוש שלי הוא שכל הכיתה היתה שם, ובעצם השנה התחילה שבוע מוקדם יותר. מצאו דרך להוציא כסף מההורים. 40 ילדים בכיתה? 4000 שקל בשביל משהו שהמורה ממילא אמורה לעשות.

מאיו

New member
יש לזה הגיון

ההתחלה קלה יותר כאשר הילד מכיר את המבנה, החברים והצוות. יותר קל להתמודד כך במפגש עם עוד 300+ ילדים בהפסקה. אצלנו עורכים יומיים כאלה, אך הם לא מותנים בתשלום.

zimes

New member
עוד יותר בעיתי...

ומי שלא רוצה (לשלם כסף על קורס-הכנה) נשאר מאחור גם בענין ההכרות עם המורה שלו, החברים שלו, ו-איפה-נמצאים-השירותים.

שחר בר

New member
במחוזותינו לוקחים את ילדי גן

לקראת סוף השנה לבי"ס, מפגש עם ילדי כיתה ב' או א'. מכירים להם את המבנה את הכיתות והסיור כולל גם פעילות כיפית. אני מאמינה זשה נעשה במקומות נוספים.

Kalla

New member
בשביל זה לא צריך קורס.

בבתי ספר שניתקלתי בהם (2 עד כה) פשוט הזמינו את ההורים והילדים ליום היכרות עם הכיתה ובית הספר ובנפרד לשיחה אישית עם המורה. וזה חינם לגמרי.

למעלה