מוח מתעתע

מוח מתעתע

כבר כמה שנים יש לי הרגשה מוזרה כזאת שהמוח שלי מתעתע בי (בן כמעט 19). בכל מיני נושאים שקשורים בדברים יומיומיים אני מפתח מחשבות חסרות קשר למציאות שלפעמים יש תחושה שהן עשו מסע עד קצה היקום ובחזרה בשניות ואין לי מושג איך הגעתי אליהן. הדבר אולי אינו נשמע מטריד, אולי נשמע אפילו מגניב, אבל לא כשזה נוגע לעניינים כמו צבא, נשים, עבודה ושאר דברים שבשגרה שעלולים להטריד כל אחד מאתנו... הבעיה היא שבהרבה מקרים המחשבות הללו מגיעות למקומות שליליים וחונקים שמשאירים בי הרגשה שאני כל כך קטן לידם, אני מרגיש שאין לי את הכלים להתמודד עם הדברים הכל כך פשוטים כביכול האלה. חלק מהמחשבות האלה שטסות רחוק במהירות דווקא לא שליליות, הן חולמניות ומעט לא מתאימות לאישיות היחסית ריאלית שלי, הבעיה היא שגם המחשבות האלה באות שלא במקומן - פנטזיות על חיים בצורה שהייתי רוצה נגמרות בתחושה של "זה לא יקרה, כדאי לי להפסיק לחשוב על זה, ומיד". בתקופת החטיבה והתיכון הייתי מאלה שפחות מתנסים, פחות מעזים, לרוב בגלל ה- over thinking הזה. לאחרונה אני משתדל לחשוב יותר בגישה של yes man, להרגיש שאני יכול לעשות דברים שאני מרגיש את הכאב בטן עולה רק ממחשבה עליהם. בינתיים זה לא ממש עובד. לפני כחצי שנה דווקא הצלחתי לסמן את אחד ה-Vים החשובים שהייתי צריך לסמן בתקופה הזאת - הצלחתי להפסיק לחשוב על בחורה מסויימת לאחר שלוש וחצי שנים כמעט. הסיפור עם הבחורה מסובך וארוך מאוד והאמת שאני מעדיף לא לנסות להעלות אותו, זה רק מעציב. לפני שנתיים הבחורה שמה לב אלי והתחיל להתפתח משהו, שהתפרק לאחר כחודש בעקבות משבר שהיה לי שנבע מהחרדות שלי לקראת הצבא (שממנו אגב, שוחררתי על סעיף נפשי). הבחורה לא יכלה לסבול את זה שאני לא מדבר (יחסית למה שהייתי מוכן לפתוח קודם עם אנשים, מה שהצלחתי להעלות במילים איתה היה שיא לא נורמלי) וכנראה שהעדיפה לחתוך מוקדם כדי לא להפגע יותר מדי בהמשך. לאחרונה שמעתי מידידה משותפת שגם אצל הבחורה עולים לאחרונה חרדות רציניים מעניין הצבא (מעט מצחיק אותי, הבחורה הזאת אף פעם לא תפסיק להפתיע אותי) ופתאום אחרי הרבה זמן עלה בי שוב הדחף לרצות לדבר איתה והצעתי לידידה המשותפת שתציע לבחורה לדבר איתי (לפני כשנה חזרנו לדבר לכמה חודשים אך זה פסק בלי שום סיבה ברורה). החיים בודדים כרגע, החבר'ה לא פה ואני ממש לא מוכן שהתקוות שווא הללו יעלו בי שוב. קשה לי לדבר על זה במילים עם אנשים ובינתיים המחשבות המשוגעות האלה רק תוקפות עוד ועוד, זה דיי נמאס והייתי רוצה להשתיק אותן. אני לא יודע אם זה המקום הנכון, לא יודע אם מה שכתבתי כאן יהיה מוכר למישהו, יותר הייתי צריך מעין פריקה ואולי דעה של מישהו לא משוחד כדי להבין מה אני אמור לעשות עם כל המחשבות האלה.

גרא.

New member
מוח מחפש צרות,למה אתה מחכה? כדאי שתפגש עם

פסיכיאטר,אפשרי בקופ"ח,שינחה אותך אם וכיצד לקבל את העזרה המתאימה בטיפול פסיכולוגי.

האמת היא

שכמו שציינתי דיי קשה לי להפתח, כנראה שיותר קשה מול אדם זר אפילו... בטיפולים שהייתי (מגיל 8-9 עד 18 הייתי אצל שלושה פסיכולוגים ,פסיכיאטר אחד ואפילו מטפל במוזיקה) לא הצלחתי לדבר ואפילו אצל שניים מהם לא דיברתי בכלל במשך כמה פגישות. אני מפחד לנסות שוב, אני יודע שההורים יתמכו בי אם ארצה אבל אני לא חושב שאני מוכן להתחיל שוב בעוד טרטור נפש כזה למרות שמצד שני אני יודע שכנראה שאני כן צריך

גרא.

New member
מוחו מחפש צרות,המצב שאתה מתאר,מוכר ושכיח למדי

הקושי להפתח במידה מסויימת הוא מנגנון הגנה עצמי,המפריע לך במודע להכנס לתוך הטיפול.יתכן שמצב כזה דווקא טיפול בהיפנוזה,המאפשר למטפל המיומן להסיר את כל ההגנות בטיפול הקונבנצינאלי,ובכך ליצור דיאלוג דו כיווני עם התת מודע (באמצעות סימנים מוסכמים,בלא להכביד בהסבר),אלא אם כן אתה שייך לאוכלוסייה של\ עשרת האחוזים שלא מסוגלת להכנס לטרנס ההיפנוטי.כאן המטפל לפני כניסה לטיפול,בודק את יכולת הסוגסטביליות שלך.

היפנוזה

היפנוזה מטרידה אף יותר, צריך להיות yes man רציני בשביל זה... דיי מפחיד להכנס לתת מודע, לא? לא יודע, אולי אני מגזים אבל מפחיד אותי להכנס עמוק כל כך פנימה

גרא.

New member
מוח מחפש צרות,כמה מילים על היפנוזה..אינך חייב

להיות yes man,הביטוי הזה מתייחס לדפוס תגובה לגבי סמכות.גם אינך נדרש להכנס לתת מודע.בפועל בטרנס ההיפנוטי,המטפל המיומן,גורם לך להעביר את הבקרה העצמית שלך של המציאות,אליו.וזה תמיד, בערבון מוגבל,שכן תחילה אתה לומד כיצד הביקורת העצמית שלך נשארת,ואתה יכול להפעילה ולהפסיק את התהליך,במדה והמטפל מנצל את המצב לטובתו.בטרנס ההיפנוטי,המטפל מתקשר עם התת מודע בסימנים מוסכמים ולא מטייל שם ועושה חפירות שכנראה אתה חושש מהן.אחרי הכל אחרי 3 טיפולים שונים/דומים(?),וטיפול באמנות,שלא צלחו,למה שלא תנסה ,תתנסה בסוג טיפול אחר,שיתכן שכן יעזור לך?

סתם פחד מהלא נודע,

אני מניח... הפסיכיאטר שהייתי אצלו קבע שיש לי הפרעת חרדה מוכללת ואחר פגישה אחת שינה את זה לאגורפוביה (אין לי שמץ של מושג למה). אני לא יודע מה מההגדרות 'נכונה' לגבי אבל הקטע של הדאגה מאוד מתאים לי, אני תמיד מטיף לעצמי להיות יותר 'מודע' למה שקורה מסביבי (לא במובן של אקטואליה והסביבה הכוללת שבה אני חי, אלא במובן של מסביבי פיזית), תמיד מתכנן איך יקרו דברים הרבה לפני הזמן שבו באמת צריך לשאול איך הדברים צריכים לקרות או בקיצור דאגן בחצי הדרך לדאגן כפייתי. העניין של היפנוזה למשל, מאוד מדאיג אותי והאמת שאני לא בטוח למה.

יש פער גדול מאוד בין

השתיקות שלך מול אנשים והסגירות כפי שאתה מתאר לעומת הדיבור הפנימי שלך עם עצמך שלא מפסיק, מציף ומטריד אותך ללא הפסקה. אני חושבת שאולי אתה צריך טיפול בכתיבה תרפיה, שנקרא למעשה ביבליותרפיה. אולי באמצעות טקסט חיצוני כמו סיפור או כתיבה אתה תצליח להוציא החוצה את הדיבור הפנימי הטורדני, ללא שיחה ישירה ומאיימת, וכך אולי תוכל לעבוד על המחסומים שלך. זה נשמע שאתה מאוד סובל מהמצב ואולי גם מאוד בודד.

כתיבה

האמת היא שלא כל כך קל לי לכתוב (פיזית) מכיוון שכשאני כותב אני מעקם מעט את היד כלפי חוץ זה נראה כאילו אני מסתיר את מה שאני כותב (משעשע קצת במובן הפסיכולגי-פיזיולוגי, לא?) ויש גם אותיות שאני מתחיל לכתוב מהצד הלא נכון מה שגם מקשה ומכאיב לאחר זמן קצר יחסית ולכן אף פעם לא כתבתי לעצמי חוץ משיר וחצי בערך שניסיתי פעם. הרבה יותר קל לי בפער עצום להקליד במחשב, וגם להפתח פה יותר קל לי כי אני יכול לשכתב את עצמי אם אני לא מרוצה ממה שיוצא לי בפעם הראשונה. מצד אחד, כן חשוב לי להיות יכול לדבר ולהפתח לפחות לפני בחורות שאיתן ארצה לפתח קשר עמוק ואמיתי. אני מבין שזה דבר מאוד חשוב בקשר כזה וגם למדתי את זה על בשרי עם אותה בחורה שסיפרתי עליה בהתחלה. כשלא יכולתי לפתוח בפניה את כל מה שעבר עלי באותה תקופה בבת אחת, היה לה מאוד קשה לקבל את זה (למעשה, בסופו של דבר בגלל זה הקשר הרומנטי בינינו נגמר וגם בגלל שבאותה תקופה שקעתי בדיכאון והסתגרתי) ואני לא מאשים אותה לגמרי, זה באמת נשמע לא טוב מבחוץ. מצד שני, באיזשהו מקום אולי כן נוח לי להשאר סגור, זה משהו שאני צריך לברר אם הוא נכון

פתיחות

אני לא יודעת אם אתה מודע לזה, אבל רמת הפתיחות שלך כאן בפורום היא די גבוהה, ואני חייבת לציין שמרגישים דרך כתיבתך את רמת המודעות שלך (בהחלט מורגשת העובדה שהיית בטיפול). אני חושבת שאם אתה לא ממש רוצה בהמשך טיפול, אז אולי אני יכולה להמליץ לך בהתאם למה שאתה כותב כאן, שאם קל לך להתבטא בכתב על גבי מחשב, אז אתה יכול לתקשר כך גם עם בת זוג בתקופות של הצפה או משבר, שבהם קשה לך לספר בבת אחת את כל מה שעובר עליך. אני מאוד ממליצה לך כתיבה, בגלל שיש משהו בכתיבה שמאפשר לנו לשלוט במה שאנחנו רוצים להוציא מתוכנו, ונשמע לי שאתה זקוק לרמת שליטה די גבוהה בכל מה שקשור בתקשורת המילולית. הכתיבה גם עוזרת לנו לארגן מחדש את המחשבות ולראות אותם כמשהו חיצוני לנו.

שליטה

המילה שליטה מהדהדת אצלי בשבוע האחרון לא מעט. עוד פחד גדול שלי - לגלות שאני קונטרול פריק... תודה רבה לכל המגיבים והמגיבות, כנראה שזה בלתי נמנע למצוא טיפול כלשהו, העלתם כמה רעיונות מעניינים (גם אם מפחידים) שבהחלט צריך לבדוק יותר לעומק. שוב, תודה רבה, אשתדל לחזור לעדכן

mws

New member
שליטה ואיבוד שליטה, ועוד כאלה

הי מוח, קראתי את מה שכתבת כאן, ואני מסכימה עם שרית, שבניגוד למה שאתה חושב על עצמך - אתה מבטא את עצמך היטב. יכול להיות שלא שם הקושי, אלא במה שאתה חושב על מה שקורה לך. הרבה פעמים הקושי שלנו הוא לא עם מה שקורה לנו "מחשבות שנודדות לקצה היקום וחזרה" (מקווה שציטטתי נכון), או שתיקות עם ידידה, אלא מה שאנחנו חושבים על מה שקורה.והחשיבה הזו היא לעיתים קרובות בקורתית מאד. ועם הבקורת הפנימית הזו אפשר, כדאי ורצוי מאד ללמוד לעבוד. כי היא ממררת את חיינו ומייצרת דכאון. מנסיון: אפשר ללמוד לעבוד עם המחשבות או הקולות הפנימיים האלה (והם נורמליים לגמרי ומאד נפוצים). זה מאד משפר את ההרגשה ואת איכות החיים. בהצלחה מה שלא יהיה! מיכל

למעלה