"מוות"

razkoller

New member
"מוות"

בעקבות שירה המעולה של "לא משוררת", נזכרתי בשיר זה, אותו כתבתי כשהייתי בן ארבע עשרה או חמש עשרה: "מוות" -------- הנה בא המלאך על סוס לבן עטוף גלימה כחולה פרח אדום זוהר באור מובן עוטף מתנה הנה הוא בא ועימו כל התשובות מוכנות בצד עבורי עכשיו תמים כל הספקות עכשיו יוצאת החיה שבי ואור לבן יציף אותי וחמימות תכסה כל ומישהו ילטף אותי איש עם מכחול זה יקח לי את היד אליו ויראה לי את הדרך הפתוחה אני אלך בביטחון מלא אחריו ואשק לשושנה ואז הכל שוב יתחיל ממש מהתחלה ושוב אהיה איתכם למטה ומי יודע? אולי תבוא האהבה ותיקח את כולנו למעלה ואור לבן יציף אותי וחמימות תכסה כל ומישהו ילטף אותי איש עם מכחול ואז אדע את כל אשר ליבי רעב כל-כך לדעת רק אז אדע ואז אבין מה חסר היה בחיי היה בחיי ובזה סוף סוף אוכל לגעת... ------------- רז.

dadon1

New member
רזקולר! אפילו שמדובר בנבואה של מוות

משהו שמסמל שחור ושכול , אבל הרושם הגדול שהותיר בי השיר 0- הוא משהו כמו 'משעולי הטוהר' כמה אופטימיות בעולם אחר ( אני איתך!) יש בזה משהו בסך הכל אנחנו כולנו כאן רוחות מורכבות טעונות במליוני פרטים, ארוזות בתוך גוש בשר עטוף בעור, וכשהגוף נינטש כמו מכונית שהמנוע שלה שבק, בגלל שהדלק אזל, אז לאן נעלם הנהג? הוא לא התאדה נכון?! אז לכן אני מאמינה שהן בסביבה וכל רוח בוחרת לה לאן ואיך... ויש את המקום של המעבר ששם הרוח קצת נחה מתלאות החיים הגשמיים למטה ובודקת את כל האפשרויות שלה כדי להמשיך הלאה .. לכן האופטימיות שלך היא במקומה . אהבתי מאוד!!!!!! בי דה ווי- אשמח אם תתיחס גם לקטעים שלי

razkoller

New member
דדון

קודם כל, אני שמח שאהבת את השיר, ומודה לך על תגובתך. אך לדעתי לקחת את השיר בצורה יותר מדי מילולית. אני יכול לומר שאני עצמי אתאיסט ואינני מאמין בחיים שאחרי המוות, והשיר מסמל בסך הכל פנטזיה ותו לא. הוא שיר דמיוני לחלוטין, הוא אינו מדבר על מותי שלי בחיוב או בשלילה, ולמעשה בסופו של דבר, אינו מדבר כלל על המוות, כי אם על החיים והדברים שאנו מפספסים בהם ולא רואים. אפשר שמדובר גם באיזו תקווה, מעין "הלוואי שכך זה יהיה", אך בשום אופן זהו לא הנושא המרכזי של השיר. לגבי בקשתך, אשמח מאוד להגיב על קטעים שתכתוב בפורום, אך אינני יודע מתי יזדמן לי מאחר ואינני נכנס לפורום לרוב בזמן האחרון, זאת באשמת העבודה שמצאתי לעצמי (סוף סוף!!), ושתופסת את רוב זמני. בינה לבין עבודתי על ספרי, על המוזיקה שלי ועל האתר שלי, נותר מעט מאוד זמן ל"מותרות" כגון הפורום. אך בהחלט אשתדל בפעמים שבהם אני נכנס למצוא גם דברים שלך ולהגיב עליהם. (הייתי עושה זאת ברגע זה, אבל גם כעת יש לי רק דקה, ואני כבר חייב לזוז.) ואם ברצונך לקבל תגובות בכל מקרה, אתה תמיד יכול לשלוח דברים באימייל. אשח מאוד לקרוא ולהגיב. ------------------ רז.

קסנדרה*

New member
אני לא מבינה מה קרה שוב המוות ?

חלק מהיצירות בעמוד עוסקות במוות..... קצת קשה לי עם זה אני חייבת לציין. טוב לעצם היצירה שלך אני חייבת לחזור אליה ולהתעמק בה שוב... קסנדרה

chataka

New member
לא נורא קסנדרה

תתגברי על זה, מוות אהבה כל הקיטש הזה... רק תחשבי כמה גדול הים הזה וכמה סבלני הוא לנסיונות המגושמים שלנו להרגיש שייכים אליו זה עוזר להפיג את העכירות וההתנגדות לכל מה שעצום ואמיתי הרבה יותר ממה שנוכל אי פעם לתאר, והכל כמובן- מהיומרה לחיות :) מוקדש לכל כותבי היומיים האחרונים ובמיוחד ל: כותונת הפסים, לא משוררת, איש בעולם, דדון, פייקו, אנכי אשם ולחתול by philip larkin She kept her songs, they kept so little space, The covers pleased her: One bleached from lying in a sunny place, One marked in circles by a vase of water, One mended, when a tidy fit had seized her, And coloured, by her daughter - So they had waited, till, in widowhood She found them, looking for something else, and stood Relearning how each frank submissive chord Had ushered in Word after sprawling hyphenated word, And the unfailing sense of being young Spread out like a spring-woken tree, wherein That hidden freshness sung, That certainty of time laid up in store As when she played them first. But, even more, The glare of that much-mentionned brilliance, love, Broke out, to show Its bright incipience sailing above, Still promising to solve, and satisfy, And set unchangeably in order. So To pile them back, to cry, Was hard, without lamely admitting how It had not done so then, and could not now.

chataka

New member
ניסיון תרגום, קצת רשלני

היא שמרה את שיריה, הם תפסו כלכך מעט מקום העטיפות שימחו אותה: אחד מולבן משכיבה באזור מואר בשמש, אחד מסומן בעיגולים מקנקן המים, אחד מאוחה, מיום בו תקף אותה הסדר- וצבוע, על ידי בתה כך הם חיכו, עד שבאלמנותה מצאהם, בחפשה דבר אחר, ונעמדה לומדת מחדש כיצד כל תו כנה כנוע מזרים פנימה מילה אחר מילה, משתרעת ממוקפת, והתחושה הבלתי פוסקת של להיות צעירה פרוסה כמו עץ ניעור-אביב, בו הטריות החבויה מזומרת הוודאות הזו של זמן נערם במצבור, כמו כשניגנה אותם לראשונה. אבל, אפילו יותר סנוורי הזוהר המדובר הזה, אהבה, פרצו, להראות את ראשיתה הבהירה מרחפת ממעל עדיין מבטיחה לפתור, ולספק ולהציב בסדר לא מופר. אז, לערום אותם חזרה, לבכות, היה קשה לעשות, מבלי להודות באיך לא עשתה זאת אז, ולא תוכל גם כעת.

קסנדרה*

New member
אז להבא את חייבת לציין את שם היוצר

מחמת בעית זכויות יוצרים -
קסנדרה

chataka

New member
קסנדרה חביבה

כתבתי את שם המשורר בכותרת לשיר, בגירסא המקורית שלו- באנגלית קראי בשירשור מתחילתו, הכל שם

razkoller

New member
לדעתי לקחת את זה מעט קשה מדי

"רק תחשבי כמה גדול הים הזה וכמה סבלני הוא לנסיונות המגושמים שלנו להרגיש שייכים אליו זה עוזר להפיג את העכירות וההתנגדות לכל מה שעצום ואמיתי הרבה יותר ממה שנוכל אי פעם לתאר, והכל כמובן- מהיומרה לחיות" אין צורך לנתח דברים בצורה כה צינית ובשחור לבן, וגם קסנדרה, אין צורך להיבהל או לתהות על העיסוק במוות. בסך הכל מדובר בחוויה שכולנו נחווה בשלב מסויים, חוויה שהיא בלתי-נפרדת מהחיים, ולכן העיסוק בה הגיוני ומתבקש כמו העיסוק באהבה, בפחדים, בסקס או בכל פן אחר בחיינו המגוונים. למעשה זה עיסוק אפילו מעניין ביותר מבחינתי, כי מדובר בעיסוק בפאנץ' ליין, "וואט איטס הול אבאוט"? האם ניסיתי בשיר זה למשל לתאר משהו שהוא כה עצום ואמיתי יותר מכפי שנוכל לתאר, כפי שהציעה צ'אטאקה? אינני חושב. מדובר בפנטזיה, כמו סיפור, אם תרצו, ותו לא. אינני מתאר דבר מלבד רגשותי ומחשבותי, ובזה זה מסתכם. שיר זה נכתב מהסתכלות מאוד אופטימית ונאיבית על רעיון החיים שאחרי המוות, ורק כדי לסבר את האוזן, אני עצמי אתאיסט מוחלט וכלל לא מאמין בחיים אחרי המוות. השיר הוא דמיוני לחלוטין, ובסופו של דבר, אם יורדים לשורש העניין, אני חושב שהוא עוסק הרבה יותר בחיים עצמם (או אולי בדברים שאנו מפספסים מהחיים), מאשר במוות עצמו. --------- רז.

קסנדרה*

New member
רז אין לי בעיה שיכתבו בנושא....

לי באופן אישי ומסיבותיי האישיות קשה עליי ההתמודדות עם נושא הנקרא - מוות. כשעומדים מול מלאך המוות ויכולים לו, פוחדים מהפעם הבאה בה אולי לא נוכל לו...... "ודי לחכימא ברמיזא..." קסנדרה

chataka

New member
האמת היא

שמה שכתבתי שם היה תגובה לקסנדרה ולנושא המוות ולא לשיר שלך באופן ספיציפי אני ממש לא רואה שמץ של ציניות במה שכתבתי ובאמת השיר שלך נקרא כתמים, ולא עוסק בחווית המוות (יש כל מיני סוגים של מוות), אלא בפנטזיה אסתטית של מוות, וגם זה לא ציני :)

Lis1

New member
רזקולר

מלבד מוטיב המוות שהיה מקפיץ אותי אם יצירה זו הייתה נכתבת על ידך היום יש לציין שהכתיבה טובה לנער בן 14

למעלה