מוטרדת

פלגיה

New member
מוטרדת

הבת שלי, בכיתה ב', מוטרדת כבר כמה ימים. בעיקר בעת ההליכה לישון. הסיבה - הסיפור על הילד שקרא "זאב,זאב", ובעיקר סופו (גירסה מרוככת. הכבשים נאכלו, ולא הרועה). ניסינו להפיג באמצעים שונים - סיפורים, שינוי הסוף של הסיפור, שירים וכן הלאה. היא עדיין לא רגועה. מה עוד יכול לעזור לה?

אביבקיץ

New member
למה דווקא הסיפור הזה?

זה בודאי לא הסיפור המפחיד הראשון שהיא שומעת. מי סיפר לה את הסיפור? אולי אותו מישהו דאג שהיא תבין את מוסר ההשכל, וזה מה שמפחיד אותה? אולי היא עשתה משהו, ומישהו אמר לה "את כמו הילד בסיפור"...? אולי למדו בכיתה והמורה דאגה לקשר לאיזה נושא שקשור ביום-יום של הילדים? (רק לפני כמה אני עשיתי את זה לבת שלי... אמרתי לה שהיא כמו "זאב זאב". אבל לדעתי היא לא לקחה את זה קשה)

פלגיה

New member
לא ברור למה

ממש לא הסיפור המפחיד הראשון שהיא שומעת. מי שסיפר - אני. בסיטואציה תמימה בבית כשעלה הנושא של "אזעקות שווא". ממש לא משל עליה, כי לא דיברנו עליה אלא על אחד האחים בבית שמתריע כל הזמן בצחוק ובסוף לא מאמינים לו.

מסע בעקבות הזאב../images/Emo108.gif

בעיניי השאלה למה הסיפור הזה?למה היא נתפסה לזה? פחות רלוונטי. אני הייתי לוקחת אותה למסע חוויתי של ציור משותף. קונה המון צבעים, בריסטול ענק, אביזרים ומציירת איתה את הציור ומנסה לשמוע דרך הציור את המפגש שלה עם הסיפור. לא מתחקרת, הופכת את הציור לחוויה מרפא. אם יהיה מקום ניתן לצייר סוף אחר, או זאב אחר: מצחיק, קטן, חלש. נותן לה חוויה של ביחד שלכם ולידה של סיפור חדש. חשוב לא לתחקר, ללוות לא להכריח, לאפשר. אחרי התהליך תני זמן לחוויות לחלחל. שתפי אותי אם תרצי. דינה מנחת ומדריכת הורים.

ממה היא פוחדת? אני מספרת אותו המון

לילדיי ומסבירה את הפואנטה של הסיפור הסיפור הזה הוא שיעור לחיים

אני חושבת שלי זה קצת ברור

לפחות אני זוכרת כאן את מה שאני חושבת - זה נוראי שבגלל אידיוט אחד עדר שלם נאכל. מת. אין יותר. (אתם גם צמחונים בבית, לא?) בגלל טעות של מישהו לא רציני גורם שלישי, שלא עשה שום דבר רע, צריך לסבול. זה לא פייר. ומה שעוד יותר נורא - הוא שככה זה גם בחיים האמיתיים. לפעמים נפגעים בלי סיבה, בגלל טיפשות של מישהו אחר. ולהפגע זה לא כיף משום סיבה. אבל אם במצבים אחרים אפשר עוד להפיק לקחים וללמוד מהסיטואציה, או להזהר שהיא לא תקרה, מה אפשר לעשות במצב כמו בסיפור? מה יכלו הכבשים המסכנות לעשות כדי להציל את חייהן? ומעבר לכך - זו בגידה באמון. הרועה היה אמור לשמור עליהן. הן שמו את החיים שלהם בידיו. והן גילו שבגלל חוסר האחריות שלו אי אפשר לסמוך עליו. זאת תחושה די קשה. במיוחד אם את משליכה את זה לחיי המשפחה של הילדה - אמרת שסיפרת את הסיפור בעקבות התנהגות של אחד הילדים האחרים. האם הוא גדול ממנה? ומה מערכת היחסים ביניהם? אולי הסיפור הזה גרם לה להבין בדרך כלשהי שלא תמיד היא תוכל לסמוך עליו, או עליכם, או על משהו שמבחינתה שם כדי לשמור עליה. זה מעציב מאוד כשחפים מפשע מתים. הבת שלך נשמעת ילדה רגישה ואכפתית. אני לא יודעת איך אפשר לתקן את ההרגשה הזו, אבל אני יכולה להבין למה הסיפור הזה משאיר תחושה קשה. אם אחד מהדברים שאמרתי כאן יכול להתאים למקרה שלך, אפשר אולי להמשיך את האסוציאציות הלאה.... ואולי לא. אולי זו רק נקודת המבט שלי. מקווה שהיא תמצא בקרוב סיפור שייתן לה כוח ועידוד, וישכיח ממנה את הסיפור הזה.

O.K

כנראה שחשוב איך מספרים את הסיפור אני מספרת אותו בעפ"ה ומתמקדת בכך שאף אחד לא האמין לו יותר ולא מפרטת את מה שקרה לעדר זה השלב שאני מדגישה בפני הילדים כמה חשוב לא לשקר וכמה זה נורא שאח"כ לא מאמינים יותר

למעלה