מוזר.....

shabaz

New member
מוזר.....

היה עכשיו לשתי ידידות שלי מריבה... דרך האינטרנט זתומרת.... ושרק התחלתי לדבר הרגשתי צורך עז לרדת על מישהו...יעני סרקסטיות... ואח"כ הרגשתי דכדוך חזק.... עכשיו...השלבים שעברתי היו בדיוק כמו של אחת הידידות שלי... בהתחלה סרקסטית...ואח"כ מדוכדכת (שאלתי אותה..) אני עדיין מדוכדך...מרגיש מזה חרא...באמת... השאלה שלי... זה מה שנקרא אמפתיה נכון? או שאמפתיה זה שליחת רגשות ומחשבות? אז מה אני חוויתי??

מה הקשר לשליחת רגשות?

אמפתיה זה מושג פסיכולוגי גרידא - כשאתה מזדהה עם רגשות של מישהו אחר, כלומר - מרגיש (או שואף להרגיש) את אותן רגשות שמישהו אחר מרגיש כתוצאה ממשהו שהוא עבר, או בגלל שאתה עברת את אותה סיטואציה בעבר ולכן אתה מזדהה עם הרגשות שלו ומשליך את זה על עצמך, או בגלל שאותו אדם הוא קרוב אליך. הדוגמא הכי קלאסית לאמפתיה זה כשאתה רואה סרט, נניח "במבי" - בסצינה בה אמא של במבי נרצחת ע"י הצייד הרע כולם בוכים בגלל שהם חשים אמפטיה לבמבי - הם משליכים את הסיטואציה לעצמם, לאיך הם היו מרגישים אם הם היו מתייתמים מאמא, ואז הם בוכים עם במבי כשהיא מחפשת את אמא שלה.

nepthys

New member
הוא מתכוון לאמפתיה מסוג אחר,

כשבנאדם נמצא לידך ואת פשוט מרגישה את איך שהוא מרגיש, בלי שום רמז כמו שפת גוף, הבעת פנים וכו´. נניח, את מכירה את זה כשאת נכנסת לחדר בו שני אנשים בדיוק רבו מריבה ענקית, ואת פשוט מרגישה את המתח? אז יש כאלו שטוענים שבני אדם פשוט עד כדי כך רגישים לשפת גוף שאפילו אם האנשים מנסים להסתיר את הרגשות שלהם מהם, הם לא מצליחים, ויש כאלו שמאמינים שבני אדם פשוט נוטפים מהאנרגיה של הרגש שלהם כל הזמן. לגבי "נטיפת" האנגיות דרך האינטרנט - אני בספק, כי זה נוגד לי את כל התאוריה.

האמפתיה עליה הוא דיבר היא פסיכו´

כי לפי מה שהבנתי היא סיפרה לו על המריבה. אולי אם היא לא הייתה מספרת לו על המריבה ובאיזשהו קשר טלפתי הוא קלט את הרגשות שלה בלי לדעת על המריבה הזאת, אז זה כבר משהו מעבר לפסיכולוגיה. אגב, אני לא אוהבת שמשתמשים במונח "אמפתיה" בתור מונח למישהו שקולט דברים. טלפתיה אומנם מוגדרת כשליחה (טלפורט), אבל כשמקבלים ממישהו מסר, זה אחרי שהוא שלח את זה אלייך. לכן גם "אמפתיה" זאת טלפתיה - את קולטת משהו שמישהו מסר (לאו דווקא אלייך, יכול להיות גם לעצמו - בדגש הוא על פעולת המסירה). להגדיר אמפתיה כאח של טלפתיה זה מבלבל מדי עם הפירוש הפסיכולוג של המילה. בנוגע להאם כשנכנסים לחדר ומרגישים את המתח זה בגלל שפת הגוף או האנרגיות, התשובה שלי היא כזאת: זה ידוע ש-90% ממה שאנחנו קולטים כשאנחנו מדברים עם אנשים זה לא השפה עצמה, אלא שפת הגוף, הבעות פנים, תזוזות וכו´. אנשים לא צריכים ללמוד על שפת גוף או להיות מאוד מאוד רגישים כדי לקלוט שפת גוף. קליטת שפת גוף זה משהו טבעי שבה תוך כדי אינטראקציה עם אנשים פנים מול פנים (באינטרנט, לדוגמא, אי אפשר לקלוט שפת גוף מסיבה כלשהי...). בגלל זה אין ספק שכשאת נכנסת לחדר ו"מרגישה" את המתח של המריבה, זה כי האנשים עדיין נמצאים במתח, והמודע שלך קולט את המתח הזה דרך שפת הגוף. מצד שני, יכול להיות שגם מרגישים את ה"אנרגיה" של המתח, אבל זה קצת גבולי - האנרגיה של המתח היא בעצם המתח שבו נמצאים האנשים בחדר, והמתח הזה מתבטא ע"י שפת הגוף שלהם. ועכשיו אני הולכת לישון...

nepthys

New member
רק דבר אחד -->

אם הוא היה מתכוון לאמפתיה פסיכולוגית, הוא היה יודע את זה ולא היה צריך לשאול אותנו, וחוצמזה שהוא לא היה שואל את פורום מאגיה..:) נו, טוב. נראה כשהוא יחזור.

הוא לא התכוון לאמפתיה פסיכולוגית,

אבל אם הוא ידע על המריבה לפני שהוא הרגיש את כל הדברים שהוא אמר שהוא הרגיש, זאת אמפתיה פסיכולוגית. חוץ מזה שסביר להניח שבתת מודע שלו הוא התכוון לאמפתיה פסיכולוגית, וזה כי הוא סובל מחסך אוראלי וזקוק לחיזוקים על כך שהוא יודע להזדהות רגשית עם אנשים באינטרנט
(פרויד, אהבתי הראשונה
)

nepthys

New member
בדיוק,

הוא שאל אותנו אם מה שהוא הרגיש זה אמפתיה מאגית, ושתינו ענינו לו שזה פסיכולוגי לחלוטין. למרות זאת, אין לנו מושג אם הוא ידע שהוא מרגיש את הרגשות הללו בגלל הוויכוח, ואם הוא היה מודע לסיבת הרגשות אבל עדיין מבולבל לגבי המונח המאגי של אמפתיה.

nepthys

New member
תראה,

בהתחשב בעובדה שאלו היו ידידות שלך, מה שאתה חווית סביר להניח שהיה פשוט הזדהות עם הרגשות שלהן. אם תפרט קצת יותר לגבי *מדוע* הרגשת סרקסטי, ו*מדוע* הרגשת מדוכדך, אז אולי אני אבין יותר. הרגשת את זה ללא סיבה, בלי קשר לאירועים שראית שקורים?

למעלה