מוזיקה לועזית בסניף

מוצארט

New member
מוזיקה לועזית בסניף

טוב, אז אני קצת מתרגש, כי אני לא זוכר מתי בפעם האחרונה פתחתי שירשור בפורום הזה, אבל זה הולך ככה: השבת הקרובה היא שבת אירגון אצלנו בסניף, ועקב זאת, אני שורץ שם די הרבה כדי לעזור, ואיך אפשר לעבוד בלי מוזיקה?
אז הבאתי כמה דיסקים מהבית, ובניהם, שירים לועזיים (באנגלית....). פתאום, קופצת עליי הקומונרית, ואומרת לי: "אנחנו לא משמיעים מוזיקה לועזית בסניף" כששאלתי אותה למה, לא ממש הייתה לה תשובה, ובמיוחד, כשמתנגנים להם שירים ב"עברית", עם תוכן, איך נגיד, לא הכי חינוכי שיש. אז מה אתם אומרים?

איילת כ

New member
האמת

הקומונרית בהחלט צודקת, לא ראוי שיהיה בסניף מוזיקה לועזית, גם אצלנו לא היה.ובקשר למוזיקה שבעברית שהיא לא ראויה גם היא לא צריכה להיות בסניף או בכל מקום אחר. זה לא סותר.

tamarhp

New member
מוזיקה לועזית

כבר הפכה ל"סמל" של המערב... ברגע ששומעים מוזיקה לועזית זו בעצם התחברות לתרבות המערבית. מצד שני, יש מספיק שירים ישראליים עם מילים לא משו... אם מגבילים שירים לועזיים בגלל התרבות המערבית - אז אני מסכימה. אם בגלל המילים - אז אם כבר אז כבר! תשמעו מוזיקה חסידית או מנגינות! יש גם שירים ישראליים עם מילים בוטות!

איימוש

New member
היי! גם לנו זה קרה בסניף!!

ניקינו את הבית-כנסת או משהו, בעצם.. צבענו אותו, אבל מה זה חשוב?! בכל מקרה- היה טייפ דלוק על גלגל"צ והיה את השיר המחודש של הביטלס let it be. ואז מדריכת חבריא ב' נכנסה ואמרה שצריך להעביר כי לא שומעים את זה בסניף. אני ועוד אחת שם קצת התעצבנו (
) והתווכחנו. בסוף היא העבירה לתחנה אחרת, ומה היה שם?? אביב גפן!!! והיא השאירה. עכשיו, מישהו מוכן להסביר לי למה אביב גפן יותר טוב מהביטלס?? זה שהוא שר בעברית זה נראה לי דווקא יותר גרוע- כי אנחנו יותר מבינים את המילים. אני שומעת את השירים שלו, אבל אני חושבת שהשיר הקודם היה שיר הרבה יותר מתאים לסניף!. עזבו אווירה ותרבות המערב וכל זה, כי יאללה זה לא קשור. לשמוע שירים שמסמלים תרבות, זה לא קשור לשפה לדעתי אלא לסוג של השיר. בכל מקרה- מה דעתכם?

אין לי כותרת

לדעתי זה שהשיר בלועזית זה לא קושר. כי מה רק בגלל שהוא בלועזית אז לא נשמע אותו.? אולי לא בסניף. אבל אם יש שיר בלועזית והוא יותר נורמלי משיר שבעברית והמילים שם לא בדיוק מתאימות אז ברור שעדיף את השיר בלועזית... זה שהשיר בעברית לא אומר שהוא יותר עדיף על שיר שהוא בלועזית.

תראה

אישית יש לי משהו נגד שירים לועזיים, לוידת למה... אני לא שוללת את השירים הלועזים, יש שירים ממש ממש יפים. אבל יש גם שירים שלא, גם מבחינת המילים וגם מבחינת המוזיקה. מבחינת המוזיקה זה כי זה עושה לא טוב לנשמה. אבל מה שכן, זה ש(לצערי) יש גם הרבה שירים ישראליים עם מילים ממש ממש לא חינוכיות, וגם מנגינות ממש לא... (זה גם למה שאני לא סובלת את רוב השירים של סבלימינאל) תראה. בסה"כ אני חושבת שאנחנו יהודים, ויש לנו השקפה שונה, במיוחד אם אנחנו דתיים. בני עקיבא זו תנועה דתית. אני חושבת שצריך לכבד את התנועה ובאמת לא לשים את השירים הלועזיים. אני לא בדיוק יודעת להסביר למה לא, אבל מה שהבעתי פה. הרבה מהשירים הלועזיים לא כ"כ מתאימים. ואני חושבת שהעולם של היום נמשך יותר מדי אחרי תרבות המערב, ואנחנו (הדתיים) הרי נגד זה כי תרבות המערב ברובה לא מתאימה לרוח היהדות, ואם בני עקיבא משקפת את רוח היהדות - אז גם השירים של התרבות המערבית אותה אנחנו רוצים לסלק כמה שיותר- לא מתאימים... אני מקווה שאני מספיק ברורה

מוצארט

New member
כמה שאלות אלייך, ברשותך

1. מה לא מכבד את התנועה, אם משמיעים שיר בפשה זרה? 2. ואם אני מצנזר את הדיסק, לאך ורק שירים בעלי משמעות, בלי קללות וכו'? אז זה כן יהיה אפשרי? וסתם עוד משו: תרבות המערב חדרה אלינו כבר בכל תחומי המוזיקה. בין אם זה המוזיקה ה: פופ מזרחי (בלבלי אותו ושות'), "ישראלית" (חבל שאי-אפשר ללכת ערומים-שחר אבן צור - הלהיט החדש), או אפילו בתחום החסידי, ששם ה"דאנס" ממש שולט. את זה אפשר לשמוע?

tamarhp

New member
צודק

וזה מה שאני אומרת לרחלי כל הזמן... וד"א - יש לנו כמה שירים דתיים באנגלית, שירים "מגויירים" אבל ברמה מדהימה חבל"ז, לא מאולצים כמו בעברית, מה איתם? המילים יהודיות, רק בשפה אנגלית! וחוצמזה, אין יהודים שחיים בחו"ל?

אז גם אצלנו בסניף זה ככה

בס"ד או אמור להיות ככה בכל אופן. בעיקרון רוצים לחנך למוזיקה עברית ונכון ששמו "שייגעצ" "היהודים" מוניקה סקס וכו' אבל אני מסכימה עם הקטע של הלועזי כי ריך לחנך את הנוער לאהוב מוזיקה ארצישראלית הם גם ככה כל היום רואים MTV ומחקים את הגויים בהכל אושרה

נגדדדדד...

בעזר"ה נכון שיש מוזיקה עיברית שממש לא מתאים לשמוע, צודק! אבל למה לא לפתח את המוזיקה הישראלית?! מה רע בזמרים שלנו? אצלנו בסניף לא שומעים מוזיקה לועזית. זה ידוע לכולם... או שסמיים רשת ג' או ששומעים חסידי...

מוצארט

New member
מי שישמע...

אם נשים מוזיקה ישראלית אצלנו בסניף, תעשיית המוזיקה בארץ תפרח... ובחייאת רבאק, אנשים לא שומעים בבית שלהם מוזיקה לועזית? הדרך הטובה ביותר היא להסביר למה ישראלי ולא לועזי, ולא להתחמק מזה. כי בשירשורן הזה, עדיין לא קיבלתי תשובה הולמת לשאלה ששאלתי. וחוצ'מזה, זה היה פשוט "אנטי-לועזי". לא ברור לי עדיין העניין...

איילת כ

New member
אני לא יכולה לענות לך

על השאלה הזאת. בגלל שאני לא שומעת מוזיקה לועזית בכל מקום בין אם זה בבית בין אם בסניף וכו', ויכול להיות שיש שירים יפים בלועזית, אבל אני מתוך עיקרון לא שומעת. למה מתוך עיקרון???? כי אני טיפוס כזה, שבשבילו ישראלי זה הכי ובדברים מסוימים רק ישראלי. וזה קיים אצלי מגיל מאוד צעיר.

לפי דעתי../images/Emo142.gif

ב"ה עדיף לשמוע מוזיקה לועזית, מאשר שירים עבריים עם מסרים לא חינוכיים

איילת כ

New member
אתם מסתכלים על זה

או לשמוע מוזיקה לועזית או לשמוע מוזיקה עברית אבל עם מסרים לא טובים, כלומר הדילמה היא מה פחות גרוע. אבל זה לא נכון צריך לחשוב אם בכלל שניהם ראויים לשמיעה ואם לא, לא שומעים את שניהם. ויש מוזיקה עברית איכותית.

זה ברור שעדיף מוזיקה עברית

ב"ה אכותית מאשר לועזית... אני רק אמרתי שבמקרא הזה, (אם יש את שתי האופציות האלו) עדיף מוזיקה לועזית על מוזיקה עברית לא יפה.

tamarhp

New member
יוסף אמר

ששמו שירים עבריים שלא מתאימים (מבחינת התוכן). אבל הם התנגדו לשירים לועזיים!

חָגָי

New member
זה מה שנקרא

חסידים שוטים. אנשים שרוצים להיות צדיקים גדולים, אבל ידע בסיסי אין להם.

למעלה