מוזיאון הבריאה

22ק ו ס ם

New member
מה בדיוק את מצפה שנחשוב?

בתור פורום אבולוציה לא היית מצפה שנגיד, וואללה יופי נכון? הרעיון כל כך מגוחך ואידיוטי שם (שמו דינוזאורים ובני אדם ביחד) ומראה עד כמה האמריקאי הממוצע נמצא מאחור ביחס לשאר העולם בהקשר של חשיבה מדעית.

Sonic hedgehog

New member
שזה משעשע? אולי שתביאו צחקוק קטן?

או שסתם תביעו את דעתכם על ההצגה של דת ומדע זה לצד זה כנתונים להשוואה. טוב כנראה שלא.

22ק ו ס ם

New member
זה בכלל לא משעשע אלא עצוב מאוד

ולמי שלא חושב שלא מדובר באמריקאי הממוצע הוא משלה את עצמו. מספיק שיראה את הסקרים ההשוואתיים שנעשים שם כל הזמן לגבי קבלת האבולוציה ולגבי מדע בכלל, ולראות איפה ארה"ב מדורגת ביחס לשאר העולם. לפני כמה שבועות היה עימות של המועמדים הרפובליקניים לנשיאות שנה הבאה, ושאלו אותם כמה מהם לא מקבלים את האבולוציה, ומתוך 10 נדמה לי שלפחות 4 הרימו את ידם.

שמעת על המועמד לנשיאות בראון?

קראתי לאחרונה את הבלוג של תומכיו. עזוב את זה שהם לא מאמינים באבולוציה (מכל הסיבות הגרועות הרגילות) - הדפוקים האלה מעמינים בגאוצנטריזם... הם פוסלים את קופרניקוס כי זה לא עולה בקנה אחד עם התנ"ך. גלילאו בטח מתהפך בקברו...

sshender

New member
אני מבקש לא ללכלך על האמריקאים סתם

לא מדובר באמריקאי הממוצע - רחוק מזה. מה שקורה ברצועת התנ"ך לא אמור להשליך על שאר המדינה על מאות מיליוני תושביה. נכון שיש לנוצרים השמרנים את המעוזים שלהם, אבל לצידם יכולה ארה"ב להתגאות במיטב המדענים בעולם וגם ב- MIT, הרווארד, ברקלי, קולומביה ומוסדות אחרים שנמצאים בראש הדירוג העולמי.

נקודת

New member
זה כמו שאמריקאים

יצפו בהרצאות אמנון יצחקיות ויסיקו לגביי כלל האוכלוסיה. למען האמת היינו מתים להחליף את המאמין הממוצע באמריקאי הממוצע.

22ק ו ס ם

New member
זה שיש מדענים מעולים לא קשור

גם אני לומד באוניברסיטה אמריקאית ומוקף עשרות אנשים חכמים, אז מה? מתוך אוכלוסייה של 300 מיליון הגיוני שיש אחוז מסוים שהוא חכם. זה שהאוניברסיטאות שלהם מעולות אין ויכוח, אבל אסור לשכוח שאחוז הסטודנטים והפרופסורים הזרים די גבוה. רמת הלימודים בתיכונים וגם בתואר ראשון נמוכה בהשוואה לארץ. תסתכל בדירוגים שלהם במתמטיקה ומדעים.

Caligola

New member
זה לא המוזיאון הראשון מסוגו שנפתח

וגם בטח שלא יהיה האחרון.

יש הרבה אנשים טיפשים בעולם

וזה מיותר לנסות להילחם בכולם, או לכעוס על הטיפשות שלהם... למרות הכוח הפוליטי והמספרי שלהם, הם לא יצליחו להחזיר את העולם אחורה. אם בבתי הספר האמריקאים לא ילמדו את תורת האבולוציה, הילדים ישמעו עליה ממקורות אחרים, והיא רק תהפוך למושכת יותר עבורם.

פ.ז מיירס כותב על זה הרבה ב

pharyngula, הבלוג שלו. זה ללא ספק אחד הדברים היותר מטופשים שאי פעם קרו באמריקה. זה לא רק מגוחך , זה גם מסוכן ברמה הפדגוגית. ילדים קטנים באים לשם וסופגים את האינדוקטרינציה הזוועתית הזאת. בכלל, אני לא יודע אם החבר'ה פה בפורום עוקבים אחרי הקונפליקט הציבורי (אין שום קונפליקט מדעי בכלל, הקונצנזוס המדעי לתיאוריית האבולוציה עולה בקהילה המדעית על הקונצנזוס של פיזיקת קוואנטים, פחות או יותר.) - בין אבולוציה לניאו-בריאתנות - אבל יש עימות מאוד ענף בקהילה האמריקאית בעיקר , והמון אקשן שמתרחש מדי יום ויומו.. עצוב שזה קורה דווקא באמריקה, מדינה ששמה על דגלה מאז תקומתה את ההפרדה בין הדת והמדינה.

למעלה