מוטיבציה לדיאטה.

MAN48

New member
מוטיבציה לדיאטה.

ערב טוב אמהות ובנות. אני אב לנערה מקסימה בת 16 עם עודף [רב] במשקל. אני אשמח להפגיש אותה עם נערות שסבלו מעודף משקל, והיצליחו לרדת בגדול - על מנת לעודד אותה, ולהמחיש שזה אפשרי. תודה מקרב

אור2221

New member
מה לגבי קבוצת תמיכה של שומרי משקל לנוער?

בהנחה שהנערה מעוניינת בכך, כמובן. מקווה שברור לך, שזה לא יכול לבוא ממך. דיאטה זה משהו שחייב לבוא מהאדם עצמו. אפשר לעודד ולתמוך (ולבשל אוכל דיאטטי), אבל רק אחרי שההחלטה על דיאטה נלקחה.

MAN48

New member
מאוד מאוד

אבל היא מאוד נרתעת מהקושי. וכל התחלה של מסלול מסוים מסתיימת בכישלון. אני חושב שהיא צריכה לשמוע ולראות שה"סבל" משתלם. ואני קצת......
מהמצב

נומלה

New member
אתה יכול לעזור

לנקות את הבית מ"אויבים". כל החטיפים החוצה. כל המתוקים החוצה שיהיה בבית אוכל אוכל ולא יוגורטים מתוקים ושטויות אחרות. וארוחות מזינות יהיו נגישות (לא שהיא תכין לעצמה בנפרד מכולם). זה משהו שהורים יכולים לעשות למען ילדיהם. בנוסף לקחת אותה להתיעץ עם דיאטנית של קופת החולים שלכם. יתכן שהיא יודעת על קבוצת תמיכה לנוער או אחרת.

בוודאי שההתחלה מפחידה כי זו דרך לא מוכרת

אבל אם תערכו לזה כמשפחה - יחד ולא תתנו רק לה להתמודד עם המצב אולי זה יקל עליה. אני לא אומרת שכולם צריכים להיכנס למשטר דיאטה אבל כל שינוי שהיא צריכה לעשות - קחו אותו גם עליכם. אם צריך להתחיל לאכול ארוחות מסודרות - תאכלו כך גם אתם, אם צריך לוותר על דברים מסוימים בתפריט - ותרו גם אתם, הראו לה שחשוב לכם לתמוך בה וללוות אותה צעד צעד. כל שינוי לטובה - שבחו ועודדו ותתמכו, גם אם הוא שינוי קטן. אני מניחה שיש קבוצות לנערות , אני רק לא יודעת איפה. בהצלחה.

........../images/Emo41.gifאבל דיאטנית היא מענה לתפריט

אני יודעת מניוני בהוראה 27( שנה עם תלמידים)שהצורך שלה בגיל הזה הוא אחר צורך רגשי - ויש לתת עליו את הדעת מעל לכל.
אני סבורה שהחשש שלה להתחיל בא מהמקום שיש לה המון מה להוריד בדיוק כמו שכתבתי למעלה לפלגיה על צעד קטן לשינוי ולא על צעד גדול היא צריכה להציב לעצמה יעדים קטנים, (בתמיכה אנסופית שלך או של מקורבים ואוהבים אותה) למשל 3 קלו! בתור התחלה. לחשוב על שינוי משמעותי של אורח החיים - תרבות האכילה והתפריט. אלו היעדים הכי בסיסיים בדרך למטרה הסופית. באימון אנו מבקשים ממתאמן לבחור לעצמו מטרה אימונית ואז אנו גוזרים אותה לפלחים קטנים ומשיגים אותם בהדרגה....... וכמובן לדעת מה רצוי שלא לאכול הגישה כלפי ההרזיה חשובה הדרך, ההתנהלות סביב , העידוד, האהבה הענקית שהיא זקוקה לה בכל רגע עכשיו לפני התהליך ולאורכו דיאטנית זה פתרון נכון, אבל חלקי. בהצלחה. מכל הלב.
(אני חיה באורח חייםן שכזה כבר למעלה מ 15 שנים...........)

בנוסף לעצות המועילות

על המון תמיכה, בלי ציפיות ובלי לחץ, צעדים קטנים והמון עידוד על כל הצלחה קטנה, כולם איתה בתזונה הבריאה, תפריט מדיאטנית וקבוצות תמיכה. לא לשכוח - ספורט. זה יכול להיות יציאה משותפת לצעידה. הצעידה המשותפת עם הורה, היא גם הזדמנות נהדרת לשיחות באוירה רגועה ושקטה. קחו זאת כפרויקט משפחתי. בהצלחה לכולם

להפגיש את הבת עם נערות בנות גילה

שעברו תהליך של הקניית הרגלי אכילה נכונים ובעקבות כך ירדו במשקלן לדעתי זה רק בקבוצה של שומרי משקל לבני נוער. אלא אם יש קבוצות תמיכה נוספות לבני נוער ואני לא יודעת עליהם. ואף פעם אל תשתמש לפני ביתך במילה דיאטה למד לומר הרגלי תזונה נכונים/בריאים - כדי לא לייאש אותה חלילה שהיא תצטרך להיות נאמנה לדיאטה לכל חייה.

צימעס

New member
מה היא רוצה?

לדעתי, חוץ מהדיאטה, כדאי למצוא את הגורמים הפיזיים והרגשיים להשמנה, ולרפא אותם.

למעלה