מוטרדת מהקשר

מוטרדת מהקשר

הי פעם ראשונה שנכנסתי לפורום זה. אשמח לעצתכם. אני בת 32. עובדת בחצי משרה ועובדת על תיזה שאני מושכת הרבה זמן. אני כנראה בדיכאון, אבל מנסה להלחם בזה. יש לי "חבר" 8 חודשים. מנסיוני, אני מנסה להתמודד עם דברים כמה שיותר לבד. הוא יודע שאני לוקחת תרופות נגד דיכאון ושאני דיכאונית. אני מנסה לא לדבר על זה.. אני לא מרוצה מכל מיני דברים אצלו. יש לו אובססיות ולפעמים ההתנהגות שלו נראת לי מופרעת בנושא נקיון. אני חיה עם שותפה. כבר תקופה ארוכה שאני לא מבשלת, ואני ישנה המון... הוא מבקר אותי. הוא מן מוצלח כזה, עם דוקטורט, עושה המון כסף, עושה כושר... הוא מבקר אותי המון על זה שאני ישנה, לא לומדת, ולפעמים ההערות שלו מעליבות. כל פעם נראה לי שזה מגיע לאיזשהו שיא ואז הוא מפתיע אותי עם התנהגות מעליבה אחרת... אני מנסה לדבר איתו, הוא מתנצל, ואז זה חוזר. אתמול התקדמתי התקדמות משמעותית עם הצעת המחקר שלי, ומאוד שמחתי וציפיתי שגם הוא ישמח. התגובה שלו היתה- לי זה לקח שבוע לכתוב את הצעת המחקר.. הוא אמר את זה לטענתו בצחוק, אבל התאכזבתי מהתגובה שלו... הוא ידע שאני נאבקת כדי להתקדם עם הלימודים. גם ככה קשה לי, ויש לי ביקורת עצמית. כמובן שהוא התנצל. האמת שמהרגע שהכרנו מאוד פחדתי להכנס איתו לקשר כי ידעתי שאני בתקופה פגיעה. אבל אם לומר את האמת - אני פשוט בן אדם מאוד פגיע. זה לא עניין של תקופה. אני מפחדת מהחיים יחד איתו, ומפחדת מפרידה, מהחזרה ל"שוק" להיות רווקה שוב... לא נראה לי שאמצא מישהו בלה בלה בלה... יש כאן מישהי שכתבה משפט על זה שלא יודעים את עומק האהבה עד הפרידה. אני חושבת שזה נכון... הפרידות שעברתי בשנים האחרונות נחרטו ונצרבו בי כל כך, שאני מפחדת פחד מוות מזה שהוא יפרד ממני, אבל גם מפחדת להפרד ממנו. אני מרגישה שאני מוציאה אנרגיות לכיוונים לא נכונים... לשמור על עצמי כל הזמן מלהפגע.. אנחנו כן מתקרבים לאט לאט, אבל הביקורת שלו, שבאה בצורה של ירידות או צחוק נורא הייתי רוצה להרגיש שהוא מקבל אותי ותומך.. אני לא יודעת אם זה יבוא יום אחד. כמובן שהשעון מתקתק, ומחריד אותי שאני בתת 32 ולא נשואה. זה מן הסתם משפיע.מה דעתכם?

שלום יקירה

האור שאת מחפשת נקרא תקשורת כמה פשוט כמה קשה .
הבסיס עמוד השידרה בכול מערכת יחסים ובוודאי זוגית נעוץ בתקשורת שתהא כנה ,ישירה ופתוחה .
למרות היותך לוקחת כדורים שמן הסתם יש להם השפעות כאלה ואחרות בן זוגך חייב לדעת את מקומו!!!
כלומר ישנם דברים שנאמרים מתוך רצון להוציא אותך ממצבך הנוכחי ופה באה לידי ביטוי תקשורת בונה העירי לו בנחישות שלמרות שאת מבינה שהוא רוצה את טובתך בעצם הערותיו הוא רק מזיק ,ומפריע לך.
יחד עם זאת בידקי עם עצמך כיצד את יכולה לצאת ממצב ך היום שבו הלחץ קצת מנהל אותך
בברכהוחג פורים שמח
חנן

chenby

New member
מחפשת אור יקרה

קודם כל פורים שמח.
דבר שני מה שאני הולכת לכתוב לא קשור כלל לעניין הזוגי, אלא יותר אלייך אישית. קודם כל אני רווקה בת 33, אז כבר יש לי פור עלייך..
העניין הוא הדכאון, העניין הוא את והפגיעות שלך.
את מחפשת אור לפי הכינוי שלך, יש אנשים שכל כך עסוקים בחיפוש כל חייהם, שהם שכחו עניין קטן שנקרא המציאה. ומה שמרגש אותם זה החיפוש, כי מרגע המציאה, זה כבר לא מעניין.
האם את מוכנה לעשות עם עצמך עבודה אמיתית?
האם את רוצה למצוא אור? כי אני מאמינה שבכל אדם יש יכולת לפתור את הצרות הפרטיות של עצמו. ואני מאמינה גדולה ביכולות של בן אדם לגדול ולהשתפר וללמוד לחיות ולשמח את עצמו - ללא כדורים, אלא באמת ליצור חוסן פנימי, זה דורש עבודה. השאלה היא האם את כנועה ומבוטלת בפני הכדורים? או שאת מוכנה לעשות עם עצמך עבודה. כי עם עבודה עצמית שבה את באמת יוצרת חוסן פנימי, א' את שמחה, ב' את לא נפגעת כל כך בקלות, ג' את לא חיה בפחד אלא בשחרור, בהרפייה. בלי מאבקים ובלי תחרויות עם הזולת ובלי לצפות שאחרים יבינו מה קורה אצלי בראש, והכי חשוב- בלי לפחד מהחיים.
עכשיו השאלה, האם את מוכנה לעשות את העבודה? כי איפה שיש רצון יש דרך, אז גם אם את מאמינה שאת לא מסוגלת, האם את רוצה?
אם כן, יש לא מעט מקומות שאני יכולה להמליץ לך עליהם. (בפרטי כמובן)
אבל העבודה פה, היא שלך. לא של חבר שלך. הוא לא יכול לשנות לך את הפחדים ואת דפוסי ההתנהגות. הוא רק יכול לתמוך בך ולהיות לצידך. זה הכל.

misty10

New member
מה שמדהים אותי זה שאת פוחדת

לעשות צעד, כל צעד... את צריכה להחליט מה מתאים לך ואין דבר יותר מפחיד מהפחד עצמו... ועליו צריך להתגבר... זאת עבודה לא פשוטה ולא קלה, אבל אח"כ מרגישים כזאת הקלה...
הפחד גדל ככל שאת מתעמקת בו, הוא צובר אנרגיה ככל שאת נותנת לו אנרגיה, במקום לתת אנרגיות למצבים כאלו צריך להזרים את האנרגיות למחשבות חיוביות...
את צריכה להחליט אם מתאים לך להישאר איתו בקשר כשאת יודעת שזה המצב, זה מי שהוא, והוא לא ישתנה (אלא אם הוא באמת ירצה ולהגיד שרוצים זה בעיקר מס שפתיים, צריך לראות תוצאות)...
העובדה שאת בת 32 יכולה להשפיע אם את נותנת לו את היכולת להשפיע... אני למשל התחתנתי בגיל 35... הכרתי את הבחור בערך חצי שנה לפני שהחלטנו להתחתן... והגיל שלי לא היה פקטור בכלל...

אני מאמינה שלבן זוגך אכפת, אבל...

הוא חונך באוירה של ביקורת קשה כלפי החולשות שלו. בין אם מצד אימו או אביו.
אני משארת שאת ה"לופ" שלכם אתם כבר עיצבתם ולא יחול שינוי דרסטי בתקשורת ביניכם. ככה חברך רגיל להגיב מהבטן על חולשה של אחרים. הוא עצמו לא סובל חולשה אצלו ומאוד קשה עם עצמו בוודאי.
אני לא חושבת שאת באורך פלא תלמדי לאהוב את עצמך בתוך שבוע ואז גם הוא יוכל לפרגן לך, אז כנראה חבר הזה יצטרך ללכת. מציאה לך לא למשוך את העניין עד לחתונה.
הוא לא הולך להשתנות ולך יהיה קשה לעשות שינוי כשדעתו של בן אדם הכי קרוב מגובשת ככה.
ומסכימה עם כל מילה של חן.
בהצלחה.

אייבורי

New member
לדעתי

את כלכך עסוקה בעצמך, בפחדים שלך, באיך את מרגישה
איך את רגישה, איך את נעלבת, איך את בדיכאון
שקשה לראות איך צומחת זוגיות שם.

לדיכאון בדרך כלל יש

אבא ואמא. ולשלך כנראה גם.
האם התיזה שאת מושכת כלל מעניינת אותך? נחוצה לך בתוכנית החיים האולטימטיבית לסיפוק ולאושר שלך? או שאולי היא פריט שאמור לספק בעיקר סטטוס או 'קלף חיתון', ש'נכפה' עליך על-ידי ציפיות סביבתיות? כי כשלעשות מדע בוער בעצמות ונכון לאישיות ולכישורים - זה טס, ונורא מספק ומשמח, וככזה מעורר מוטיבציה לקדם ולהתקדם, אבל אצלך נשמע שזה לא כזה להיט, עד כדי שצריך 'להילחם' בזה
, ואת - בעיקר תקועה ומדשדשת ושוקעת.
האם לדוקטורט של הבחור הפרפקציוניסט נטול האמפטיה גם כן יש קשר למערך הזה? - שווה להשקיע מחשבה, כי נדמה לי שגם הקשר הזוגי הזה מנסה לענות על ציפיות דומות,
וגם שם אין הרבה אושר, אולי כי את לא בצלחת שלך, בשני המקומות?
והחזרה הזו לשוק, שמפחידה ומשתקת. נשמע שגם היא חלק אינטגרלי מהסד הכובל שקיבלת על עצמך. הסד הזה של להיות אקדמאית, שהתחתנה עם דוקטור שעושה המון כסף, כדי שאמא/אבא כבר ירדו מהוריד ויוכלו להשוויץ סוף סוף בגאון מול כל הדודות שבת שלהם מוצלחת ומופלאה?
אני מרגישה שאת אכן מוציאה את האנרגיה שלך לכיוונים לא נכונים. לכיוונים שלא מתאימים לנפש שלך, כל כך לא מתאימים שהיא בוכה ומתייסרת, וגם הכדורים לא מצליחים לטשטש את הכאב הזה של ללכת נגד עצמך, כדי לרצות 'אחרים'?
במקום להרעיל את הגוף במילוי ציפיות כוזבות ובכימיקלים לא מאוד סימפטיים, אולי שווה שתפרגני לעצמך אובר-אול כללי של טיפול פסיכולוגי שממנו תוכלי לצאת מגובשת ושלמה עם מה שאת באמת ועם מה שמתאים לך, כדי לחיות את זה במלוא הנשימה, בלי פחד להיפרד ממה שלא מתאים ובמילא לא משרת אותך.

אין חובה לאומית לעשות תואר שני. יש סביבי לא מעט אנשים שחיו וחיים שנים רבות, חיים טובים ומאושרים בלי תואר שני (ורחמנא ליצלן, גם כמה בלי תואר בכלל) ככה שלא מומלץ לכבול את עצמך אחרי גיל חינוך חובה ללימודים שבעיקר מעיקים ולא מספקים.
אבל כמו שאמרת - מה אמא תגיד עם מיידלע תפרוש מהלימודים, ועוד אחרי שהשקענו כל כך הרבה...

Loliath

New member
יחי הפמניזם!

נשים יכולות לעשות תואר שני! בדיוק כמו גברים!

אה רגע, זה לא מספק אותן?

מה קרה? חשבנו שאתן לא צריכות גברים, הרי אתן "משוחררות", לא?

איזו תגובה נאסטית

במיוחד. מה בין בחירת מקצוע או השכלה לבין הצורך ביחסים זוגיים?

נשים יכולות גם לפעמים לעשות תואר שלישי, ואפילו יותר טוב מגברים. סו? זה במקומם?
זה מבטל מישהו אם מישהי נולדה עם כישורים שמתאימים לעבודה אקדמית? או סתם כואב בבלוטת ה-envy
?

shirael

New member
I love your words

and yes, I am writing from Bolivia just to tell you how much you moved me just now.

And on this opportunity I'd just like to say Happy Purim my dear forum - yes, I read you all the time!

מריוס זכריה

Member
מנהל
2 הערות

1. נשמע שבקשר שלכם יש אי-קבלה הדדית, שלך אותו ושלו אותך. לפי עניות דעתי, זה בסיס רעוע לקשר וקשה לי לראות אותו שורד. הדרך היחידה לבסס קשר כזה היא להיכנס להריון, ואז אתם "נתקעים" יחד בכח. כמובן שאינני ממליץ על צעד כזה. לפי דעתי מוטב להניח לקשר כזה לסיים את חייו.

2. את מנוהלת על ידי פחדים, צלקות, דכאון. דברים קשים. אני מקווה בשבילך שאת נמצאת בטיפול, כי את בהחלט זקוקה לעזרה הזאת. אני לא מכיר את עמודתייך בנושא, ולכן אני רק רוצה להדגיש שאין באמירה הזאת משום ביקורת או ציון שלילי, ואני אומר זאת בתור מי שנעזר בטיפול לא פעם ולא פעמיים. טיפול הוא זכות, לא עונש.

למעלה