מוידאו לסטילס

bridetob

New member
מוידאו לסטילס

שלום, אני רוצה לפתח פריימים מקליפ לתמונות בסדר גודל של 40*50 ס״מ למשל ואולי קצת יותר. מה הדרך הטובה ביותר להוריד את הקליפ (מיוטיוב למשל) ולשמור על איכותו? באיזה פורמט? האם קיימת תוכנה מומלצת ללכידת פריימים ושמירתם כקובץ תמונה איכותי לפיתוח? אם קיים פורום מתאים יותר לשאלות אלו - אנא הפנו אותי. תודה!

IdoShkedi

New member
בוא נעשה תיאום ציפיות

מספר הפיקסלים המקסימלי בווידאו (ביוטיוב ובאופן כללי, אם נתעלם לרגע מפורמטים קולנועיים) הוא 1920X1080. הרזולוציה המקובלת להדפסה באיכות גבוהה היא 300PPI.

1080 פיקסלים חלקי 300 פיקסלים לאינץ' נותן לך תמונה בגובה 3.6 אינץ', שזה 9 ס"מ. כך התמונה שלך תיראה הכי טוב על נייר. אם אתה רוצה שגובה התמונה יהיה 40 ס"מ (בערך פי 4) תצטרך להוריד את הרזולוציה לרבע מהאיכות המקובלת. כך שאיכות מאוד גבוהה בכל מקרה לא תקבל.

אם רזולוציית המסך שלך היא 1920X1080, אתה יכול פשוט לנגן את הסרט באיכות הכי גבוהה ביוטיוב, על מסך מלא, לעשות צילום מסך ברגע הרצוי, להדביק את התמונה בפוטושופ ולהדפיס.
לחילופין אפשר להוריד את הקליפ מיוטיוב בעזרת האתר http://keepvid.com
ואז להכניס את הווידאו לתוכנת עריכה שיודעת לשמור תמונות (אני לא יודע איזו תוכנה חינמית/ביתית יודעת לעשות זאת), ולבחור את הפריימים הרצויים.
אין לך הרבה משחק עם איכות התמונה לפני ההדפסה, אבל שווה לבחור בפורמט PNG או BMP ולא JPG כדי לצמצם או למנוע את הדחיסה הדיגיטלית בשלב שמירת התמונה, אם אתה לא מדפיס ישר מפוטושופ או מתוכנת העריכה.

למעלה