מוזר. טריגר

katrina12

New member
מוזר. טריגר

קורה לי משהו מוזר זה שתמיד כשאני באה הביתה אני נורא רעבה בדרך ותמיד גם רעבה בעבודה אבל לא רוצה להוציא הרבה כסף.
ותמיד כשאני באה הביתה קצת יורד לי החשק לאכול.
כלומר אני אוכלת אבל לא במידת הרעב שלי. כנראה שדברים שהם מוכנים כבר הרבה יותר מגרים אותי(במיוחד כשאני בפעילות.)
גם היום מישהי מהעבודה שהראתי לה תמונות ישנות וראתה אותי היום הודתה שנראתי פעם יותר טוב(בתקופה שהייתי הרבה יותר רזה.)
זה קצת מתסכל וגרם לי חשק לעשות מלא הליכות. אבל מצד שני נהייתי ממש רעבה בדרך הביתה ונהיה לי חשק למאכל ספציפי ששוב לא קניתי אותו כי לא רציתי להוציא כסף.
אז באתי הביתה ובלאת ברירה אכלתי משהו אחר.
לא ממש שבעה או מרוצה אבל זה מה יש. עדיין בא לי את אותו מאכל.

levshavur

New member
לפעמים...

קטרינה שלום,
לפעמים אין הרגשה לאכול בבית או כי האוכל לא טעים, או כי אין מצב רוח לבישולים (במיוחד אחרי יום ארוך ומעייף).
השאלה היא האם את רעבה בחוץ כי באמת יש צורך לאכול (כי היית פעילה מאוד וחסרה לך אנרגיה בעקבות זה) או שמדובר ב'רעב' (כמיהה) לסוג אוכל מסוים?
האם את חושבת שהיית יכולה, רק לעיתים (אולי רחוקות9 כאן לאכול את האוכל המסוים על מנת להשקיט את הרצון למאכל הזה? או שזה משהו שיגרום בולמוס?
לגבי הוצאת כסף, אני בדעה שעל אוכל לא מוותרים, גם אם פירושו של דבר הצטמצמות במשהו אחר...
חוץ מזה שאם אוכלים מחוץ לבית, אפשר לבדוק בכמה מקומות, ולמצוא מקום שבו האוכל הזה יותר זול אך באיכות זהה...
מה דעתך?
לבשה.

katrina12

New member
תודה על התגובה

יכול להיות שזו רק תשוקה ולא רעב אמיתי. לצערי האוכל בחוץ מאוד יקר, והרבה פעמים אני קונה משהו וזה לא מספיק, ומיד יש לי רצון לקנות עוד משהו.
מצד אחד אני מפרגנת לעצמי פעם-פעמיים ביום אבל מצד שני יותר מזה כבר ההוצאה הכלכלית באמת תהיה יקרה לי מידי.

levshavur

New member
אולי...

קטרינה שלום,
חשבתי שאולי על מנת לבחון האם מדובר בצורך אמתי לאכול או רק ברצון למשהו מסוים, מה דעתך אולי להכין בבית משהו שאת אוהבת ולקחת אתך מחוץ לבית?
אני יודעת שבאוניברסיטה לדוגמה יש אנשים שמביאים אתם אוכל מהבית. אז זה לא משהו יוצא דופן...
אישית אני לא לוקחת אתי אוכל, כי התיק שלי גם כך כבד מאוד ואני בקושי מרימה אותו...אז אני משתדלת לגוון באוכל שאני קונה באוניברסיטה, כך שיהיה לי מספיק מכול סוגי המזון הנחוצים...
אולי שווה לך להתייעץ עם מישהי מקצועית לגבי אפשרות לאכול בחוץ משהו שלא יהיה יקר, ועם זאת טעם, או איך להתארגן בצורה יעילה שלא תהיה לך כמיהה, אם באמת מדובר בכמיהה...
בהצלחה!!!
לבשה.

katrina12

New member
מדובר בכמיהה.

אני יכולה להרגיש רעב גם אחרי שאני אוכלת ארוחה קלה. אבל ברגע שאני יודעת שאני חייבת להמשיך לעבוד ה׳׳רעב׳׳ עובר אחרי כמה זמן.
גם כשאני משועממת יש לי יותר חשק לאכול מאשר כשאני עסוקה. אבל משתדלת לשלב בין להכין אוכל מהבית לבין לקנות בחוץ(משתדלת לא יותר מפעם ביום וכשיש לי משמרת קצרה לשקול לוותר...)

levshavur

New member
(הנה בדיוק משהו בהקשר של גבולות...

קטרינה שלום,
טוב שאת מנסה לעשות את האיזון....
אני חושבת שפעם בתקופה אפשר אולי להיענות לכמיהה הזאת שיש לך...
כי לפעמים יש צורך לתת משהו גם לרגש ולא רק לאכול כי חייבים...וגם בזה צריך כמובן את האיזון...כי אם כול הזמן אומרים לא לכמיהה ואם כול הזמן מוותרים זה עלול לגרום לתחושה של אכזבה ותסכול. מה דעתך?
לבשה.

למעלה