מוזיקת המקרה

קוכולין

New member
מוזיקת המקרה

האם למקרה יש מוזיקה משלו? השבוע בינשוף נדבר על מוחמד מורסי, משחקי קוביה, ומה קורה כשהמפתח למזרח התיכון לא מסתובב בדלת.

ניתוח טוב, בוודאי יותר משל ימיני ובכור גם יחד

מסכים עם משפט המפתח שלך, "העתיד אינו נתן לחיזוי פשוט על סמך עיון בהצהרות האידיאולוגיות של השחקנים והוא לעולם גם אינו תלוי בשחקן בודד". הוא מזכיר לי משפט שחוזר בהרבה פרקים של הסידרה המצויינת 'תעופה בחקירה' בנשיונל ג'יאוגרפיק: תאונות מטוסים לא קורות בגלל טעות אחת של אדם אחד אלא בגלל רצף טעויות של אנשים שונים. גם ההתייחסות להצהרות אידיאולוגיות כבסיס נתונים עיקרי לא מצביעה על חוכמה יתרה.

ולגבי הרהוריך הנוגים על איכות האנשים שממנה ישראל לתפקידיה הדיפלומטים הרשמיים, הרשה לי לענות לך בקלישאה - נראה שהמצב עוד יהיה הרבה יותר רע לפני שיתחיל להיות יותר טוב.

קוכולין

New member
אכן, נראה לי שאיכות הדיפלומטים הולכת ומידרדרת

איפה הימים שהיו שגרירים כמו אלי בר נביא, שבח וויס או אבי פרימור, שהיו מומחים אמיתיים בארצות שלהם? יש עוד כמה דיפלומטים טובים, אבל במקרים רבים כל כך מדובר בתועמלנים חיוורים כמו צבי מזאל הזה. אני בטוח שבקהיר הוא בקושי הוציא את החוטם מהשגרירות.

seelinewoman

New member
אני לא בטוחה שבקהיר אפשר בכלל

להוציא את האף מהשגרירות.
חוץ מתקופת שמעון שמיר
ישראל לא מי יודע פופולרית שם.
מי שכן פופולריים שם, לפי מה שהבנתי,
הם דווקא אנשי מרכז התרבות הישראלי שם,
ששכחתי מה שמו.

קוכולין

New member
דווקא השגריר שלום כהן

כן יצא מהשגרירות, דיבר עם נהגי מוניות ואנשים ברחוב, וכיוצא בזה. כמובן שחייבים לעשות את זה בפרופיל נמוך מאד, ובטח לא במקומות כמו אוניברסיטאות. בכל מקרה- יש דרכים אחרות להתעדכן. לקרוא עיתונים מצריים בקפידה, להזמין אנשים, לדבר עם דיפלומטים אחרים, להתעדכן בהלכי רוח בעם, ולא רק (כמו שרוב הדיפלומטים בדרך כלל עושים בארצות כאלה) לדבר עם האנשים הקבועים מהמודיעין המצרי. לפי המאמר של מזאל, נראה לי שזה בדיוק מה שהוא עשה בכל תקופת הכהונה שלו.

מצד שני צריך לזכור שקודמו של אלי בר נביא

נמצא עירום, כפות וחנוק למוות בבית מלון מפוקפק בפריז...

...ובין התועמלנים החיוורים הייתי מונה גם את מייקל אורן בוושינגטון.

אבל כן, הזכרת שמות ראויים, ומיד עולים על הדעת גם שלמה בן עמי ואפילו אחד בנימין נתניהו, שהשגריר באו"ם היה תפקידו המוצלח האחרון.

קוכולין

New member
כן, מייקל אורן הוא ממש עלוב

אני מודה שהוא טוב עם הימין הקיצוני בארצות הברית, אבל מעבר לזה- כשהוא כותב שהמאבק של ארה"ב עם האסלאם התחיל עם הפיראטים הצפון אפריקאיים בסוף המאה ה-18 - לא נראה לי שמישהו אינטליגנטי לוקח אותו ברצינות. וכשהוא משווה מיוזמתו את ישראל למה שעשו הלבנים לאינדיאנים בארה"ב, אנחנו באמת בבעיה.

נדמה לי שאפילו בבית הלבן לא מתייחסים אליו‬

ביותר מדי רצינות ואני מנחש שאפילו בקרב הרפובליקנים המתונים בארה"ב המצב לא יותר טוב.

באסוציאציה הפרטית שלי הוא מזכיר לי סמל של חברת תקליטים ידועה.

למעלה