מוזר...

Zeliran

New member
מוזר...

בכל דפי ה aspx שלי, לאחר שלוחצים על כפתור כלשהו, אז כל העמוד הופך להיות מ rtl ל ltr... ועוד משהוא.. העמוד מקודד כ unicode כדי שמתי שאני אעלה אותו לשרת אז יהיה אפשר לראות את העברית, אבל הבעיה היא שאם אני לוחץ על back בדפדפן, אז אני שוב רואה ג'יבריש, ואני צריך לעשות refresh.. ושיהיה עוד אחד אחרון: כפי שאמרתי, הדפים מקודדים כ unicode, אז יש לי עמוד מסויים שבו המשתמש מכניס נתונים למספר textBox'ים ואז הדף שומר אותם למסד הנתונים (access) הבעיה היא שמתי שאני מכניס נתונים בעברית, אז הוא שומר אותם כג'יבריש, ואני חייב להעביר את הקידוד של העמוד לעברית כדי שהוא ישמור בסדר, אבל אז כשאני מעלה את הדף לשרת, הדף עמו נראה כג'יבריש
רעיונות?

gilad g

New member
בקשר ליוניקוד.. יש לך תג מטה?

<meta http-equiv="content-type" content="text/html;charset=utf-8" />​
(לשים ב-<head>). "בכל דפי ה aspx שלי, לאחר שלוחצים על כפתור כלשהו, אז כל העמוד הופך להיות מ rtl ל ltr... " לא הבנתי... כל העמוד מתהפך

Zeliran

New member
תשובות..

כרגע הוא:
<META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=unicode">​
נסיתי לעשות שה charset יהיה על hebrew windows אבל כשאני מעלה את הדף לשרת... הכל ג'יבריש.. 2. לא, הכוונה היא שלמשל פקדים כמו dataGrid, אז למשל שכל העמודות נהפכות מימין לשמאל, לשמאל מימין (כן אני יודע שאני נשמע לא ברור עכשיו
)

gilad g

New member
המממ

1. תנסה לשים utf-8 במקום unicode (יש הבדל בין השניים..). אגב, איזה סוג של ג'יבריש מתקבל? תוכל להסביר על איזה מצב אנחנו מדברים? קצת התבלבלתי
2.
יש לך דוגמה חיה לענין הזה

Zeliran

New member
מוזר...

כששינתי ל utf-8 אפילו במחשב שלי אני רואה ג'יבריש (תמונה מצורפת...) וכשהעלתי את כל העמודים שקשורים לעמוד הספציפי+web.config לשרת, קיבלתי את זה

Zeliran

New member
תיקון קל...

כשה charset מכוון ל hebrwe windows, הג'יבריש נראה ככה וכאשר הוא על utf-8 אז כך
על המחשב אצלי, כאשר הקידוד הוא על Unicode או hebrew אני רואה עברית בסדר, אבל כשהוא על utf-8 גם אצלי ג'יבריש
כשאצלי הוא unicode אז רואים בסדר וגם בשרת בסדר, אבל כשאני שומר טקסטים לבסיס הנתונים בעברית, הוא שומר ג'יבריש...

Zeliran

New member
הבעיה נפתרה../images/Emo3.gif

בסוף שמתי utf-8 בתוך ה web.config ונשארתי עם unicode בתג ה meta ועכשיו הכל עובד

Zeliran

New member
../images/Emo41.gifשאלה נוספת...

האם יש דרך לבדוק אם המשתמש הכניס נתונים באנגלית ולא בעברית? או שאני חייב ליצור אלגוריתם משלי שבודק את זה לפי קוד ASCII?

Zeliran

New member
../images/Emo41.gifבעיה מוזרה...

אני מעדכן רשומה במסד נתונים ע"י הקוד שנמצא בסוף ההודעה, אבל כשאני מריץ את הקוד, רק העמודה של pass מתעדכנת וכל שאר העמודות לא משתנות... למישהו יש מושג למה זה קורה?
ds.Tables["Users"].Rows[0]["name"] = txtName.Text; ds.Tables["Users"].Rows[0]["pass"] = txtPass2.Text; ds.Tables["Users"].Rows[0]["pname"] = txtPName.Text; ds.Tables["Users"].Rows[0]["lname"] = txtLName.Text; ds.Tables["Users"].Rows[0]["email"] = txtEmail.Text; ds.Tables["Users"].Rows[0]["idnum"] = txtId.Text; ds.Tables["Users"].Rows[0]["type"] = type.SelectedItem.Text; ds.Tables["Users"].Rows[0]["birthdate"] = txtDay.Text+"/"+txtMounth.Text+"/"+txtYear.Text; ds.Tables["Users"].Rows[0]["question"] = question.SelectedItem.Text; ds.Tables["Users"].Rows[0]["answer"] = txtAnswer.Text; OleDbCommandBuilder cm = new OleDbCommandBuilder(adap); try { con.Open(); adap.Update(ds, "Users"); con.Close(); Response.Redirect("users.aspx",true); } catch { RegisterClientScriptBlock("errmsg","<script language='javascript'>alert('העדכון נכשל: בדוק אם מילאת את כל השדות בצורה הנכונה')</sc"+"ript>"); } finally { con.Close(); }​

למעלה