מוזמנת לא רצויה??

מוזמנת לא רצויה??

האמת שלנו יש בעיה הפוכה (מחברים שלא מגיעים לחתונה..)

יש משהיא שאנחנו מכירות (לא חברות שלה) היא חברה של חברה, החצי מכירה אותה כבר המון שנים אבל הם לא באמת חברות..
אבל (!!) היא כל הזמן כותבת לנו שהיא מחכה להזמנה, ומתי החתונה וכו' כו'.. מה עושים??? אין לי שום סיבה או רצון שהיא תהיה שם.. (היא ובעלה והילד שעל כולם צריך לשלם מחיר מלא כי הוא ילד גדול..)

תודה

lanit

New member
אולי...

להסביר שמדובר באירוע קטן ואינטימי, ולכן לא תוכלו להזמין אותם.
אך תשמחו להרים איתם כוסית בהזדמנות.

(זה מה שעשיתי במקום העבודה, הוצאתי מייל בנוסח הזה. מקובל אצלנו לשים לכולם הזמנה בתא, ואז להוציא מייל בבקשה לאשר הגעה. בגלל שאצלנו האירוע היה קטן, "עקפתי" את הנורמה בצורה זו.)

יש לי מקרה דומה...

השאלה האמיתית היא: כמה אתן באמת רואות אותה? האם יש לכן פגישות משותפות?
במידה וזה עלול להעיב על ה"חבורה" הייתי אומרת שתזמיני אותה, אחרת זה יכול ליצור מתחים אם יש פגישות משותפות ותגידו לעצמכן שהיה עדיף להזמין אותה ולא לסבול אחרי זה פרצופי תחת ופוליטיקות שלא כיף להיכנס אליהם בחיי הפנאי.
במידה והיא רק "מכרה" ואתן רואות אותה פעם בחצי שנה גג, פשוט אל תזמינו, ובינתיים תטפטפו בהזדמנות שאתם נורא מנסים לצמצם את הרשימה כי זה יותר לכם נורא יקר והמוני.
קצת הבדלות (לא אלף אלפי :) אני עובדת בבית קפה כבר 5 שנים, וכל העובדים שם כמעט כמוני, חבורה מאוד מלוכדת, ולפעמים לצערי הלקוחות חושבים שהם חלק מהחבורה, ויש לקוח אחד שאני מכירה גם ב 5 שנים האלה שכל הזמן רומז לי "אז מתי, ואיפה" ומעלה את החתונה בכל הזמדנות אפשרית, ואני לא מזמינה אותו, אז כל הזמן אני אומרת לו "יווו יצא לי מיליון אנשים ממה שתיכננתי\עדיין לא יודעת מס' מדוקי של מוזמנים כי לא עשיתי סדר ממש" ופשוט אצטרך לסבול את פרצופי התחת שלו אחרי החתונה במידה ואשאר לעבוד שם, ואני יודעת שיהיו, אבל לי למשל יהיה יותר קל לסבול את הפרצופי תחת שלו מאשר להזמין אותו (כי עדיין, זאת עבודה ולא חיי חברה אז על הזין שלי)

לא אהבתי את הגישה של "אולי, נראה, אנחנו מנסים

לצמצם..." זה סתם מתחמק והרבה יותר מעליב מאשר להגיד "אנחנו עורכים חתונה מצומצמת עם קרובי משפחה ומכרים מדרגה ראשונה בלבד" (שזה אמת, כי לקוח בבית קפה שבו את עובדת איננו במעגל המכרים שמוזמנים לחתונה). בכלל הרעיון של להתנצל על הדרך שבה את בוחרת לא מוסיף כבוד, לא לך ולא ל"לא מוזמן" השואל.
בכל מקרה תמיד אפשר לעשות הרמת כוסית למעגל שני ושלישי (אנחנו החלטנו שלא מזמינים חבר'ה של ההורים וזה היה בגיבוי מלא של ההורים שאמרו שהחבר'ה שלהם קצת עייפים מלהגיע לארועים וגם כלכלית זה קצת קשה להם, אז במקום זה אמא שלי ערכה בביתה מסיבה קטנה לחבר'ה שלה, אני ובן הזוג הגענו, נתנו נשיקות, פרסנו עוגה והרמנו כוסית ואפילו קיבלנו מתנה משותפת מכולם יחד. חזרנו על זה גם כשנולדה בכורתנו)

FayeV

New member
תומכת ב'תירוץ' החתונה הקטנה

כך נפנפנו את הדודות\דודים הרחוקים של בן זוגי שנעלבו שלא קיבלו הזמנה (למרות שזה אנשים שלא ראו אותו אולי 10 שנים!). תגידו שזו חתונה מצומצמת לקרובים בלבד, שהמקום קטן וכו'.

מכירה את התופעה

אמנם לא בהקשר של חתונה שלי, אבל חברה שלי עברה את זה עם מישהי שנכנסת לקטגוריה של "חברה של מכרה", וזכתה לשלל הטרדות ושיגועים בנושא הזה וגם לה לא היה נעים, אבל היא לא הזמינה אותה ופשוט התעלמה.

מה עושים? מתעלמים, ואין מה להרגיש לא נעים - לחתונה לא מזמינים את כל מי שמכירים, בטח שלא אנשים שהם חברים של חברים, ואם היא לא מבינה את זה - זבש"ה. אני לא רואה סיבה להמציא סיפורים על כך שזה אירוע אינטימי, סביר להניח שהיא גם לא תקנה את זה ו/או תגלה את האמת.

סביר להניח שהיא מנסה להתקרב אליכן, יכול להיות שיש לה מחסור בחברות וזו הדרך שלה לנסות להתיידד (זה הסיפור של הבחורה ששיגעה את חברה שלי).

אני בעד תירוץ החתונה הקטנה

אני חושבת שזה לגיטימי לחלוטין להגיד שזו חתונה קטנה...
אחרי הכל - אם המקום נחשב קטן - יש לו מגבלה מקסימלית של אנשים שאפשר להכניס.

בכל מקרה, בעיני, זה לגיטימי להסביר את זה... היא עשויה להיעלב וקחו את זה בחשבון - אבל הכי חשוב מבחינתכם שתעשו את המקסימום כדי שזה יעשה בצורה הכי נעימה ומנומסת שאפשר. מעבר לזה, אין לכן הרבה מה לעשות.

Hadas 87

New member
לדעתי, אם אין לך בעיה של מקום

תזמיני אותה. בן אדם שכ"כ רוצה לבוא לחתונה שלך ולשמוח בשמחתך, למה להגיד "לא"? במיוחד היום, כשיש כ"כ הרבה אנשים שרואים בחתונות כקנס וכנטל, ורק מתפללים שלא יזמינו אותם, זה ממש יפה שבן אדם כ"כ רוצה לבוא אפילו שמבחינתך הוא לא כזה קרוב.
לכן אם הדבר לא ממש מעיק מבחינת הלוגיסטיקה ואין לכם מקסימום של אנשים (בדר"כ זה הפוך, בדר"כ יש מינימום ורוצים שיבואו כמה שיותר בשביל לא לשלם סתם על מנות)- תזמינו אותה. יהיו שם הרבה אנשים, כך שלא ממש תרגישי בה ותצטרכי להיות איתה יותר מדי. זה עוד בן אדם שאומר לך מזל טוב ואת אומרת לו תודה. אם זה חשוב לאותו בן אדם, אז למה לא?

ronitvas

New member
אני בדעה שלך

incognito1980

New member
היא כתבה שהבחורה תגיע עם בעלה ועם הילד

אני מניחה שיש חשש מכך שלא יכסו את המנות שלהם.

למעלה