מוזר מאד

blackorpheus

New member
מוזר מאד

היי חברים המון זמן לא כתבתי כאן למרות שהיה לי מספר די רב של חצלולים. לא מזמן סיימתי לעבוד בספירייה שם הכרתי בחור מאד מאד נבון אשר לומד קוגניציית המח. הבחור מאד ריאלסטי ולא מאמין בכל נושא החלומות או לפחות לא רוצה לנסות. יצא לי להתווכח איתו כמה פעמים והוא העלה טיעונים די מעניניים בקשר לחלומות הצלולים. איך אנחנו באמת יכולים להיות בטוחים במאה אחוז שאנחנו שולטים בחלום שלנו...כלומר אולי אנחנו רק חולמים שיש לנו שליטה לדוגמא לפני השינה דימינו שאנחנו נעוף ואז אנחנו חולמים שאנחנו עפים. למה גם כשאנחנו מבינים שאנו חולמים אנחנו צריכים כל כך להיזהר ולעשות את כל העיניין של הגברת הצלילות ובדיקת מציאות ? *************************************************** לפני כשלושה חודשים קניתי טלוויזיה חדשה....אני בזמן האחרון מנסה לעשות ווילד לפני השינה למרות שאני יודע שרוב הסיכויים שלא אצליח או אצליח ואשכח עד הבוקר אך המעשה הזה איך שהוא גורם לי לחצלל בכל מקרה...כל פעם שאני עושה ווילד ועוברות כמה דקות אני פתאום שומע את הטלוויזיה כאילו עובדת לכמה שניות וזה ממש מקפיץ אותי, בנוסף לכך גם כשאני מתחיל עם כל הקטע של ההיפנוגוגיה אני ממש לא מפחד אבל אוטומטית הגוף שלי נבהל ומחזיר את עצמי למצב של ערנות. מישהו נתקל בתופעה זו ?.

silverhawk

New member
לא כ"כ קשה להפריך את זה

אחד העקרונות הבסיסיים בחלומות צלולים הינו ביצוען של בדיקות מציאות. בדיקות אלו מבהירות לחולם באופן שאינו משתמע לשני פנים שהוא אכן חולם. השליטה בחלום הינה אך פועל יוצא של המודעות בחלום, ולא להפך. לכן, כאשר אדם פועל ושולט בחלום צלול, הדבר נעשה מתוך מודעות שהוא חולם, להבדיל מחלום בו הוא חולם שהוא פועל. לאחר שחווים את זה פעם אחת, ההסבר, שעשוי להשמע מפולפל וסבוך מעט בשמיעה ראשונה, מתבהר לחלוטין. שמיעת רעשים וכד' הינה תופעה נפוצה בעת ניסיון וויילד. הרעיון הוא לנסות ולהתעלם מהתופעות הללו ככל הניתן בשלב ראשון, עד שמגיעה העת לבנות סביבך סצנה ו"להכנס" לחלום. אני מציע שתקרא על הנושא בפורום ובאתרים המקושרים. בנוגע לבהלה, זה עניין של אימון. אתה תצטרך להכריח את עצמך לשמור על רוגע אל מול התופעות הללו. לאחר שתצליח בכך מספר פעמים, הכל יהא הרבה יותר פשוט. יחד עם זאת, חשוב לזכור כי ווילד היא מלכתחילה שיטה די מסובכת, כך שבמידה ואתה מתקשה עמה, אולי כדאי שתנסה את אחת השיטות האחרות.

blackorpheus

New member
תגובה מצויינת

אהבתי מאוד את התגובה דרך אגב ניסתי כבר מיילדים והכל עבד סבבה לגמרי אני מעוניין פשוט לפתח את הטכניקה של ווילד, אני חושב שאחרי שמגיעים עם זה לרמה גבוהה זה הרבה יותר יעיל.

silverhawk

New member
אכן

כאשר משתלטים על הווילד היא אכן שיטה מאוד יעילה. יחד עם זאת, קח בחשבון שהיא אינה פשוטה ודורשת אימון לא מועט. כמו כן, אני אוסיף הבהרה קטנה להודעה הקודמת שלי - כמובן שניתן לשלוט בחלום אף מבלי להיות מודע לו, אולם השליטה עליה דיברתי אני הינה שליטה מודעת, דהיינו, שליטה הנובעת מתוך המודעות לכך שאתה חולם. כאן שורש ההבדל.

למעלה