מויסטה לXP

אאורן23

New member
מויסטה לXP

שלום, אם עכשיו יש לי ויסטה פרמיום ובמצב מנוחה הראם שלי עומד על 80 אחוז, על כמה הוא יעמוד אם אני יפרמט ויתקין אקס פי?

אאורן23

New member
וזה הבדל ששווה פרמוט?

וזה הגיוני שמחשב CORE 2 DOU INTEL T7100 1G יפעל על 80 אחוז ראם במנוחה? או שזה נורמאלי בקני מידה של ויסטה

Y. Welis

New member
תלוי איזו ויסטה. הרצתי פעם גירסת אנטרפרייז

והיא לקחה 45-50 אחוזים מזיכרון של 1 ג'יגה (על נייח). בכל מקרה המשוואה המקובלת היא זו: 1 ג'יגה עבורה = 256 מגא ב-XP, ואילו 2 ג'יגה = 512 מגא ב-XP.

bar666xp

New member
איכסטה לא הגיונית ביכלל אבל...

אני עם מעבד ATHLON 64BIT ו1G זיכרון... סקייפ, מסינג'ר, WINDOWS SIDEBAR, SINCSENTER, SYMANTEC ANTIVIRUS.... זיכרון וירטואלי הגדרתי ל1500.. אינטרנט אקספלורר פתוח {אני כותב לך תשובה לא?} התפוסת זיכרון עומדת על כ65%-64% רוב הזמן... וגם זה לא נורמלי בעליל.

YossXP

New member
זה דוקא נורמאלי בעליל... ואפילו עדיף.

ויסטה עסוקה כל הזמן בלנסות ולנחש מה הם השימושים הבאים של המשתמש, ומה הם היישומים שהמשתמש עושה בהם שימוש רוב הזמן. יישומים אלו נטענים כל הזמן לזכרון הפנוי ברקע בכדי שיהיו זמינים למשתמש מהר יותר כאשר הוא משתמש בהם. חלקים אלו של הזכרון מוגדרים כעדיפות נמוכה וויסטה נפטרת מהם ומפנה את הזכרון שהם תופסים ברגע שיישום אחר דורש יותר זכרון. בצורה זו, זמינות המערכת יציבה ושווה יותר בהשוואה לגרסאות קודמות של חלונות ואמורות להיות פחות "תקיעות" במעבר בין יישומים ובטעינה של יישומים חדשים. נכון שהורגלנו לבחון יעילות של מערכת לפי כמות הזכרון הפנויה בזמן מנוחה, אבל זו פשוט טעות - להשאיר את רוב הזכרון הזמין במערכת כפנוי ולהסתמך כל הזמן על מהירות וזמינות הקריאה מהדיסק. וכמו שכתוב במאמר המצ"ב - השאלה לא צריכה להיות "למה ויסטה משתמשת בכל הזכרון שלי?" אלא "למה לעזאזל גרסאות קודמות של חלונות השתמשו בזכרון שלי בצורה כל כך לא יעילה?" http://www.codinghorror.com/blog/archives/000688.html

bar666xp

New member
אם זה רק היה באמת כך...

הבעיה היא שהיא תופסת המון זיכרון ובדר"כ ע"י כל מה שלא צריך להיות בו... מה שקורה בפועל זה שWINDOWS מנהלת אם הזיכרון מאז ומעולם בצורה גרועה!!! מה שקורה היום עם איכסטה זה שלוקח עוד יותר זמן כי היא מורידה מהזיכרון את מה שיש בו ומעלה את מה שנחוץ... אגב ברמת החומרה ניהול הזיכרון מעולה וחבל שMS לא לומדים מAMD ומאינטל על ניהול זיכרון {בדוק את הציפ-סט של אינטל ואת מנהל הזיכרון של AMD במעבד איזה ניהול זיכרון מדהים בהעברת מידע מהRAM לקאש איזה יופי החומרה מזהה להעלות את השורות קוד הבאות של האם כך או אחרת ואפילו להעביר בפייפ כבר את הצפויה ביותר... אני לא יתפלא כלל אם יצאו מנהלי זיכרון למערכת הפעלה שישתמשו בפחות זיכרון וינהלו אותו הרבה יותר טוב עם צפי נכון של מה יעלה לזיכרון ומה יועבר לזיכרון וירטואלי ומה ימוקם איפה ובאיזו רמת זמינות. אגב מעוד ממליץ לך לבדוק את רמת הזמינות של מידע בלינוקס מול WINDOWS ביכלל ומול איכסטה בפרט... MS לא יודעים לנהל זיכרון בצורה חכמה לא בעבר וכניראה גם לא כרגע אולי בעתיד אם לא יקברו אותם... אני כבר מת לראות אם גוגל יוציאו באמת מערכת הפעלה ומה תהיה טיבה.

Y. Welis

New member
אני לא בטוח בעניין היציבות

כי שינוע חתיכות גדולות מהמערכת לזיכרון ומחוצה לו דווקא יביאו ליותר 'בלאי' (שחיקת ה-heap של המשאבים, שלא נפתרה כמדומני גם בויסטה). נראה לי גם שיש יותר מדי רכיבים של המערכת שצורפו בגירסת ויסטה, שהם הסיבה האמיתית לניצולת הזיכרון. כמובן שהניצול הזה בא על חשבון תוכנות קיימות, כמו גרפיקה כבדה או משחקים, שזקוקים להרבה ממנו.

אאורן23

New member
בשורה התחתונה

bar666xp למה את לא עובר לאקס פי וזהו אם אתה כל פעם חוזר וטוען שה"איכסטה" גרועה? אגב, אף אחד לא ממש ענה לי על השאלה. התשובה הייתה אמורה להיות מספר שמסמל אחוזים שמסמלים את אחוז השימוש בראם של האקס פי באותו מצב ואותו מחשב יחסית לאלה שציינתי בויסטה. ככה שזה לא משנה איזה מחשב יש לי ואיזה ויסטה (פרמיום). 80% ראם בויסטה ---באותו מצב באקס פי---> %?? תודה :)

bar666xp

New member
הערה לשרשר לאדם אותו שואלים..

בעיקרון אני יעבור חזרה לXP ואולי אפילו ללינוקס בשלב זה או אחר... אבל אני טכנאי ואחת השיטות הטובות ביותר ללמוד מערכת הפעלה ואת הגחמות שבה זה לעבוד איתה {והרבה יותר מיום יומיים} לכן עבדתי עם איכסטה 32BIT ועובד כרגע עם איכסטה 64BIT... בסופו של דבר זה יגיע לרגע שאומר די זהו וכניראה יחזור לאיכס פיייי ביגלל הצורך בדירקט איכס חחח בכל איכס חחח אוף שוב נעלם לי השיר... אהא הינה... http://video.google.com/videoplay?docid=2514730680283477734

למעלה