מוזר

מוזר

כבר עבר כמעט חודש. זה לא מרגיש כאילו אי פעם באמת ייכנס לי לראש שהוא כבר לא פה, שאני אף פעם לא אדבר איתו יותר, אף פעם לא אראה אותו יותר. הכל נראה כל כך לא הגיוני. אני אפילו לא בת 17, הוא היה רק בן 18. איך דברים כאלו קורים? היו כמה ימים שהרגשתי טוב. עכשיו פתאום אני מרגישה כאילו אני לא ארגיש טוב אף פעם. אני לא ישנה בלילה, העיניים שלי כואבות כל הזמן, אני פורצת בבכי מכל דבר קטן. הכל מזכיר לי אותו. אני לא יודעת איך מעכלים כאלו דברים, איך מתמודדים עם כזה אובדן מוחלט. הוא היה מהאנשים האלו שבאמת לא מגיע להם למות. כזה בן אדם טוב, עוזר, מתחשב, טוב לב. באמת שאני מרגישה כאילו זו צריכה להיות אני. אני מרגישה אשמה על זה שאני פה והוא לא, ואני כל הזמן משחזרת ומנסה לחשוב מה הייתי יכולה לעשות כדי למנוע את זה. זה מפחיד כמה דברים קטנים הייתי יכולה לעשות שונה באותו יום, שאם הייתי עושה אותם הוא עדיין היה פה, צוחק, מחייך, חי! אני מרגישה כל כך רע, ואני מרגישה תקועה במעגל, כי אני מרגישה כאילו הבן אדם היחידי בחיים שלי שהיה יכול להוציא אותי ממצב רוח כזה, היה הוא...

BooBee

New member
פתאום, ברגע מסויים

את קולטת שיש מהפכצ'יק שכזה. שקודם, בסמוך למוות הטרגי, היו יותר ימים רעים מטובים. ואז מגיע הרגע שאת מבינה שיש יותר ימים טובים מרעים. וזה קורה. זה אשכרה קורה, גם אם עכשיו זה לא נראה לך הגיוני או אפשרי. ואם את לא ישנה טוב, תנסי לתרגל מדיטציה. לי זה מאוד עוזר להירדם בלילות הפחות קלים. ובקשר להתמודדות, אפשר להיעזר באנשי מקצוע, כמו עובד סוציאלי או פסיכולוג, או בפורום הנפלא והעוטף הזה, שהיה לי בית שני לאורך שנים ארוכות. ומתישהו, תסמכי עליי, את תרפי מרגשות האשם. אני הסתובבתי איתם תקופה ארוכה ולא קלה בכלל, עד שהבנתי למה אני מרגישה אשמה, וכשהבנתי את זה - ממש הבנתי למה - הרשיתי לעצמי להפסיק, שחררתי את הרגשות הלא רציונלים האלה והרפיתי מהלופ הכואב והעצוב הזה. וזה לא אומר שאם מפסיקים להרגיש אשמים משהו הולך לאיבוד. להיפך! את מנתבת את האנרגיות הללו דווקא להנצחת הזיכרונות הטובים שיש לך. וגם אחרי שמפסיקים עם רגשות האשם בוכים לפעמים, ויש ימים שאני מתקפלת מכאבי געגועים, אבל כבר לא נלחמת בהם. מאפשרת לגעגועים להציף אותי, מחבקת אותם בהכנעה, עד שהם עוברים, כמו גל ארוך ששוטף את כול כולי. וממשיכה הלאה. לעבוד, לטייל, לחייך, מערכות יחסים, בית, משפחה. כרגיל. יש ימים שאני חושבת שהיא אף פעם לא הייתה. ואני כבר לא כועסת על עצמי שאני מרגישה ככה לפעמים. ויש ימים שאני מתגעגעת כמו מטורפת ובוכה לתוך הלילה, וכותבת עליה וכותבת אליה ובוכה על לכתה. וזה טבעי ואנושי, וככה זה בחיים. המוות תמיד יהיה חלק מהחיים שלנו, וכשאת מבינה את זה, את תנשמי יותר טוב. וזה לוקח זמן, אין מה לעשות, אבל פשוט תחווי את זה, גם אם זה כואב, גם אם זה נראה לך תהום עמוקה במיוחד. יוצאים מזה. מחבקת אותך, רויטל.

למה אני מאשימה את עצמי

אני מאשימה את עצמי בגלל שככה זה בני אדם, תמיד מחפשים מישהו להאשים. ואין מה לעשות, האשם היחידי זה המים, הטבע, הים. אין את מי להאשים, ואני מאשימה את עצמי כי אני חייבת להאשים מישהו, ולהאשים את עצמי זה מאוד נוח. אני לא פוגעת באף אחד אחר ככה. אני מנסה להגיד לעצמי שזו לא הייתה אשמתי, שלא היה שום דבר שיכולתי לעשות. או כמו שכולם אומרים, זה היה גורל. אבל אני לא מאמינה שזה יכול להיות גורל של אף אחד למות בגיל 18.

למעלה