מוט כיסא עם שיכוך

• פותח הנושא jkatz
  • פורסם בתאריך

jkatz

New member
מוט כיסא עם שיכוך

אהלן,
אני שוקל לרכוש מוט עם שיכוך של חברת ביולוג'יק ולשדך אותו לאופניים מתקפלים Tern D8.
רכשתי את האופניים רק היום כך שאינני יודע אם אכן אזדקק לו, אך המטרה היא כמובן לשפר את מפגש הזעזועים עם הגב.
בכל אופן אשמח לקבל חוות דעת במידה ומישהו משתמש במוט שכזה, או אחר.

תודה

steiff

New member
מוט עם שיכוך מפחית את יעילות הדיווש

יש מוטות שמבוססים על מקבילת שמבצעת תנועה קשתית ושומרת על מרחק קבוע בין האוכף לציר המרכזי.
מוט מהסוג שאתה מתכנן לרכוש יקשה על הדיווש בגלל שינוי במרחק בין האוכף לציר המרכזי.

creth11

New member
ראבק, הוא רוכב בתל אביב עם כוס קפה

ביד אחת ולרוב גם סמארט פון באוזן,
,מה אתה רוצה ממנו יעילות דיווש ?הבנאדם רוצה שהקפה לא יקפוץ לו מהכוס ותגיד תודה שהוא ביכלל רואה אנשים ומכוניות סביבו,
למה כיסא שמכוון לגובה לפי נוחות הורדת הרגליים לקרקע בישיבה, היא יותר יעיל דיווש?
האופניים שהוא שואל אליהם בכלל מתוכננות לדיווש? יש להם פדלים מסובבים זה נוסע, מה זה הדיווש הזה ?

אני לא רוכב עיר ולא יכול לייעץ בעניין אבל שיעשה מה שנוח לתחת שלו ושהקפה לא ישפך, רק שיעשה טובה ויהיה עירני לסובב אותו.
אני חושב שניסיון של טוחני סלעים, חובבי עליות וקירות ומשוגעי סינגלים לא תמיד מתאים לייעוץ לרוכבי קפה בעיר.

steiff

New member
אהה... אז בכלל מדובר בחשמלים?

אז שיצטרף לשרשור החשמליים ויפסיק לבלבל את המוח בשאלות שלא קשורות לנושא הפורום.

jkatz

New member
מה נסגר אתכם?

אתם מסיקים מסקנות מבלי לקרוא היטב את הכתוב, מכלילים, מתלהמים ומוציאים את המירמור שלכם על בן אדם שבסך הכל שאל שאלה.
לא רוצים? אל תענו, אבל לפחות תכבדו את הצד השני ותנסו לעזור עד כמה שניתן.

creth11 - אמרת בעצמך שאתה לא רוכב "עירוני" אז דע לך שלא כל הרוכבים ה-"עירוניים" שמים #$@ על סביבתם, לחלקם כן אכפת וגם לי.
אינני חייב לכם הסברים אבל ברשותי גם אופני הרים - אז עכשיו אני "בסדר"? אני בסך הכל עושה מעבר לאופניים עירוניים קומפקטיות יותר, ולא, הן לא חשמליות וגם לא יהיו.

שקלתי אם לענות או לא ובסופו של דבר הרגשתי שהייתי חייב.

הנסיך.

New member
משתמש במוט כזה כבר שנים וממליץ בחום

היה מותקן על הKHS MOCHA המתקפלות שלי - היה אביזר השיכוך העיקרי על האופניים ועשה עבודה מעולה ברחובות ת"א
אחר כך נגנבו המוקה ועברתי לF300, גם הן עם מוט שיכוך, כאן הוא היה תוספת לבולמ"ז אחורי שהיה מותקן על האופניים ועשה עבודה מעולה.
אחר כך עברתי לטאוני, אופניים נוחות מאוד לכל הדיעות, וגם עליהן התקנתי מוט שיכוך כזה - שוב, התוצאה תמיד זהה - שיפור בנוחות.

לגבי הפגיעה ביעילות הדיווש - באופניים עם מהלך של 2-4 אינצ' אפשר לדבר על פגיעה כלשהי ביעילות. מוט כיסא עם שיכוך יכול לנוע בקושי אינצ', ההשפעה שלו על יעילות הדיווש היא זניחה.

jkatz

New member
תודה על ההמלצה

לא יודע אם אתה זוכר אבל יעצת לי בזמנו לגבי אופניים מתקפלים.
בכל אופן תודה על ההמלצה, אשקול רכישה של המוט לאחר שאעשה כמה ק"מ על האופניים.

למעלה