מוטרד מהבלמים!

shotgun

New member
מוטרד מהבלמים!

הקורולה החדשה שלנו עשתה 25 אלף ק"מ.. וכבר הבלמים מתחילים להרעיש.. ליבב כזה.. איך זה יכול להיות?? האוטו דנדש!!!! זה קשור אולי לעובדה שאני דוהר על במפים?

Booly

New member
הגיוני שנגמרו הבלמים, אני משער שהיא

גם אוטומטית. אם עדיין לא החלפתם בלמים אז סביר להניח שהם נגמרו. וכמובן שצורת הנהיגה משפיעה על שחיקת הבלמים.

itzik93

New member
זה יכול להיות בלאי, יובש, ליכלוך...

בדיקה קצרה במוסך תאשש אם החשדות אם מדובר בבלאי מואץ (שמקורו בנהיגה טובענית אליה האוטו לא מיועד) או שניקוי קל יכול להחזיר את השקט למחוזות הקאליפרים
איציק

גיש

New member
איזה רעש אתה שומע ?

רעש חורק כזה או רעש של ברזל משתפשף עם ברזל ? אם זאת מין חריקה כזאת ולא שני ברזלים משתפשפים אחד בשני אז הסר דאגה מליבך, החומר ממנו עשויים הבלמים שלך הוא לא הכי איכותי וזאת הסיבה לרעש. לא שהוא לא עושה את עבודתו נאמנה, פשוט הוא מוסיף קצת רעש בשביל שיהיה לו יותר שמייח ומחזיק מעמד פחות זמן. אם אתה שומע ברזלים מתחככים זה בזה תחליף את הבלמים כמה שיותר מהר, לפני שיגרם נזק לצלחות והמחיר שתצטרך לשלם יגדל.

shotgun

New member
לא אכפת לי שייהרס, יש עדיין אחריות!

פשוט מדאיג אותי כל הקטע הזה של הבלמים, לא בא לי לנסוע על 100 קמ"ש, ולראות רמזור ולגלות שאני לא מספיק לעצור בזמן אוקיי הנה קיצור תולדות חייה של הקורולה שלנו נקנתה לפני שנה ומשהו, עשתה 25 אלף ק"מ, כל הזמן ננהגה ע"י אמא שלי, שהיא אישה בת 50+, ומכאן אתם יכולים להסיק שאופי הנהיגה שלה היה רגוע ביותר לפני שלושה שבועות אני התחלתי כבר לנהוג על האוטו... והאמת אני קצת מתפרע.. אבל אני לא דופק צלחות ומרים ארמברקסים, לא כאלה דברים, פשוט אני מהאלה שאוהבים ללחוץ כמה שיותר על הגז, ורק כשממש צריך מאיטים חזזזזקק... אבל ראבק, עברו כולה 3 שבועות.. ואני נוהג אולי שלוש פעמים בשבוע מה גם שהאיי בי אס באוטו הזה רגיש נורא, אולי זה בגלל האיי בי אס??

shotgun

New member
אה, שכחתי זה רעש..

זה רעש כזה של יבבה, או מן חירקה כזאת, לא שיפשוף של שני ברזלים.. זה רעש כזה כאילו האוטו בוכה.. חחחחח... זה קשה להסביר.. בטח הבנתם אבל זה לא שיפשוף שני ברזלים.. בטוח!

wiz

New member
מן חריקה כזאת ?

גם לי זה קורה בפיז´ו... אבא שלי אמר לי שזה בגלל אבק, ובאמת אחרי שיורד גשם, והכל נרטב שם, הרעש נעלם... לכמה ימים
אותי זה מרגיז שכל העיר צריכה לדעת מתי אני בולם. יש גם אנשים במעבר חציה שנבהלים מהרעש, ובטוחים שאני לא מצליח לעצור... אבל זה רק רעש, אני לא חושב שהאוטו לא בולם כמו שצריך. wiz

ran levi

New member
הברקסים נגמרים

כל 15 אלף ק"מ בערך ככה שאתה מתרגש ללא סיבה קח את הרכב למוסך ובקש לבדוק בלמים (עם ברקסים לא משחקים) ואם הם נגמרו אז מחליפים ונוסעים עוד 15 אלף ק"מ אולי גם תצתרך חריטת צלחות ברקס, את זה כבר יגידו לך במוסך (צריך לבדוק בעין)

itzik93

New member
אהא ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

עכשיו אני מבין איך "כלמוטור" שורדים בארץ
מרפידות
איציק

ran levi

New member
לא הגזמתי בכלל

כמו שכבר אמרנו זה תלוי בצורת הנהיגה אבל הנוסף ברקסים נגמרים בין 15 ל 20 אלף ק"מ גג ואם אתה רוצה לראות "קבלות" לכך רק תגיד

itzik93

New member
יש לי מספיק "קבלות", תודה.

ניסיון של עשרות אלפי קילומטרים על 205, אפלהאוז, פונטו, לגאסי, אימפרזה, לאונה, מגאן דיזל/בנזין ידני/אוטומט, 306 וחברים שהחזיקו קורולות, סיביקים וכו´. באף אחת מהן לא החליפו ברקסים כל 15-20K ק"מ - מה שכן, לפי דבריך, אני שמח שיש מי שמפרנס את המוסכניקים בישראל
איציק

itzik93

New member
בממוצע כל כ-50,000 ק"מ

וזה מבלי לחכות לרגע שהן יתחילו "לשרוק"... הרפידות הקידמיות/אחוריות מחזיקות מעמד כמו תותחיות. אני לא ידע באיזו צורה אתם נוהגים ומצליחים לגמור רפידות כל 15K ק"מ - אבל בנהיגה נורמלית ושימוש נורמלי בבלמים אתם צריכים להשיג 50K ק"מ בלי הרבה בעיות - ואם אתה נוסעים הרבה מחוץ לעיר גם 70K ק"מ "תופס"... וכבר נתקלתי במקרים שהחזיק יותר מזה (בקורולה אוטומטית, אבל השימוש בה היה עדין לחלוטין). רק להשכלה כללית - באוטו הקודם שלי (לגאסי דור ראשון), שלא הצטיין בבלמים חזקים במיוחד, קניתי אותו עם רפידות 1/2 עד עד 1/3 משומשות - עשיתי עליהן עוד 20,000 ק"מ והחלפתי רפידות אח"כ ס-ת-ם (היה עליהן עוד מספיק "בשר" לעוד 20K ק"מ "בלי לדבר"). איציק

ran levi

New member
לא יודע איך אתה נוהג

אבל כל 50 אלף זה חסר פרופורציה לחלוטין אפילו הצלחות בלם לא תמיד מחזיקות 50 אלף אז אני לא מצליח להבין איך הגעת ל50.........

itzik93

New member
ואני לא מבין איך הגעת ל 15K ק"מ...

תבין דבר פשוט - צלחות בילום קידמיות חדשות עולות לי 75 ש"ח ליחידה. סט רפידות חלופי עולה לי 90 ש"ח (ל-2 גלגלים קדמיים) אין לי שום אינטרס לחסוך סכום מגוכח של 240 ש"ח (150+90) על ברקסים ח-ד-ש-י-ם קדמיים לרכב... אבל עם יש "בשר" ברפידות והאוטו בולם נהדר והצלחות תקינות לחלוטין, למה להחליף ? סתם ? - אני מעדיף להשקיע את הכסף במקומות שהרכב באמת צריך ולא סתם להחליף דברים... חוץ מזה, 15K ק"מ זה ק"מ ממוצע (אפילו פחות) שרכב משפחתי עובר בשנה. אף אחד ממכרי (ומהניסיון שהיה לי 4 שנים עם הרכבים שציינתי מעלה - ואני מדבר איתך על צבא, לא רכב פרטי באזרחות) לא מחליף ברקסים קידמיים קומפלט כל שנה (אפילו פחות, כל 10 חודשים) - זה מגוחך. איציק

ran levi

New member
הלוואי וזאת הייתה העלות

אצלי ברובר זה מתחיל ב- 250 וצפונה ואם צריך להחליף צלחות אז זה 700 וצפונה לתחליפי באאודי אני עדיין לא יודע אבל סביר להניח שגם יקר

עתיד18

New member
מניסיון שלי בקורולה

משנת 94 עשתה 140 אלף עד שאני עליתי עליה וב7 חודשים עשיתי עוד 30, ברקסים בקורולה מחזיקים בממוצע 40 אלף (קורולה אוטומטית) ועם נהיגה שלי הם החזיקו 30, אבל זה היה בהתחלה שעוד התלהבתי - נסיעה ב140 (בכל משחק מחשב שרק תרצה) הגעה לסיבוב בלימה חזקה ל70 לקיחת הסיבוב והאצה חזק ביציאה (הסיבוב חדים במשחקי מחשב) בקיצור...התעללתי בברקסים חזק, מיותר לציין שלא היה לי שום דבר לא קשור בחלל האוטו, כי כל הגעה לרמזור זה ירידה חדה ממהירות גבוה לעצירה, והכל היה עף ובכל זאת הברקסים החזיקו 30 אלף, אבל כבר התחילו להרעיש !!

למעלה