מוזר ,אבל .....

מוזר ,אבל .....

אתמול קיבלנו את מכונת הכביסה החדשה , מיקמנו אותה במקום, בא טכנאי והפעיל - הכל ניפלא אבל........ השינוי שהיא גורמת לנו לעשות - הוא בלתי יאומן ובטח בלתי צפוי.
יש לה פתיחה קידמית, הדלת ניפתחת ומגיע עד למשקוף של דלת המרפסת ככה שצריך כל הזמן להיזהר שדלת המרפסת ודלת המכונה לא יפגעו זו בזו . אז מכין שהזאטוט שלי עוד לא מבין מה לפתוח קודם ומה אחר כך, העברנו את סל הכביסה לתוך חדר האמבטיה שלהם כדי שלא יצטרכו לצאת למרפסת בה ממוקמת המכונה ולזרוק לשם את הבגדים. מכיון שסל הכביסה במקום החדש תופס מקום, אנחנו צריכים ארונית לנעליים שהיו עד אתמול מונחות בטור מסודר זו ליד זו - עכשיו אין להן מקום בגלל סל הכביסה. אז אני אלך לקנות ארונית מגרות לנעליים. כשזה יתמקם, צריך להזיז את הפח למקום אחר, אולי ליד האסלה . כל מה שהתרגלנו אליו בשבע השנים האחרונות ישנה מיקום, אני בטוחה שאושיט יד לזרוק אשפה במקום הקודם של הסל והלכלוך יפול על ארונית הנעליים . אופס...גם את הוו עם המגבת לידיים אני צריכה למקם מחדש כי אם נמקם מגירות נעליים , המגבת לא תהיה תלויה אלא מונחת על הארונית בגלל שלא יהיה מספיק גובה.... בקיצור - כשאתן קונות מכונת כביסה, תחשבו גם על זה

וואו, איזה תסבוכת

אני, כמאמנת, ממליצה להעזר באימון כדי לתכנן את השינוי - אדם שיודע לשאול את השאלות, להציף בעיות אפשריות ולקבוע דרכי פעולה. לא חשבתי להציע את שרותיי גם לקניית מכונת כביסה. פתחת בפניי נישה חדשה - "תכננו קניות עם מאמנת קניות".

זו נישה ניפלאה -

איך לפנק את עצמי מדי פעם (ולא לחשוב רק שההוצאה מיותרת ועדיף לקנות משהו אחר למישהו אחר) איך לצאת לשופינג ולא לקנות דברים שבכלל לא רציתי ואני לא צריכה רק בגלל תחושת ההנאה שבקניה. שמחה שהפנתי את הרהורי לאפיקים מועילים עבורך
בהצלחה.

קניות

בעיית אמהות / נשים מוכרת - "אני יכולה לוותר, עדיף לקנות לילדים/לבעל/...". אני נלחמת בכך ומשתפרת, אך עדיין יותר קל לקנות מכנסיים יקרות לביתי (בעיקר אם זה מקצר את זמן הסיבוב בחנויות) מאשר לעצמי. חוץ מזה - לי קל לעמוד בפיתוי של קניית בגדים, אך לא בקניית ספרים.

pf26

New member
../images/Emo6.gif

במחיר מכונה הרווחת גם עיצוב חדש של המקלחת ...

טוב, מתחילים להתרגל לשינויים

שעשינו , לכל דבר נמצא מקום ורק צריך עוד לפנות את המכונה הקודמת ואז נתחיל לחשוב על החלפת מקרר.......

שאלות אימוניות לקראת קניית מקרר:

מה המטרה שלנו בקניית מקרר חדש? מה אנו מצפים מהמקרר החדש? מהם הערכים החשובים לנו? איך באים לידי ביטוי הערכים שלנו בבחירת המקרר החדש? מה ההגבלות בבחירת המקרר (טכניות, כספיות)? מה אתם צריכים לעשות כעת בכדי להשיג את המטרה? ובזאת אסיים כרגע. כביסה נעימה.

אז ככה -

כמו שבחרנו מכונת כביסה שהביאה איתה שינויים, אני כבר אבדוק לפני קניית מקרר עד לאן הדלת שלו ניפתחת, לאיזה צד בדיוק, אם נקנה מקפיא תחתון - עד לאן המגירה ניפתחת, אילו סוגי מאכלים מתאימים לאיזה גובה מדף כדי לדעת איך להתאים לגובה של הילדים שלי אם נקנה מקרר עם מקפיא תחתון. כמה מאכלים קפואים יש לנו בממוצע והאם נפח המקפיא מספיק לנו או לא . לא הבנתי איזה ערכים אני צריכה לחפש כתשובה שלאלה - אילו ערכים חשובים לי ואיך זה בא לידי ביטוי בבחירת מקרר? ערכים כמו ציניעות ולכן בחרנו מקרר לבן או ערכים כמו שמירה על האוזון ולכן בחרנו מקרר שלא צורך הרבה אנרגיה? לזה התכוונת? אז בכלל לא חשבתי על זה עד שהעלת את זה לפה.

פרויקט קניית מקרר

אני קוראת שאת בוחנת היטב את מה שאת רוצה להשיג מהמקרר ומתכננת לפי הצרכים, חשוב שתהיה חשיבה גם לגבי צרכים עתידיים - לדוגמה - יותר שימוש במזון קפוא/הקפאת מזון, בגלל עבודה מחוץ לבית וכו'. לא לשכוח למדוד את המקום שהמקרר אמור להכנס אליו וגם את הדלתות שהוא צריך לעבור דרכן. (אנחנו כבר פרקנו דלת פעם). תמיד יש חשיבות לסקר שווקים - איזה מקררים יש ואיפה המחיר זול ומי נותן שירות. לנו יש פירמה מסויימת שהקפדנו לא לקנות כי לא אהבנו את השירות. תזכרי - מקרר יותר גדול -יותר קניות (כי יש מקום). יפה הכיוון שלקחת את נושא הערכים - אלו נקודות חשובות. אגב, לעניין מקפיא תחתון - לי יש "טראומה" מכך. לפני שנים, עוד לפני שהייתי אמא, בקרתי אצל חברים וילדם בן ה- 2, לקח כפית, פתח את דלת המקפיא התחתון, לקח את קופסת הגלידה וישב לאכול, בלי לסגור את המקפיא כמובן. בהצלחה בקנייה.

חני ב

New member
תתחדשו. איזו חברה בסוף קניתם?

התחלתם פה אפקט דומינו. כיף להתחדש זה בטוח.

mitsi miaoo

New member
איזה כיף

אנחנו כשגרה כל שנה (לפעמים אפילו פעמיים בשנה) משתדלים לשנות את המיקום של הרהיטים בבית, ככה בשביל לרענן את העין. ודווקא חדר הכביסה אף פעם לא מקבל כזה טיפול (הוא מאוד קטן ולא נוח). איזה יופי שיש לך הזדמנות לשנות ולחדש, לגלות פינות שלא ביקרת בהן הרבה זמן וגם להפוך את הסידור ליותר פונקציונלי תוך ניצול מירבי של המקום שיש לך. (זה תמיד האתגר שלנו, איך אנחנו הופכים את הכל ליותר נגיש ונוח לשימוש)

במקלחת אנחנו מחליפים וילון מידי פעם,

משנים לו צבע ואז מחליפים את צבע הפח או צבע מברשת האסלה או צבע הכוס למברשות השיניים. זה פחות "מפחיד" משינוי של צבע ריהוט - לא? ונכון - הבית צריך להיות לנו נוח לשימוש בו.

למעלה