מוטרדת מההנקה

ר ו נ י

New member
מוטרדת מההנקה

שלום, בני עוד שבוע בן 3 חודשים. אני מניקה אותו, למעט פעמים שבהן אני נאלצת ללכת בלעדיו ואז הוא מקבל בקבוק מטרנה, שיש לציין כי הוא ממש לא אהוב עליו וקשה מאוד להאכיל אותו בבקבוק. מאז שהתחלתי להניק אני כל הזמן בחרדות האם הוא אוכל מספיק, האם הוא שבע וכו'. הוא נולד במשקל 3,670 והיום שוקל 6,330. כשבפעם האחרונה הוא עלה 300 גרם ב-12 ימים והבנתי שזה שזו עליה מעטה ושבגיל הזה הוא צריך לעלות יותר לשבוע. יש לו טיטולים עם פיפי , הקקי בערך פעם בשלושה ימים אבל הבנתי שזה תקין. אני מרגישה כל הזמן בלחץ כי הוא משנה את דפוסי היניקה שלו ולפעמים יונק רק 5 דקות ואז אני שוב לא יודעת אם ינק מספיק. מכיוון שהוא ניזון בעיקר מיניקה אני לא יודעת אם זה בסדר. ודבר נוסף, עוד מעט אני אחזור לעבודה ואני מעוניינת להמשיך להניק כאשר יהיה עם המטפלת יקבל תמ"ל. איך אני מתארגנת לקראת החזרה לעבודה והאם זה בכלל אפשרי להניק כך? האם לא יגמר לי החלב? ומה עושים בסופי שבוע? סליחה על מבול השאלות, מקווה שתוכלו לעזור לי. תודה!
 
עלייה במשקל

קודם כל לגבי העלייה במשקל- בניגוד לתינוקות שמקבלים רק תמ"ל- תינוקות יונקים לא (!!!) עולים במשקל בקצב אחיד. הם בדרך כלל עולים הרבה בשבועות הראשונים, ולאחר מכן העלייה מתמתנת. בעקרון אנו מצפים להכפלת משקל הלידה עד גיל 6 חודשים, ועושה רושם שבנך כבר ממש מדגדג את הרף. לגבי העלייה לשבוע- הכוונה היא לעלייה ממוצעת של 130-170 גרם בשבוע. אם תעשי את החישוב מהלידה, תגלי כי העלייה הממוצעת של בנך גבוהה מאוד. בגיל 3 חודשים כבר אין צורך לשקול בתדירות גבוהה. אם כל המדדים האחרים תקינים (פיפי, קקי, תינוק רגוע בין הנקות ומתפתח)- יש להניח שהוא כבר יודע לווסת את צרכיו היטב. דפוסי התנהגות של תינוקות משתנים כל הזמן. כך גם דפוסי האכילה, וזה תקין לחלוטין. אמנם, זה יכול לבלבל, אולם עושה רושם כי את יכולה לסמוך עליו. לגבי החזרה לעבודה- לכמה שעות תיעדרי ביום? עוד כמה זמן את צריכה להתחיל? בעקרון- אין בעיה להמשיך. אם את רוצה שהוא יקבל תמ"ל כשאת לא נמצאת- דאגי בתקופה הראשונה להוציא קצת (!!!) כאשר את בעבודה ומרגישה התמלאות. כך הגוף יאזן את עצמו לאט לאט ותימנעי מסתימות ומגודש. אם תמשיכי להניק בשאר הזמן (בשעות שאת עם בנך) תוכלי להניק באופן מלא בסופי השבוע. כמובן, שעדיף אם תוכלי לשאוב בעבודה, כך שבנך ייהנה מהיתרונות הבלעדיים של החלב שלך גם כאשר את לא איתו. והכי חשוב- נסי להרגיע את החרדות. חבל על האנרגיה. כשאת חוששת או שעולים נושאים חדשים- פשוט התייעצי. מידע עוזר להירגע. בהצלחה
 

ר ו נ י

New member
עונה

תודה על התשובות וההרגעה. כנראה שתמיד תהיה איזושהי חרדה בעניין מכיוון שאי אפשר לדעת כמה הוא יונק, להבדיל מבקבוק, ואז אני לחוצה שהוא נשאר רעב או לא עולה מספיק במשקל. לגבי החזרה לעבודה - אני חוזרת בהדרגה: עוד שבועיים אני אעבוד יומיים בשבוע כל פעם 3 שעות וחודש אח"כ אחזור למשרה שלי שהיא 21 שעות שבועיות. אין לי אפשרות לשאוב בעבודה ולכן אצטרך לתת תמ"ל. האם בגיל הזה יכול להיות מצב שהוא לא יהיה מעוניין יותר לינוק בגלל העדפה לבקבוק? או לחילופין מה אעשה אם הוא לא ירצה לאכול מהבקבוק? כיצד עלי לנהל את ההנקה כאשר אצא לעבודה? תודה!
 
תשובות..

נשמע שהעליה שלו במשקל תקינה לחלוטין. הוא עלה בממוצע 900 גרם לחודש, (אני משערת שהוא ירד מעט אחרי הלידה ורק אז התחיל לעלות, ). אני מרגישה ממך בעיקר את חוסר הבטחון שבנך יכול לקבל את כל מה שהוא זקוק לו מההנקה. עד כה נראה שהוא מתפתח כראוי, עלייה סבירה בהחלט ומספר יציאות תקין. נסי לבטוח בו! תינוק בריא יודע לקחת בדיוק את מה שהוא צריך. פעם אחת הנקה קצרה של 5 דקות ואז ארוחה ארוכה משני הצדדים.. גם אנחנו כמבוגרים, לא אוכלים לפי זמנים מדוייקים, פעם אחת "נחטוף סנדביץ", ופעם אחרת, ארוחה ארוכה ונינוחה.. במהלך שעות העבודה, האם תוכלי להתאגן על הפסקות שאיבה? אם כן, תוכלי להמשיך לספק לו במהלך שעות העדרותך, חלב אם שאוב, ואז במהלך השעות המשותפות שלכם, תוכלו להמשיך ולהנות מהנקה. גם במהלך סופי השבוע, אפשר להמשיך הנקה בלבד. אספקת החלב בנוייה על עקרון הביקוש וההיצע. ברגע שבנך יינק שישי שבת באופן תכוף יותר, הוא יקבל את כל כמות החלב לה הוא זקוק. בהצלחה!
 
למעלה