מוטיליום - מינון.

מוטיליום - מינון.

אחרי כמה שבועות עם חילבה (9 כמוסות ביום), אני עדיין לא מצליחה לייצר מספיק חלב כדי להשביע את בכייני,
והחלטתי לעבור למשהו קצת יותר כבד בהמלצת יועצת ההנקה מדיאדה, שעזרה לי לפני חודש - מוטיליום.

רופאת המשפחה רשמה לי כדור אחד ביום בעיקרון, אבל אמרה לי להתייעץ לגבי המינון הנכון - אז כמה באמת צריך לקחת?

כדור מוטיליום אחד איננו מספיק ביממה !

אבל בכל מקרה זה לא אחראי לתת לך מינונים דרך פורום באינטרנט
סה"כ מדובר בתרופה ותרופה אין להתסמך על מה שנכתב בפורום.
את מוזמנת לקרוא על מוטיליום, יש מידע רב
במאמרי הפורום ובשאלות נפוצו על מה אמהות קיבלו ומה מקובל
ובכל מקרה לחזור לרופא ולבקש ממנה הכוונה "עם מי את אמורה להתייעץ".. ?

הרי זו הרופאה שאמורה לקבוע

אני אמורה להתייעץ עם יועצת הנקה.

חשבתי לחסוך לעצמי כמה מאות שקלים על יעוץ נוסף (אחרי האלפיים שכבר הוצאתי על מבצע ההנקה הזה).

היא נתנה לי את התרופה כי התעקשתי, רופא הנשים למשל לא הסכים לתת לי אותה ואמר לי שאם אין חלב, אז אין חלב.

אני אמשיך לחפש את המינון המומלץ.
תודה.

27חומד

New member
לא מבינה, רופאת המשפחה שלחה אותך להתייעץ

איפה? עם מי?
באינטרנט?
היא לא יכולה לפתוח ספרים? לחפש מידע רפואי מהימן עבורך?
חוסר אחריות משווע בעיני לתת טיפול שהיא לא מבינה בו ולשלוח את המטופל לעשות מחקר בעצמו.

האם היא לפחות עברה איתך על ההיסטוריה הרופאית שלך כדי לדעת אם התרופה מתאימה לך?

יועצת ההנקה שלך תדע גם היא מהם המינונים המומלצים.
כדור ליום הוא רחוק מלהספיק ובנוסף לא ציינ תמהי הסיבה המשוערת לכך שאת לא מייצרת מספיק חלב.
מוטיליום הוא לא כדור פלא שעוזר בכל מצב.
אם אין לך מספיק רקמת שד, זה לא יעזור כי אין לחלב איפה להיות מיוצר.
אם יש לך מספיק רקמת שד אבל השד לא מגורה מספיק (ע"י תינוק או שאיבה), נטילת מוטיליום לא תעזור ללא העלאת כמו הגירוי (להוסיף הנקות/שאיבות).
נטילת מוטיליום ללא ליווי מסודר עלולה שלא לעזור לך או לפתור את הבעיה שבגלל את בכלל נזקקת למוטיליום.

הנה דף מידע של ד"ר ג'ק ניומן, מהמטפלים המובילים בעולם במוטיליום.
כדאי לך לקרוא הכל ולא רק את הוראות השימוש וכדאי לתת עותק לרופאת המשפחה שלך שלא תשלח עוד מטופלות לגלות בעצמן את המינון הדרוש להן.

http://www.breastfeedinginc.ca/content.php?pagename=doc-DGS

תודה על הקישור.

הפכת את הרופאה למפלצת. היא נתנה לי את המרשם כי ביקשתי נורא יפה ואמרתי שזה בהמלצת יועצת הנקה.

אני לא יודעת מה הסיבה שאני לא מייצרת חלב, אבל את אמא שלי לא הניקו, ואמא שלי גם סבלה מקשיים בייצור חלב. זה כנראה משפחתי..
אני לא מאמינה שרקמת שד היא הבעייה, ואני גם מניקה וגם שואבת וגם לוקחת חילבה (שעוזר אבל לא מספיק) ואתמול בערב כששאבתי במשך חצי שעה 30 סיסי, החלטתי שזהו, כנראה שזה לא אמור לקרות.
היום בבוקר החלטתי לתת צ'אנס למוטיליום, אבל האמת שאם עוד הפעם אני אצטרך לרוץ ליעוצים עם התינוק אני כנראה אוותר.

בכל מקרה, מהאתר הבנתי שאני אמורה לקחת שלושה כדורים שלוש פעמים ביום, ולקוות שתוך 4 ימים אני ארגיש שיפור.

27חומד

New member
אין קשר בין מפלצת לחוסר אחריות.

מוטיליום בסופו של יום היא תרופה. לא תוסף תזונה צמחי כמו חילבה.
אחריותה של הרופאה אם היא מסכימה לתת לך מרשם לוודא מה התוויות הנגד והאם את עונה להן, לוודא מה ההתוויה הטיפולית לבעיה אותה את רוצה לפתור בעזרת התרופה.
לוודא מינונים זה התפקיד שלה, היא לא חותמת גומי.
היא במקום זה שלחה אותך ליועצת הנקה וסמכה על כך, אבל היא לא עוקבת אחריך והנה את בכלל לא רוצה יועצת אם אין לך ברירה ואת הולכת לחפש לבד מינונים לתרופה באינטרנט.
וזה משגע אותי כי בכיכול אם זה רק מוטיליום בשביל ייצור חלב אז זה בסדר.
תארי לעצמך שהיא היתה שולחת אותך לחפש מינון לתרופה ללחץ דם?

אז למה זה בסדר וזה לא?

יש רפואת הנקה ויש דרכי טיפול והייתי רוצה לקוות שרופאים ירימו את הכפפה ויטרחו ללמוד ולהשכיל בנושא ולא לשמש רק חותמת גומי.

יועצת הנקה אמורה לקחת היסטוריה רופאית שלמה שלך (למשל גיל קבלת מחזר, התפתחות השדיים מהנערות דרך ההריון ועד אחרי הלידה, בלוטת תריס ושאר מצבים רפואיים שעלולים להשפיע על ייצור חלב, הלידה שעברת), לבדוק את הפה של התינוק ואת המציצה שלו.
איפשהו בדרך, יש לכם בעיה שמונעת ייצור מספק של חלב.

אבל את כל זה כבר עברנו עם היועצת..

והיא המליצה בסיכומו של דבר לקחת מוטיליום, ואמרה לי לבקש מרשם מרופאת המשפחה. אני לא חושבת שרופאת המשפחה עשתה משהו לא בסדר. אני התמהמתי עם זה כחודש, כי רציתי לתת לחילבה ולשאיבות צ'אנס.

אני לא רוצה ללכת שוב ליועצת רק כדי לקבל מינון.
בסופו של דבר יש מינון מומלץ, ורופאת המשפחה שמכירה אותי ואת המצב הרפואי שלי לא ראתה מניעה לרשום לי את התרופה. בעומס שיש עליה, אי אפשר לצפות ממנה להקדיש לי שעה שעתיים כדי ללמוד את הנושא.
היא הפנתה אותי חזרה ליועצת ההנקה.

27חומד

New member
קודם כל אז את יכולה להתקשר ליועצת,

את לא חייבת ביקור.
מעקב טלפוני הוא חלק מהחבילה.

שנית,
אפשר ורצוי גם לערוך בדיקת דם לראות מהן רמות הפרולקטין שלך ביחס למצופה ממניקה.

תודה.. זו יועצת של דיאדה

במסגרת קליניקת ההנקה. אני אנסה ליצור איתה קשר, אבל האמת היא שהתעייפתי מהעיסוק בציצי שלי..
אני כל כך מתעסקת בהנקה, שאני בקושי נהנית מהילד.

אני חושבת שאם זה לא ישתפר בעוד כמה ימים, אני פורשת מהעניין.

אחח..כמה חבל שאת מרגישה כך.

חמודה, את צריכה הרבה תמיכה והרבה ידע
אינני יודעת מה הוביל את המצב להיות כפי שהוא
אבל זיכרי תמיד, שכל סיסי של חלב הוא כזהב טהור עבור
התינוק שלך
חלק מההתייעצות שקיבלת כוללת גם משוב טלפוני
על מה ואיך ומה עובר אליך.
וכך גם נהוג בדיאדה - תדרשי זאת כי זה מגיע לך !

ברור לי שאת אמא מאוד מסורה, אחראית, דואגת ואוהב.
אחרת בחיים לא היית טורחת ועומלת וחושבת על ההנקה.
אבל אין פה עניין, לפעמים כאשר אין מספיק תמיכה טובה,
אבל אמיתית לא "בכאילו" זה מאוד קשה לבד
את חייבת לראות את הצד המלא של הכוס
את הצד החיוני של כמה עבודה מופלאה את עושה עם התינוק
לראות כמה הוא גדל
ולזכור שוב, שכל כמות של חלב הם היא מבורכת.
אולי גם לחשוב על קבוצת לה לצה, יש באיזור המרכז כמה קבוצות
מופלאות וקסומות נשים פשוט קסם שיכולות להפוך את החוייה שלך
למעט אחרת ולספק לך יותר תמיכה שנשמע שאבדה לך בתהליך.

אני מאוד מסכימה עם דבריה של חומד, ואין להקל ראש במתן של
תרופה.
אך, אם היועצת הסכימה שיש מקום לקחת, אז רוצי על זה.
אם את אישה בריאה, ללא בעיות רפואיות, אם עברת עם היועצת על
כל מה שקשור בניהול הנקה נכון, אם בוודאות אין בעיות גנטיות או אחרות
שיכולות לפגום בייצור החלב, "חוץ" ממה שעברת עד היום מבחינת ההנקה
יש מקום לנסות ולזכור...מוטיליום זה לא מטה של קסם.
בעבודה נכונה , ובדרך נכונה, יכולות להיות תוצאות מקסימות של העלת
ייצור החלב.
המקור שצירפה חומד מעולה להתחלה.
ובכלל ...מסכימה שאילו רופאים היו קצת מעיזים "לצאת מהקופסא"
ולקחת אחריות על כך שאת צריכה להניק
אילו ידם הייתה פחות קלה על ההדק בוויתור על החלב שלך
למען תמלים, אילו גם להם היה איכפת ולו רק בחצי
ממה שאיכפת לאמהות - הכל היה נראה אחרת.
אבל...עזבי אותך ...אל תרוצי לשנות את העולם ...לפחות לא עכשיו
בואי..תקראי פה על נשים וסיפורי ההנקה שלהן, איך בעבודה נכונה
ובדרך נכונה, הצליחו לאט לאט, כי סה"כ זו דרך שלוקחת זמן
אין ציק צאק, להגביר את החלב, ואפילו להניק אישיר.
שיהיה רק הצלחה ובואי לספר מה קורה איתך

מה אני אגיד לך..

הייתה אצלי יועצת, ושיגעתי אותה בטלפון כמה שבועות, ושכבר לי לא היה נעים. וקפצתי לדיאדה, ושאבתי, ופטמות סיליקון, וצינוריות וחילבה חילבה חילבה, נראה לי שכל ארסנל הנשק של יועצות ההנקה עלי..

אני ממש משתדלת ועושה הכל לפי ההוראות של היועצת, אבל הבעייה היא שאם אני לא פול גז על זה - כלומר שואבת כל שעה וחצי וטוחנת חילבה בנוסף להנקה.. החלב פשוט נעלם. ויאללה.. גם החילבה הזה לא זול. לא זול בכלל... עשינו חישוב שתמל יותר זול לנו מחילבה.

אתמול כל היום הצלחתי לשאוב בסה"כ 60 סיסי.. ובהנקות, הילד לא שבע בכלל. הוא בכה ובכה וגמע לי בכל ארוחה 120 סיסי של נוטרילון.
מסכן הילד.. רעב!

אני כבר חודשיים ממש מתאמצת, והאמת, שאני צריכה להתחיל לחזור לשגרה. אני לא יכולה לנהל את עצמי יותר סביב השאיבות ולהסתתר מבני אדם כי אני מסריחה מחילבה.

לפעמים צריך להשלים עם זה שהגוף לא מסוגל... לא?

אתמול בערב באמת החלטתי שדי.. ההנקה הזאת מעייפת גם אותי וגם את בכייני. היום בבוקר שיניתי את דעתי שוב, והחלטתי כן לנסות את המוטיליום.
אם זה יעבוד, אני אחזור לספר.. ואם לא - נחזור לפני הילד הבא.

תאמרי לי ...האם עשית בדיקות מקיפות לאחר הלידה

האם בדקת תפקודי בלוטה ?
ובכלל בדיקות דם שכוללות גם תמונה מלאה על נושא ברזל.
צודקת חילבה לא זול
אבל ייתרונות ההנקה הולכים הרבה יותר קדימה מעלויות של כסף
מדובר פה בבריאותו של היונק שלך
ועל כך שאת משתפת את המערכת החיסונית שלך איתו
ועל כך שכל יום של הנקה, ולו הנקה חלקית
היא מתנה יקרה לחיים.
אמהות רבות מספרות שחילבה ללא ריח עושה להן הרבה פחות ריח
מהחילבה הפשוט הרגיל.

אז ללא כל קשר. תרגישי טוב עם עצמך
כי מה שאת עושה עבורו לא כל אמא עושה
וזה לא מובן מאליו

החילבה ללא ריח, עושה גם פחות חלב..

בלוטות התריס לא בדקו לי למיטב ידיעתי, אבל עשיתי לא מזמן מין בדיקה כללי כולל ברזל והמוגלובין שבה הכל יצא תקין.
אני ממש בחורה בריאה, למעט העניין הזה עם החלב, אין לי שום בעיות.

גם אותי אגב הניקו רק חודשיים..

הילי70

New member
אסור לך לוותר!

גם במחיר שאת לא נהנת מגידולו, לא באנו לכאן כדי להנות!
אסור לך לוותר גם אם את מבזבזת אלפי שקלים על הסיפור הזה,
אסור לך לוותר גם אם התינוק רעב - הרי זה זהב טהור, ועדיף שישתה כל יום 2 טיפות של זהב טהור מאשר 2 ליטר רעל, כלומר תמ"ל...

פשוט מקומם, באה אישה שכבר עשתה הכל, מספרת שהיא לא נהנת מהילד כי היא עסוקה בהנקה כל הזמן, והיא שוקלת לפרוש, ושוב ממשיכים לעודד אותה להמשיך עם הטירוף...

לא נורא, בילד הבא תדעי שאת אמא מושלמת גם אם את מאכילה בתמ"ל אופס סליחה, הרעל הנורא, מזון העגלים המזוויע...

שלום לך

כאן זה פורום הנקה. המטרה של הפורום הוא לתמוך באמהות מניקות. אם המטרה שלך היא לייאש וליצור מהומה, זה לא מקומך. אם יש דברים שמקוממים אותך, יש דרכים נעימות ומכובדות לעשות את זה. אנא שקלי מילותיך להבא.

אז אני אגיד את זה

אני מקווה שאף אחת לא חושדת בי שאני אנטי הנקה

אמא באה, מספרת על מסע קשה שהיא עוברת כבר הרבה זמן, על המון נסיונות, ונראה שהיא הגיעה לגבול שלה. להגיד לה במצב שבו היא מתארת שכל טיפה של חלב אם היא זהב טהור, זו הפעלת לחץ לא לגיטימית, בעיני.
גם התגובה של חומד, שהיא חברה טובה שלי כבר הרבה שנים, יכולה להיקרא כמלחיצה פחות מתומכת, אבל היא לפחות תוקפת (בצדק) את הרופאה, ולא גורמת לרגשות אשם אצל אמא שבאמת עשתה לא מעט בכלל.

לא אנסה לענות במקום פשושי אלא להראות איך אני

רואה את הדברים. מבחינתי, אמא שהגיעה לכאן (ושוקי ומילי גם כתבה את זה בהודעה מתחתיי) לא הגיעה כדי שניתן לה "אישור" לתת תמ"ל ולוותר על ההנקה. היא הגיעה כדי לנסות ולקבל עזרה ותמיכה עם הקשיים שלה. אני מבינה איך ההודעות היו יכולות להישמע מלחיצות ושיפוטיות, אבל אני קוראת אותן דווקא כתמיכה במה שהיא עשתה עד כה ובזה שהיא ממשיכה לנסות ולהניק. אני חושבת שלא נכון להגיד לאמא שמגיעה לכאן - עזבי אותך, תוותרי ותני תמ"ל. גם כי זה לא מה שהיא ביקשה וגם כי יש כאן אמהות אחרות שקוראות ורוצות להרגיש שהן נאבקות בשביל משהו ששווה את זה.
אולי אפשר היה להגיד את הדברים אחרת אבל אני גם חושבת שבעולם שבו אנחנו חיות ובסביבה שלנו, אסור לנו להסתובב כל היום ולהתנצל על כך שאנחנו חושבות שיום נוסף של הנקה שווה כסף, מאמצים ומאבקים רבים, כי אולי אנחנו גורמות רגשות אשם למישהי.

ורגע אולי כן לנסות ולדבר בשם פשושי, אני קוראת את ההודעה שלה לאור המשפט האחרון ונראה לי ששתיכן די התעלמתן ממנו -
"אז ללא כל קשר. תרגישי טוב עם עצמך
כי מה שאת עושה עבורו לא כל אמא עושה
וזה לא מובן מאליו"

אנחנו רואות את הדברים עין בעין

ובדיוק אני מדברת על "אפשר היה להגיד את הדברים אחרת".
היתה המון תמיכה בהודעה של פשושי, אבל היה בה גם מה שגרם לי להתנועע בחוסר נוחות בכיסא. אפילו לי, עם חמש+ שנות הנקה של שתי ילדות, השתתפות בפורום הזה תשע שנים וניהולו חלק מאותה תקופה.
לפעמים משפט אחד מספיק בשביל לאיין הודעה שלמה. אני כן מצפה ליותר תשומת לב מגולשות ותיקות וממי שההנקה והתמיכה באמהות בכלל ובמניקות בפרט חשובה להן (ואני מחזיקה מכל אחת מהכחולות כאן ככזו, כמובן).

27חומד

New member
אני? אני

צר לי אם נשמעתי מלחיצה אבל כמו שכתבתי למטה,
האמא אכן עושה על מה שביכולתה אבל המע' הרפואית אינה תומכת מספיק באמהות.
יועצות הנקה חייבות שיתוף פעולה על הצוות הרפואי כי הן אינן יכולות לרשום תרופות או לשלוח בדיקות דם וכו'.
רופאים מצידם אם החליטו לתמוך באמהות מניקות יפה יעשו אם גם יטרחו ללמוד את הנושא שאינו מסובך ואינו דורש שעות.
גיגול קצרצר יתן להם את כל המידע על מינון מוטיליום והתוויות נגד.
יש קופ"ח כמו מכבי שכבר הוציאו חוזר לגבי שימוש מוטליום לצורך הגברת חלב ויפה יעשה כל רופא משפחה אם יחזיק אותו אצלו.

למעלה