מוזמנת לחתונה מחר

מוזמנת לחתונה מחר

ובמקום לשמוח, אני עצובה.
אני שונאת חתונות בתקופה האחרונה. זה עצוב לי, זה מתסכל אותי ואני מרגישה עירומה. אירועים כאלה הם בדיוק המקום בו בוחנים אותך מכף רגל ועד ראש, בדיוק לא המקום בשבילי.

זה ידיד טוב שלי, התבגרנו יחד, חשוב לי להיות שם אבל אני לא מסוגלת לאסוף את הכוחות ולשמוח בשבילו.
אני נמצאת בהרגשה שלעולם לא אזכה לזה, לחתונה, אהבה, כי מי יאהב בחורה מופרעת כמוני?

אני מודה שאני גם לא מסוגלת לאהוב מישהו ולא מסוגלת לתת שיאהבו אותי, לא ככה, לא כשאני מרגישה כמו שאני מרגישה כלפי עצמי. שאני לא מסוגלת להסתכל במראה בלי להתחיל לדמוע.

והאוכל...והאלכוהול..שמהם אני כל כך מנסה להתרחק..רק שלא אחזור הביתה שיכורה שוב..רק שלא יעברו לי שוב המחשבות האלו בראש..אני מפחדת.

אז מחר זה הזמן לשים מסכה, להתאפר ולהתגנדר ולשדר ש"הכל בסדר" ורק לקוות שזה יעבור מהר ובלי תקלות.

תמרה45

New member
מאוד קשה לי לקרוא את זה

זה מצב כ"כ מוכר, ובאמת לא פשוט למי שמתמודדת עם מה שאת מתמודדת איתו!
המוטו שלי הוא שאם אני מרגישה שערב מסויים יכול להשתלט עליי ולא אני עליו, אז אני לא בטוח אלך אליו..
ז"א, אם אני ארגיש יותר חלשה מאשר מסוגלת וחזקה באותו ערב, אני לא בטוחה מה הסיכויים שאלך.. ואולי אבחר שלא ללכת.
לפעמים ההבנה שאני לא יכולה ללכת כי זה רגיש לי מידי, עוזרת לי לחשוב שוב אם אני יכולה איכשהוא לאגור כח ולהצליח ללכת,
אבל שוב, אם לא.. אז לא.
את כותבת שזה ידיד טוב שלך, אז אני מבינה שבטח את אומרת לעצמך: "אני לא יכולה לא ללכת" וכל מיני כאלה..
אם המצב הוא באמת כזה שאת לא יכולה לא ללכת, תנסי לחשוב עם עצמך על כל האפשרויות איך לחזק את עצמך ואת האמונה שלך בעצמך
כדי להצליח לשרוד את הערב ולא ליפול ממנו לאן שאת לא רוצה וצריכה..
אל תבואי בראש כזה של לשים מסכה..
תבואי בראש שאת שולטת על התחושות המבאסות, ואת גורמת לעצמך לחשוב טוב (להרגיש טוב זה אולי יומרני מידי, אבל לפחות לחשוב, זה משהו שהוא יותר בשליטה..)
אני מקווה בשבילך שבסוף הערב הזה יצליח להיות מחזק..
שוב, אני לא חושבת שברמה הרגשית תצליחי להרגיש הכי טוב ונוח, מאוד יכול להיות שלא.
אבל ברמת המחשבה והתודעה, את יכולה להביא את עצמך למקום יותר חזק...
מקווה שאני מובנת באבחנות שלי את הדברים..
בהצלחה!! חיבוק ונישוק! מאמינה בך!
תמרה

lital172

New member
זה יכול להיות כל כך אחרת

ארועים.. זה משמח.. ועצוב שכל דבר אנחנו הופכים לעצב.. אם רק תעשבי את המראה..
ותנסי להנות. משיחות. מאנשים מוכרים. מההתרגשות שברקע,
אם רק תניחי לרגע את המחלה הזו בצד ותרשי לעצמך להנות..
את תופתעי לגלת כמה הכל קשור בגישה שלך ועם מה את אומרת לעצמך בראש....

levshavur

New member
מור

שלום לך
עצוב לקרוא את מה שאת כותבת, למרות שאני מאוד מבינה את התחושה שלך.
גם אני בעבר האמנתי שאף אחד לא יוכל לאהוב אותי, אבל עובדה, אני נשואה, ואפילו כבר פעם שנייה (ואני מקווה שהפעם זו הפעם האחרונה
) תאמיני לי שלא כל האנשים מסתכלים על החיצוניות, יש אנשים שמסתכלים על האופי של האדם שמולם. עובדה, יש אנשים שמנים, ואנשים רזים, ואנשים עם מוגבלויות -והמשותף הוא שכולם הצליחו למצוא לעצמם אהבה. נכון, לנו כשונים, הרבה יותר קשה בחברה. אני התרגלתי כבר, עוד מהיותי ילדה, שנועצים בי עיניים, וכיום עם המשקפיים ה"מוזרים" שלי, אנשים נועצים מבטים עוד יותר...
העניין של דימוי עצמי והיכולת לקבל את עצמך זה תהליך, והוא לפעמים תהליך ארוך, ולפעמים צריך להשלים עם המצב שיש. (זה לא אומר שצריך להפסיק לנסות לצאת מהפרעת אכילה, אלא להשלים עם המצב שיש כרגע, בתקווה שזה גם יכול להשתפר) מצד שני אני לדוגמה, למדתי להשלים עם המוגבלויות הפיזיות שלי. אני חשבתי, מה אני יכולה לעשות על מנת לשפר את המצב? אז לדוגמה צבעתי את השיער לבלונד (ואני מאוד אוהבת את זה) זה שיפר לי את הדימוי העצמי - ללכת למספרה, שיעשו לך תסרוקת יפה או פן או תספורת, משהו שישפר לך את ההרגשה (את לא צריכה ללכת למקום שבו מעירים הערות מגעילות) דבר שני שמשפר את ההרגשה זה בגדים: אם את לא מוצאת משהו יפה בחנויות, אז תלכי לתופרת ותעצבי לך בגדים לטעמך.
יש לי חברה שהיא שמנה (מסיבות רפואיות) והיא מעצבת לעצמה בגדים מקסימים. בזמנו היא הלכה למכון של עיצוב תדמית, ובילתה שם חצי יום, אבל זה עשה שינוי מדהים! מאישה שהתלבשה והסתרקה כמו נערה בת 15 היא יצאה משם כמו איזו דוגמנית, היא פשוט נראית יפהפיה!!!, וזה ממש לא משנה שהיא שמנה, (אל תשכחי שהיו תקופות בהיסטוריה שלהיות שמנה זה היה אופנתי, כך שזה הכל רק רעיונות חברתיים זה לא מה שעושה אותך יפה או מכוערת באמת) גם איפור או תכשיטים יכולים לשפר את ההרגשה שלך. זה לא מיועד בשביל שאחרים יעריכו אותך יותר, או יקבלו או יאהבו אותך יותר, אלא בשביל ההרגשה שלך עם עצמך, שאם את כבר כן מסתכלת במראה, אז שיהיה לך יותר קל לקבל את עצמך...לי בכל אופן זה עושה טוב (למרות שאיפור ותכשיטים אני שומרת רק לאירועים מיוחדים). לדוגמה לפני ההופעה שלי בפסטיבל סוף השנה הלכתי לקנות שמלה (כי לכל הבנות בכיתה הייתה ורק לי לא, והמורה ביקשה מכולן שמלה שחורה) אז הסתובבתי בחנויות עד שמצאתי את מה שאהבתי. אחר כך ביום של ההופעה (הראשונה באותו שבוע) הלכתי למספרה (שבוע קודם עשיתי צבע) ועשיתי פן, ולפני ההופעה המאפרת (שהיא אחת מהמורות בחוג) שידעה עד כמה ההופעה הזאת חשובה לי, באה בהתנדבות ועבדה על הפנים שלי יותר מחצי שעה- אבל התוצאה הייתה מדהימה! הייתי ממש זוהרת...אפילו עם הראייה שלי יכולתי לראות את זה...חחחח.
אני מספרת לך את כל זה כי אני מתארת לעצמי שעבורך, ועבור נשים אחרות פה בפורום, המראה החיצוני חשוב. אבל בעיניי מה שבאמת חשוב זה האופי, הכישרונות, היכולות שלך, ואני בטוחה שיש לך כאלה, כי לכל אדם יש...
אני זוכרת לפני שנה עשינו הצגה עם אנשים עם כל מיני מוגבלויות (ביחד עם סטודנטים לתאטרון) והבמאית מצאה תפקיד אפילו לבעלי המוגבלויות הכי קשות שאפשר לחשוב עליהן, ועדיין היא מצאה איזשהו תפקיד לתת גם להם...השחקנית הראשית ישבה במהלך כל ההצגה על כיסא גלגלים...

בקיצור, זה לא משנה מה המראה החיצוני שלך, זה לא מה שצריך לנהל לך את החיים...
מצד שני אני מכירה את תחושת השונות...הייתה תקופה בעבר שהתביישתי לרקוד בחתונות כי הרגשתי מגושמת ומסורבלת בתנועות שלי (יש לי קצת בעיות קואורדינציה בגלל הראייה) אבל אחרי שהייתי בחתונה של מישהי עיוורת וראיתי נשים עיוורות רוקדות ,אמרתי, זהו,אני מצפצפת מה אחרים חושבים עליי ואני רוקדת! והשנה בפסטיבל סוף שנה באוניברסיטה, רקדתי לבד על הבמה! מול קהל!

אז אפשר להתגבר על התחושות האלה! נכון, זה לא חד משמעי ולפעמים יכול להיות עוד היסוס כלשהו. לדוגמה השנה אני אמורה ללכת לחתונה של חברה וזו תהיה פעם ראשונה שאני הולכת מאז שהשמיעה שלי התדרדרה, אז אני תוהה איך אני אסתדר שם, אבל אני לא מוותרת...וזה המסר שלי אלייך:
אל תוותרי! תלכי ותתני לעצמך ליהנות!
בקשר לאלכוהול ולאוכל: אני מבינה אותך כי אני צמחונית וגם נמנעת מאלכוהול (הוא טריגר בגלל הטראומה מהילדות שלי) אבל זה לא עוצר בעדי מלהשתתף באירועים...
לבשה.

היי מור

החתונה עברה כבר ואני לא יודעת מה עשית,
אבל דעי לך שאת לא היחידה שמרגישה כך, הרבה אנשים מרגישים כמוך בחתונות! כולם מרגישים שהם לא מספיק עומדים בציפיות או שיש הרבה ביקורת חברתית עליהם. מעטים האנשים שמרגישים בטוחים.
מה אפשר לעשות? להתעלם מהביקורת החברתית ולדעת שאת עושה מה שטוב לך ולא מה שטוב לאחרים.

אז מה היה בסוף?...

אני מתביישת אפילו לשתף

הגעתי כבר לחתונה כשאני פקעת עצבים. כלום לא הלך לי באותו היום. לא הפן, לא האיפור וכששמתי מחטב ואת השמלה, הרגשתי שהוא לא עושה כלום והרגשתי שמנה פי כמה..
האקס שלי הגיע עם החברה החדשה שלו (אמריקאית לוהטת, ברור) ולא ידעתי שזה מה שיקרה. בכלל הייתי בטוחה שהוא כל כך מאחוריי...עד החתונה הזאת.

השתכרתי, אפילו מאוד. הגעתי למצב שסחבו אותי הביתה ועזרו לי להיכנס למיטה וזה בחיים לא קרה לי. תמיד אני זו שסוחבת את כל השאר וצועקת עליהם למה הם שותים יותר מדיי.
מסתבר שעם הזמן וכל מה שעובר עליי בשנתיים האחרונות גרם לי להיות "שתיינית בוכה"...בסוף הערב ישבתי ובכיתי, בהיסטריה, אני לא ממש זוכרת את זה אבל אני יודעת שחברים שלי נכנסו ללחץ, מיותר לציין שהיה לי הנגאובר מטורף ואת הלקח שלי למדתי, לא שותה יותר אלכוהול, לפחות לא בכמויות האלה.
רציתי לברוח, רציתי לשכוח, רציתי להעלים את כל מה שרע ועשיתי בדיוק הפוך, זה הציף את הכל וסתם גרם לי להיראות נורא בעיני אנשים ואני ממש מתביישת בזה. מצד שני, אני מתחנמת בעובדה שראיתי יותר מחצי מהחברים שלי במצב הזה, ככה שאני לא "עוף מוזר" וזה בסדר.

ההתמודדות עם האוכל הייתה דווקא בסדר לשם שינוי. וקלטתי את זה רק בבוקר למחרת כשקמתי.
את כל מה שממש משמין לא אכלתי (מטוגנים למיניהם), נשנשתי, אכלתי קצת מהמנה העיקרית כדי לא לשתות על בטן ריקה...אבל הכי חשוב, לא הקאתי. הרגשתי שאם זה יקרה ומישהו ישמע או יראה זה סתם יהיה משפיל ולא נעים כלפי אותו ידיד שמתחתן וממש עצרתי את עצמי וזה משהו שאני דווקא גאה בו.

בקיצור? אני חושבת שעצם העובדה שבאתי לחתונה הזאת עם מצב רוח שכזה וחשיבה שכזו גרמו לדברים להיות ככה. כבר באתי מבואסת, עם בטחון עצמי ברצפה ולא באמת רציתי להיות שם...אז זה היה ברור שלא יהיה להיט. אבל זה מאחוריי.

למעלה