מוזיקה במסע

1 ויחיד

New member
מוזיקה במסע ../images/Emo168.gif

חשבתי להעלות את נושא המוזיקה במסע לדיון:
למי שכבר נסע: האם לקחתם איתכם דיסקמן? בדיעבד - האם אתם אולי מתחרטים שלקחתם דיסקמן? שמחים שלקחתם? האם ה"התבודדות" והמוזיקה תרמו למסע שלכם? אם לא לקחתם - האם אתם מצטערים על כך?
למי שעדיין לא נסע: האם אתם מתכוונים לקחת דיסקמן?
האם נמנעתם מלהביא מוזיקה "שמחה מדי" למסע? הכנתם דיסקים במיוחד לקראת המסע? איך התכוננתם מבחינה זו?
ולסיום: ההמלצות שלכם - דיסקים, שירים, מנגינות שלקחתם או אתם מתכוונים לקחת למסע לפולין.

אני הכנתי 2 דיסקים מיוחדים לפולין

ולקחתי דיסקמן ואני שמחה שעשיתי את זה, כי אני לא יכולה בלי מוזיקה, במיוחד שאני מדואכת וטעונה ברגשות... מה לקחת? אפשר שירים חסידיים כמו "אחינו" וכאלה (תפילת הילדה- מומלץ בחום!!) (ובסגנון של "אנחנו מאמינים בני מאמינים"- זה מעודד) אם שירים כאלה מדברים אליך חוצמזה- "פרח" של יהודה פוליקר Schindler's List theme (יכול להיות שיש לי שגיאת כתיב, אבל זה המנגינה מתוך רשימת שינדלר) lord of the dance- warriors Solid Gold - Hearts of Gold ויש עוד מלא... אני לא זוכרת כרגע, אני אכתוב לך במוצאי יום-כיפור בל"נ

T00L

New member
לקחת!

עם כל העניין שיש כאלה שחושבים שלפעמים זה לא מתאים דיסקמן וזה.. יש המון נסיעות ארוכות.. שעתיים, 4 שעות, 6 שעות וכו'.. ולפעמים יש סרטים ואין כח לראות או סתם משתעממים אחרי שכבר כולם עייפים ואין כח לדבר וזה אז צריך דיסקמן אני איזה 50% מהניסעות הייתי נרדמת עם דיסקמן בהחלט שמחה שלקחתי. אבל צריך גם מלא בטריות:) חח

L i T a L 1

New member
לקחת דיסקמן!

חברה שלי לא לקחה והיא ממש הצטערה! הדרכים ארוכות ולפעמים צריך מנוחה מכולם כי אתה איתם בסופו של דבר המון זמן ביום לפעמים צריך קצת זמן לעצמך כדי לחשוב... אני לקחתי דיסקים רגילים שאני שומעת בבית והאמת אני ממש מצטערת שלא היו לי שירים בעברית בכלל אז כדאי לך לקחת דיסק עם שירים עברים זה עושה טוב.... לנו השמיעו במסע את "לאן את נוסעת" לא זוכרת של מי אבל שיר משגע השמיעו לנו אותו בשדה 3 במיידנק. מומלץ.

M S 3

New member
גמני

לא לקחתי דיסקמן והצטערתי על זה מאוד...

livia

New member
../images/Emo41.gifברור שלקחת../images/Emo41.gif

ואני הכנתי לי איזה 3 דיסקים של השירים שאני אוהבת... אין כזה דבר לצאת לטיול מסע בלי דיסקמן במיוחד ששם נוסעים המון המון

thunderstorm

New member
לקחת../images/Emo70.gif

אני לקחתי ווקמן למסע, עם קלטת שהכנתי במיוחד לזה, כמה שעות לפני שיצאתי מהבית. דווקא לא הכנסתי לתוכה שירים שמזוהים עם השואה, אלא שירים שאני אוהבת ושגורמים לי לחשוב. אני מאוד מאוד שמחה שלקחתי - זה מעביר את הזמן בנסיעות, זה מאפשר לך ניתוק מסויים כשאתה רוצה. לגבי איזו מוזיקה לקחת - כל אחד וטעמו האישי. לדעתי זו ממש לא חובה לקחת "שירי שואה". נהפוך הוא - שומעים באוטובוס ובטקסים ובהדרכות ובשיחות כ"כ הרבה שירים, שלפעמים צריך את הניתוק שלך, את השירים שלך, שעוזרים לך לעבור את זה. ההמלצה שלי: כל שיר שאתה אוהב ועושה לך טוב. אני לקחתי רק מוסיקה ישראלית.. ככה זה הרגיש לי טוב

miamor17

New member
לקחתי דיסקמן ו4 דיסקים

רק מוזיקה ישראלית. הרוב היו שקטים אבל לא הייתי מגדירה אותם שירים עצובים מדכאים כאלה...פשוט לא שירים קופצניים... וזה לא בהכרח התקשר לי לשואה. פשוט רוב הזמן בעיקר בסוף רוצים לחזור הביתה כבר וגם כולם עייפים שפוכים...לא זוכרת איזה רגע שאמרתי לעצמי "וואי איך בא לי רוני!!!!!" זה מן אוירה כזאת שלא בא לך לשמוע שירים שמחים מיד... אני קוראת לזה מוזיקת אוטובוס....(יענו בלילה זה עובר, אל תשאלו אותי למה)

jisack

New member
דיסקמן...

חובה לקחת ! הנסיעות הארוכות הם מייגעות.. באמת חלק שנורא קשה במסע זה הנסיעות ..במיוחד הנסיעה מקרקוב לורשה שאורכת 8 שעות למרות שהמדריכים מביאים לראות סרטים ומפזרים המון מידע על הדרכים ..ומספרים המון סיפורים..אי אפשר שלא להיות בלי דיסקמן אני הכנתי לי דיסק אחד של אמ פי 3 עם המון שירים..כל הסוגים.. לא צריך לקחת מוסיקה מדכאת ושקטה תשימו איזה מוסיקה שאתם רק רוצים זה באוזנים שלכם אתם היחידים ששומעים בלי מפריע

Pukipsey007

New member
מוזיקה ../images/Emo79.gif

[אחלה טופיק
] לקחתי, זה עזר, בנסיעות הארוכות. אני שמחה שלקחתי. לקחתי כל מני דיסקים, כמה שיותר.. מה שאני אוהבת. גם עצוב וגם שמח, יותר שמח. המלצות: השיר\הדיסק הכי אהוב, שיהיה כיף להקשיב לו.

LadySpeedStick

New member
לקחתי דיסקמן

לא מתחרטת. תרם לי ולא נמנעתי מלהביא מוזיקה "שמחה". הכנתי דיסק שעם שירים שאני אוהבת, בלי נטיה לשירים עצובים או משהו, אני אפילו שמחה שעשיתי את זה. וזאת ההמלצה שלי. קצת שירים שהמדריך השמיע שם: יהודה פוליקר- פרח/אפר ואבק/ תחנה קטנה בשם טרבלינקה Schindler's list - main theme שרית חדד - שמע ישראל (כמה ששנאתי את השיר הזה...) אין לי ארץ אחרת - קורין אלאל. יהודית רביץ - מישהו חווה אלברשטיין - לכל איש יש שם (שנוא עלי)/ כולנו ריקמה אנושית אחת חיה. יהודית רביץ - מישהו ההליכה לקיסריה. בכל אופן, אני ממש נמנעת מלשמוע את השירים האלה היום כי זה כ"כ קשה לא לבכות ועצור את המחשבות. תהנה תהנה תהנה

part of nothing

New member
מוזיקה

אני עוד לא הייתי אבל אני חושב שאני אקח, ניראה לי מאוד עוזר הקטע של המוזיקה במסע הזה ,אני לא מתכוון להכין לי אוספים מיוחדים. אני יודע שמתי שאני יחזור הרבה מהדיסקים שלי ייקבלו משמעות וערך אחר..

tuty fruty

New member
עונה לך לשאלות

אני לא לקחתי דיסקמן. מצד אחד התחרטתי כי הייתי צריכה לפעמים מאוד את הניתוק הזה מהאוטובוס והילדים ואת הרגע הזה של הלבד ובנסיעה של 6 שעות זה קצת בלתי אפשרי אבל מצד שני זה היה בסדר כי הייתי יותר עם החברים שלי והכרתי אנשים חדשים בגלל שלא הייתי מנותקת. אני לא חושבת שצריך לקחת דווקא מוזיקה באווירת פולין אלא שירים שאתה אוהב בדרך כלל שאתה בפולין כל שיר מתאים לך לאוירה וכמעט כל שיר מצא לו חיבור מסויים.

למעלה