מוזיאונים לאמנות

ringol

New member
מוזיאונים לאמנות

אנחנו חדשים בתל אביב ומחפשים מוזיאונים וגלריות לאמנות (לא אמנות מודרנית, ובעיקר ציורים של אמנים ישראלים). בדקתי במספר אתרים באינטרנט, אך לא מצאתי. מישהו יכול לכוון אותנו או לרשום לנו מספר שמות וכתובות? בטוח שיש כאן אמנות, רק צריך למצוא אותה... תודה

four seasons

New member
מוזאונים לאומנות בת"א...

בית ראובן בר" ביאליק, אחד משלושה מוזואונים לאומנות של אומנים ישראלים, השני מוזאון גוטמן בר"ח רוקח, השלישי בית רוקח, גם הוא בר"ח רוקח בנווה צדק, שלושת המוזאונים הם בינינים בני שוש ומות ומציגים אוסף מרשים של אומנים מקומיים. גלריות לאומנות פזורים בכל רחבי העיר, ממליץ לעיין ב"עכבר העיר" המצורף חינם לעיתון העיר, ריכוז גדול יש בר"ח גורדון, מומלץ גם לבקר בסדנאות האומנים בפלורנטין, גלריה שלוש בר"ח שלוש בנווה צדק, ביתו של שלוש, בית מרשים גדול ועתיק שהמבנה עצמו הוא חווה בפני עצמה, העיר מלאה בגלריות לאומנות לכל אורכה ורוחבה ויש גם גלריות שמשלוהבות במוסדות. סוג נוסף של גלריות נמצאות במרכזים ציבוריים כמו המרכז לאומנויות הבמה ב"מרכז גולדה" בבית האופרה ובתאטקון הקאמרי, בית המשפט המחוזי, במגדלי משרדים. בית אלנה רובינשטיין, השלוחה של מוזאון ת"א לאומנות בר"ח תרס"ט, הגלריה האוניברסיטאית בכיכר אנשין (הכניסה לאוניברסיטה ת"א, בר"ח מונטיפיורי נפתחה לאחרונה גלריה ובית קפה בביניין היסטורי ששופץ, לא זוכר את שמה אבל קל לזהות, הביניין בצבע צהוב ועל מרפסותיו פיסלי אדם, מומלץ לבקר בה (עדיין לא ביקרתי בה אבל שמעתי המלצות חמות ואני מתכוון לבקר בה בקרוב. מוזאון ת"א אביב לאומנות הגדול בעיר לתצוגות אומנות, בכל אופן גם אני הגעתי לעיר לפני קרוב לעשר שנים, אני גר בשכירות ועד היום אני מגלה מוזאונים וגלריות לאומנות שלא ביקרתי בהם, או גלריות שנפתחות ובכל שבוע נפתחות עשרות תערוכות חדשות. ברוכים הבאים לתל אביב.

למעלה