מוזיאון המיסים - עדכון

shellyland

New member
מוזיאון המיסים - עדכון

מסיבות שתלויות במנהלת המקום, הביקור נדחה לשעה 10:30 בבוקר. אנא אשרו.

ובמקרה בגימטריה הוא יוצא...

נרון קסר. לכל מי שצורב באמצעות תוכנת נרו, שידע שהוא עושה את עבודת השטן.

אלי ו.

New member
610 לא 666

ומכאן שמדובר בטעות סופר.

אלי ו.

New member
לפי מה?

נרון קסר בעברית זה באמת 666 ומצאתי פעם אתר שמראה איך כל מיני כינויים רומיים ביוונית בגמטריה יוצאים 666 אבל נדמה לי שחסידי ה 610 מראים ש 610 ביוונית זה קליגולה או משהו כזה. בכל מקרה יותר צחקתי מאשר כתבתי ברצינות, אני מניח שאתה יודע שהתגלו עותקים של ספר חזיונות עם המספר 610 ולכך התכונתי.

לא ידעתי

אז אתה אומר שמספר החיה מתאים לקיסר ששלט בזמן שנכתב עותק של החזיון? כלומר אם היינו הולכים לפי אותה שיטה, מספר החיה היום היה 520?

אלי ו.

New member
לא חשבתי על זה

אבל יכול להיות. אני חשבתי יותר על שיטות שונות לגימטריה של נרון. אחרי הכל הגימטריה היא כלי מאוד גמיש. יכול להיות שכמו שכתבת, למעתיקים היתה חירות אמנותית. במחשבה שניה, התאוריה הזאת (ש 610 = קליגולה ומדובר בקליגולה המפורסם) היא לא סבירה מכיון שהיא הופכת את הספר לקדום במיוחד. רוב הדעות מייחסות אותו למאה השניה, לתקופה שמתאימה יותר לנירון מאשר לקליגולה.

זה כבר ממש לא שייך לפורום הזה

אבל יש לי סיבה לחשוב על נירון- הוא זה שהוציא להורג ב-63 את פאולוס ופטרוס, מה שנראה לי שמתואר בחזון בתור הזונה הגדולה (מ?)בבל המסמלת את רומא שסובאת את דם הקדושים.

אלי ו.

New member
רוב הרומאים היו לא ידידותיים

לנוצרים. אתה יודע, היה להם מנהג מוזר להגיש נוצרים כמנה עיקרית לאריות. הנצרות באותה תקופה זכתה למעמד נמוך יחסית של supertito לעומת מעמד של דתות ותיקות ומכובדות יותר.

קודם כל, נירון הצטיין בהריגת נוצרים

שנית, בתקופתו של קליגולה הרומאים לא ממש ידעו מה זה נוצרים- הנה הסברו של פסטוס לאגריפס על הסיבה בגלל פאולוס נעצר (מעשי כה 19) ועל מת אחד ישוע שמו אשר אמר עליו פולוס כי הוא חי.

אלי ו.

New member
אין בינינו וכוח

גם לדעתי מדובר בנרון. לא רק בגלל חיבתו לנוצרים על האש אלא גם בגלל שהזמנים כנראה מתאימים. הזכרתי את 610 פשוט בגלל הגרסאות האחרות.

לא נכון

בשביל 666 יכולים סתם להיות מה שאני
(בגיל די מתקדם התברר לי שהגימטריה של שמי מתקשרת לכל מיני מרעין בישין
אני מכחישה כל קשר)

mucool2

New member
בכל זאת אפשר להיפגש ב-9:30

כפי שרמזתי בשרשור אחר, הגיע לידיי קצת חומר מעניין על תוכניות הבנייה במלון פאלאס. אלה אולי לא התכניות הכי עדכניות, אבל הן נראות לי מעניינות (אני מקווה שגם אחרים ימצאו עניין בכך). חוצמזה יש שם שכונה שנקראת מחנה ישראל, שהיא, ולא נחלת שבעה, השכונה היהודית השנייה מחוץ לחומות. יש שם גם בית קברות מוסלמי עתיק שיש עליו מחלוקת בין התנועה האסלאמית למקימי מוזיאון הסובלנות-מרכז ויזנטל. בקיצור - אפשר להיפגש שעה קודם (או אפילו לפני כן). יש מה לעשות. מי בעד?

למעלה