ואם אני כבר מעלה נושאים כאלה
אני אכתוב את מה שכתבתי בשבוע שעבר ,בערך. לסבא היה יומולדת 90 (פעם ראשונה בתאריך האמיתי שלו(אחרי שבקיץ נסענו לטיול שורשים וביררנו שם.) כל האחים והאחיות של סבתא וחלק מהילדים שלהם באו , (כי לסבא לא נשארה משפחה,הוא ברח) . מהמשפחה של סבא באו רק דודה אחת שלו או בת של דודה או משהו לא הכי קרוב עם המשפחה שלה. בת דודה שלי עשתה סרט עם תמונות של המשפחה של סבא ושל סבתא (שאין לי שמצון מאיפה היא מצאה את זה, במיוחד אחרי שסבא ברח מהבית שלו) והיו תמונות של דודים שלי ושלנו (כולם בקיצור,כן כולל אותי
) והיא ציינה שם את כל האירועים החשובים בחיים-חתונות לידות... ואז היה ברקע את השיר שאבא שר לאמא ליומולדת 50 ואז כבר התחלתי לבכות(לא יודעת למה בכלל המעצבנת הזאת שמה דווקא את השיר הזה) ,אחר כך גם היו תמונות של אמא בחתונה ושהיא רוקדת עם סבא מצד אבא וכל מיני תמונות שבחיים לא ראיתי,במיוחד לא את אמא ככה עם סבא. והיא שמה את הקטע מפולין -במחנה חלמנו שבאנו לשם ומצאנו שלט כזה עם השם משפחה של סבא ,והתפלאנו ואז סבא אמר קדיש והוא בכה כמו שבחיים לא ראיתי אותו (ועוד הוא אדם שבדר"כ לא כ"כ מביע רגשות). כל זה גרם לי ממש להתפרץ בבכי. ואז גם היה קטע עם הברכות המצלומות שהקלטנו לסבא -שונאת להצטלם אבל מה אני לא אגיד לו ברכה?! לפני זה ידעתי שאני צריכה לברוח אבל לצערי לא עשיתי את זה
. ואז אחרי כל ברכה הצלם שבת דודה שלי הזמינה צילם שם את מי שאמר את הברכה ( גם כן,הוא לא רואה שאני בוכה
,בת דודה שלי והרעיונות שלה ). אח"כ אחים של סבתא אמרו לסבא ברכות (איזה חמודים). ובסוף סבא אמר שהוא שמח שהוא עלה והקים משפחה אחרי כל מה שהוא עבר,שהוא ברח ולא ידע איזה יום היה והיה בגשם וכו.. בחיים לא ראיתי אותו מדבר בפתיחות כזאת,כנראה זה עשה לו משהו. ובת דודה שלי עשתה גם ספר של המסע לפולין כנראה. וכמובן שהיא שמה מיליון תמונה שלה ושלה בעלה ,אבל למזלה אני שונאת להצטלם,אז יותר טוב. בקיצור,היה קשה.
שם הגעתי לשתי מסקנות: 1. שאני שונאאאאת להצטלם ובצדק! ואם בכל זאת מצטלמים אז לפחות להחביא את התמונות אח"כ
2. שאני מעריצה את סבא,אחרי כל מה שהוא עבר הוא הגיע לגיל 90, אני במקומו הייתי מתאבדת לפחות איזה 20 פעמים. והוא גם יותר בכושר ממני נראה לי. ואני יודעת שקצת התלוננתי פה,אבל הייתי צריכה להוציא את העצבים איפה שהוא,אז אני בטוחה שתבינו. ומישהו בכלל עקב? (אם כן אז אתם משועממים
)