מוטרדת מתהליך אבחון

OraS20

New member
מוטרדת מתהליך אבחון

בני בן 6.5 וכבר למעלה מ3 שנים אנחנו עסוקים באבחונים. הוא טופל בהתפתחות הילד, אובחן כסובל מרגישות תחושתית, עבר 2 אבחונים פסיכולוגיים וכרגע אנחנו בתהליך אבחון אצל פסיכיאטרית, שגם אותה הוא מבלבל כנראה.הוא ילד חכם מאוד, סקרן, וורבלי,שפתו עשירה וגבוהה. הוא מתקשה מבחינה חברתית, אומנם יש לו חברים, אבל אני לא רואה הרבה משחק משותף. יכול להזמין חבר הביתה, אבל לא מבין שגם צריך למצוא פעילות משותפת שתהיה נעימה לכולם. הוא מאוד מרוכז בעצמו.הוא רגיש מאוד, זוכר דברים שקרו בגיל שנתיים וחצי ועסוק בהם. יש לו חלק חרדתי, חושש מאסונות. עסוק הרבה בנושא המוות.מתקשה לנהל תקשורת רציפה, שיחה זורמת, לעיתים לא מובן בגלל רצף לא ברור, קשר העין שלו בעייתי, יכול לדבר לחלל, לא מסתכל כמעט בפנים,מתקשה בויסות רגשי,מתעניין מאוד במוסיקה, אבל מנתח את המילים של השירים ומתקשה להבין שזה רק שיר. יכול לשאול המון שאלות על שורה בשיר. הוא ביישן עם זרים והתגובות שלו בחברה יכולות להיות קצת חסרות שיפוט/ מביכות. הפסיכיאטרית ראתה אותו פעמיים ואמרה שנראה לה שהקושי הראשוני הוא שפתי, פרגמטי- שפתי וממנו נולד קושי תקשורתי. השאלה שלי היא האם קושי שפתי/ הבנה ושימוש בשפה הוא לא בהכרח מהות הקושי התקשורתי??הרי הוא סוחב עוד כל כך הרבה קשיים בנוסף? חוץ מזה זה קושי שהיה מלידה. תמיד הוא היה תינוק רגיש, עם קושי במעברים, בהתסתגלות לשינויים, היו קשיי שינה, פרידה, מעבר למוצקים וכו׳. יש לנו עוד פגישה אחת, אבל בתחושה שלי שוב מפספסים אותו. אשמח לעזרתכם מה לעשות??

TikvaBonneh

New member
האבחון הפסיכולוגי הכי מקיף ומדויק

הוא ADOS/ADI. אנחנו עשינו במכון של דיצה צחור ובבית אחד. לא יודעת אם יש עוד מקומות שעושים את זה, בינתיים תתקשרי ותקבעי תור אצלם כי התורים ארוכים תמיד תוכלי לבטל אם תתחרטי. כי אם את מתלבטת ותחיליט שאת רוצה איבחון נוסף חבל שתחכי אחר כך עוד כמה חודשים.
זה אחד החסרונות של הילדים הגבוליים והחכמים - שקשה לאבחן אותם.
אם גם אחרי האיבחון הזה יגידו לך שהוא לא בספקטרום אז תדעי שבאמת בדקת את השאלה עד הסוף.

מצטרפת לתקווה וגם

כמה עצות נוספות:
א. חכי לסיכום האבחון. לעתים יכולים להפתיע אותך.
ב. עם התוצאות של האבחון לי הביתה ותחשבי עליהן.
ג. אם התוצאות לא נראות לך - את יכולה אז או בפגישה האחרונה לשאול עליהן שאלות, ולנסות לערער עליהן, ולהראות למה לדעתך הילד כן אוטיסט.
ד. לעצם השאלה קושי שפתי או הבנה בשימוש בשפה הוא חלק מהאוטיזם, ויש עוד כמה תנאים.
מצרפת לך פה את ההגדרות של ה-DSM:
הקריטריונים לאבחון אוטיזם על פי DSM-IV הם כדלהלן:

קיום לפחות 6 מאפיינים מבין הקריטריונים הבאים, כאשר שניים מהם לפחות מהקבוצה הראשונה, אחד מהקבוצה השניה ואחד מהקבוצה השלישית:
א. פגיעה איכתית באינטרקציה חברתית:

a. קושי בשימוש בשפה לא מילולית כמו קשר עין, הבעות פנים, מחוות גוף.

b. חוסר יכולת לייצר יחסים בינאישיים על פי הנורמות התואמות לגיל.

c. העדר חיפוש ספונטני של תחומי הנאה ועניין משותפים עם אנשים אחרים.

ב. פגיעה איכותית בתקשורת:

a. עיכוב התפתחותי בשפה מדוברת, ללא תחליפים לא מילוליים.

b. כאשר יש שפה, יש קושי להתחיל או לשמר שיחה עם אחרים.

c. שימוש חוזר וסטריאוטיפי בשפה.

d. העדר משחקי "כאילו" ספונטניים או משחק חברתי תואם לגיל.

ג. דפוסי התנהגות חוזרים או סטריאוטיפים:

a. עיסוק יתר בדפוס תנועה סטריאוטיפי אחד או יותר.

b. העדר גמישות ביחס לריטואלים ודפוסי התנהגות.

c. תנועות מוטוריות סטריאוטיפיות וחוזרות (כמו נפנוף ידיים או נדנוד של הגוף).

d. עיסוק יתר בחלקים של אובייקט.

התפקוד האבנורמאלי מתחיל לפני גיל 3 בתחומים של אינטראקציה חברתית, התפתחות שפה או תקשורת ומשחק סימבולי.
הסימפטומים של אוטיזם אינם מתאימים להפרעות אחרות כמו תסמונת רט או הפרעת ילדות דיסאינטרגרטיבית.

ה. וכמו שתקווה כתבה לך - אם את מרגישה שהילד אוטיסט - גשי למקום אחר לאבחון.
גם אני ממליצה על בית אחד. גם דיצה צחור נחשבת לאחת המומחיות הגדולות ביותר בארץ.
אבחון טוב יש בבית החולים אסף הרופא.

arana1

New member
השאלה שלך טובה והפסיכ' כרגיל וכצפוי סתם טיפשה

שכנראה לא יודעת מה להגיד אז היא מתקשקשת על סמנטיקה הכי לא משמעותית (העיקר זה להגיד מילים גבוהות ונפוחות,התוכן הרי לא משנה)

לדעתי הילד בסדר גמור,יש לו קשיים שמאפיינים הרבה מאוד אנשים בספקטרום,לא קל להיות רגיש וחכם עם זכרון מצויין וזהות יחודית וצורך חזק בפרטיות,יש גם אנשים כאלה,עם קצת התחשבות והרבה רגישות הם יכולים להתפתח יפה מאוד,
רגישות זה לא לקות ולא נכות,
למרות שאפשר להבין למה זה נתפש כך בחברה של היום.

למעלה