מוטוריקה גסה

דמר23

New member
מוטוריקה גסה

שלום! אני מעבירה קבוצה של מוטוריקה גסה לאוכלוסיה פיזיקלית (נטיה לגריאטרי)-חולים אחרי CVA,ף פרקינסון,ף טרשת נפוצה וכד'. בתחילת הקבוצה אני עושה חימום מהראש ומטה, ואח"כ אני עושה פעילות בעזרת אביזר. רציתי לבקש רעיונות לאביזרים ולרעיונות לפעילות מוטורית איתם. אני אשמח גם לקבל קישורים. תודה!!!

אני הייתי שמחה

לו היית משתפת אותנו בקבוצות שכבר העברת. כלומר אילו אביזרים כבר השתמשת, מה כבר עשית - אישית היה לי יותר קל להתחבר באופן הזה. מכיוון שאין לי את הקבוצה מול העיניים יותר קשה לי להיות "יצירתית". בכלל - הייתי שמחה לשמוע קצת יותר על טיפול קבוצתי שאנשים עושים.

מיקמק1

New member
בהצלחה

כשהייתי סטודנטית, ב-2 מהקליניקות (מתוך ה-3) העברתי קבוצות לאוכלוסיה גריאטרית. השתמשתי בבלונים, כדורים, טרה-בנד, חבלים, מקלות ו... בגוף שלנו. אפשר לעשות גם שימוש במדרגות קטנות (אם זה בטיחותי ואף אחד לא ייפול). אפשר להדביק חתיכת נייר דבק צבעוני על הרצפה ולהשתמש בזה בשביל כל מיני דברים. בשביל שיהיה נחמד אפשר להוסיף מוסיקה ברקע, אפשר גם להציע, כל פעם לחבר אחר מהקבוצה שיציע הוא תרגיל כלשהו וכך זה הופך אותם יותר מעורבים.

קבוצות

יש קושי לענות לשאלה זו מכוון שקיים שוני רב בין האוכלוסיות, כמו כן את צריכה למקד את המטרה: אברי גוף, תפקוד ,מוטוריקה בשילוב מרכיב קוגנטיבי, את יכולה למשל לתרגל ניגוב לאחר רחצה ע"י תרגול מוטורי ולאחר מכן לבצע תרגילים עם מגבת,בישיבה ובעמידה. או תרגול זריקת כדור תוך כדי משחק ארץ עיר או תרגול קוגנטיבי אחר. מבחינת אביזרים אני לא אחזור על הדברים שנאמרו ,את יכולה להשתמש באביזרי תחושה,חושים(טעם וריח ושמיעה) וכל האביזרים הרגילים. בהצלחה.

1ron

New member
אביזרים

יש אפשרות ליצור צורות צבעוניות משטיחים,כמו שטיחים מקיר לקיר,עם משטח נגד החלקה מלמטה-ולהשתמש בהם כציוני דרך על הריצפה. זה גם יכול לשמש כאביזר אשר בעזרתו ניתן לתרגל זיכרון של הוראות,לפי קושי עולה. אפשר להשתמש בזה כאילו היית עוסקת במסלול משימות-אבל פחות מסוכן כי אי אפשר ליפול משם. גם אביזר טיפזי כמו קופסאות ריקות של סוכרזית(צהובות עם מכסה ירוק) יכולות לשמש אותך-כי אפשר גם לרשרש בהן, ואפשר לנסות להחזיק אותן באברי גוף שונים וכו,. השמיים הם הגבול

תלביבית

New member
קבוצה מוטורית

מחפשת גם רעיונות חדשים לקבוצה של גפה עליונה וכף יד לאוכלוסיה פיסיקלית. בינתיים מה שאני עושה בד"כ- שימוש בחפצים שנאמרו וגם- ספרים - דפדוף, הרמה וכד' בקבוקים עם מים - בתור משקולת, ניעור, פתיחה וסגירה של הפקק... תמיד עם מוסיקה- בדרך כלל קלאסית אפשר להעביר את הקבוצות עם נושאים למשל- ים- לשים מוסיקה של מים ולעשות פעילויות של ים - כמו שחיה (חזה חתירה..) חתירה עם מקלות, ניעור מים וכו יער- מוסיקה של ציפורים- תרגילים של קטיפה מעץ, הליכה בתוך צמחיה וככל שמרשה הדמיון לקחת אפשר לשלב ואני בד"כ מעבירה הרפיה בסוף קבוצה אני אשמח לעוד רעיונות שבת שלום עפרה

למעלה