מוטרד מהבלמים!

עתיד18

New member
../images/Emo32.gifלאיציק

איפה המאמר שלך בנושא K44 זה שמסביר איך לעשות ומה לעשות, עוד אלף קילומטר אני עושה טיפול לפאסאט, אז כבר על הדרך אני מתכוון לעשות לה אינפוזיה של K44 וגם לזרוק שתי פחיות (את התכולה שלהן
) למיכל הסולר...כדי שגם האינג´קטורים יטופלו

shotgun

New member
איפה דרור!?!?

דרור השמיע קולללל!!!! עזור לי!!! אני מבולבל כל אחד אומר משהו אחר

shotgun

New member
ועוד משהו..

מה זה משנה אם זה אוטו אוטומטי או רגיל?? (הקורולה שלנו אוטומטית)

עתיד18

New member
בגיר רגיל, אתה בולם עם המנוע

לפעמים, ופחות משחק עם הבלמים לדוגמא אתה נוסע ב80 נמצא בהילוך רביעי, עזיבה של הגז תתחיל לבלום אותך עד 60, שם אתה יכול להוריד הילוך (עם עקב בוהן) ולהאיט ככה למטה עוד ועוד ועוד באוטומט האוטו תמיד בהילוך גבוה ביותר בזמן האטה ובחיים לא עוזר לך להאיט, לכן בקורולה לדוגמא הרבה פעמים בהאטות חזקות (140 תאורטית) הייתי מכבה את האובר דרייב ונותן למנוע לעזור לי קצת

itzik93

New member
אכן, רק עוד הארה והערה קטנות.

בגיר ידני אתה בד"כ נעזר מעט בבלימת המנוע (כמו שעתיד הזכיר). נניח ואתה ב 80 קמ"ש על הילוך רביעי, שהוא הילוך לגיטימי מאוד למהירות - כדאי להיעזר בבלימת מנוע. לא הייתי ממליץ לבלום בעזרת המנוע על אותו ההילוך (על בסיס קבוע) אם אתה לדוגמא על 120 קמ"ש, או אפילו כמו שעתיד הזכיר, 140 קמ"ש תיאורטיים (למי שיש ספקות, ביטול ה OVER DRIVE יגרום לבלימת מנוע על הילוך שלישי), וזה לא בריא לגיר. כן כדאי להשתמש בבלימת מנוע חזקה לעיתים רחוקות מאוד או בירידות תלולות ע"מ למנוע חימום יתר של הבלמים (וע"י כך לאבד בלמים) - ההילוכים (ידני/אוטומט) לא נועדו לצורך בלימת מנוע בכל מצבי הנסיעה (דבר זה שוחק את הקלאץ´/תיבה-אוטומטית ומביא לשחיקה גבוה יותר במכלולי המנוע עקב סיבובי מנוע גבוהים הרבה יותר מהממוצע). איציק

© DrorZi

New member
ומה אני אגיד שלא יבלבל אותך ../images/Emo35.gif

לאיציק, חיים, שי, ועוד יש נסיון רב ממני בתחומים לא מעטים ובטח במכוניות מסויימות (אבל נראה אותם מתקינים אזעקה של קליפורד בשעתיים
). 25K יכול להיות בלאי סביר בתצורת נהיגה מסויימת, בעיקר אם זה אוטומט ובעיר וכל שניה אתה על הברקס וכו וכו וכו. ובכלל זה תלוי ספציפית בסוג הרכב כמו שאתה מבין מהשרשור. אני מציע שתלך למוסך, אם הוא אומר לך שהרפידות גמורות זה סביר.
דרור זי.

ואני נוסע כבר 116000 עם אותם ברקסים

עברתי בדיקת חורף ונמצא הברקסים המצב טוב מאוד,מדובר בטנדר סוברו יד ראשונה שנת 91. בברכה שי

גרמי

New member
כמה מילים על אחריות

האחריות אינה מכסה החלפת חלקים מתבלים כגון רפידות וצלחות בלם
ואם תסע עם רפידות גמורות, הרי שגם הצלחות יינזקו ויהיה צורך להחליף אותם או לחרוט אותם. אם אתה נוהג להאיט חזזזזקק כפי שאמרת, יש לזה השפעה מכרעת על קצת שחיקת הרפידות, ומאוד ייתכן שהרפידות גמורות. אם יש לך חשש כלשהו שהבלמים לא יעמדו בדרישות שלך בעת חירום, גש בלי דיחוי למוסך שיבדקו את מצב הרפידות

למעלה