מוזיקה אתנית יפנית
זה לא ממש זקן טיבטי ממלמל במשך חצי שעה. למרות שאני לא הייתי מלכלך על הטיבטים - הם שרים יפה מאוד. תרשו לי רגע לסטות מהנושא ולספר על חווייה קטנה אבל מדהימה שהיתה לי כשטיילתי בשולי טיבט (נפת דצ'ין, שהיום היא חלק ממחוז יונאן הסיני). אחרי ירידה מתישה במדרון עמוס מפולות סלעים, התיישבתי מתחת לאיזה עץ גדול לנוח, ואז ראיתי מרחוק ילדה טיבטית עולה על לשון יבשה שנכנסה לתוך הנחל (האמת שזה נהר המקונג האדיר, אבל בחלק הזה שלו הוא לא הרבה יותר רחב מן הירדן). נראה לי שהיה שם מנזר קטן ליד. הילדה פשוט הלכה על הלשון הסלעית הזאת, ושרה, והקירות ההרריים משני הצדדים של הנחל החזירו את הקול המדהים שלה מכל כיוון - זה פשוט היה מדהים. אני לא יודע מה היא שרה - אולי זה היה אפילו שיר פופ סיני (למרות שנדמה לי שבכל זאת היא שרה בטיבטית), אבל זה לא משנה. היופי היה בצורה שבה השיר הזה הוגש - הכי טבעית שיש. אין ליווי של תזמורת או נגינה אלקטרונית, ואתה לא שומע את המוזיקה מתוך אוזניות או רמקולים. זאת אפילו לא הופעה שמיועדת אליך. זה פשוט נשמע נפלא. אף דיסק "מוזיקה טיבטית" שהיה בכל החנויות באיזור לא העביר חווייה שקרובה לזה
ועכשיו כתשובה לשאלתך (סתם נסחפתי), אתה כנראה מחפש מוזיקת ניו-אייג' יפנית אלקטרונית (ששואבת אלמנטים ממוזיקה אתנית, אבל היא כמובן סוג אחר של מוזיקה). אני מכיר רק את ENIGMA מהרשימה הזאת (ומי לא...), אבל יש משהו אחד לפחות שיכול להיות בסגנון שלך (אם כי פחות אלקטרוני מאניגמה) וזה
Kitaro. מדובר באמן כשרוני יפני, בערך בסגנון מייק אולדפילד, שפועל כבר שנים במערב, ככה שלא תצטרך לחפש חנויות מוזיקה יפניות באינטרנט בשביל למצוא אותו. מבטאים את השם של