מוות

Mystic Circle

New member
מוות

ציטוט מתוך הספר "transcend" של אנה סטון. the student practices remaining conscious while he falls asleep. This prepares him for staying conscious when he dies so that he may not forget in the afterlife what he has learned and go to be reborn." מה איתכם? האם מישהו מכם עושה את זה כדי להישאר מודע אחרי המוות?

makron2

New member
ביוגת חלומות טיבטית...

הדעה הזו רווחת,רוב השיטות שאנו משתמשים בהם היום הם מעיין גרסאות שונות של השיטות שלהם ע"מ "לאמן את התודעה" ידוע שיש אמונות שונות הנוגעות בנושאים מעיין אלו. לפי דעתי המוגבלת ברגע שהמוח הולך ואיתו כל הזכרונות לגביי מה שאנחנו הולכים איתו,נוצרת מעיין סתירה - מה בדיוק יהיה הקיום. קיום מסוג חדש לגמריי?נשמע קשה לעיכול,אך שוב זה עניין של אמונה.

Mystic Circle

New member
כן, קיום חדש לגמרי באסטרל

כמו בחלום צלול. בגלל זה צריך ללמוד ולהתרגל.

פזיתי1

New member
קראי את ארבעת הספרים הראשונים של קסטנדה

דון חואן מדבר על זה לא מעט

makron2

New member
ד"א

אם תקראי או תראי את הסדרות על ספרי המתים של המצרים והטיבטים תביני שהשטויות האלו מצוצות מין האצבע,אבל עדיין מייצגות את שיאי היצירה האנושית(הדמיון פרוע). זו בעיקר לאנשים שמאמינים שהנשמה שלהם באמת עוזבת את הגוף אל מקום שקיים מעבר לדמיון.(הזוי). בכל הנוגע לתפיסת המציאות באותו רגע זו אכן מציאות אבל רק מציאות פנימית לפי האמונה והנסיון המוגבל שלי. דוגמא להשפעה - את יכולה לשמוע סיפור בחדשות(מקור שנתפס אמין)ולקבל את המידע,לאחר כמה ימים אותו גוף יחזור בו מהסיפור ויטען שהכול היה שקר וטעות.....לאחר כמה זמן תמיד תיהייה קבוצה של אנשים שעדיין יאמינו בסיפור הראשון,למרות ההכחשות. - כוחה של אמונה

הדוגמא האחרונה שנתת לא כל כך מתאימה

בדוגמא שהבאת, הבאת דוגמא של סיפור שהופרך ושהוכח שהוא לא נכון. האם אתה יכול להביא הוכחה חותכת לכך שהסיפור על הנשמה שעוזבת את הגוף וכו' הוא לא נכון? (הכוונה לא סתם השערות או צורת חשיבה. אלא ממש הוכחה חותכת שלא משאירה שום מקום לספק).

makron2

New member
הדוגמא שהבאתי

מתייחסת אך ורק לעובדה שכולנו קלים לעיצוב ע"י השפעות חיצונייות ו"סיפור ממקור ראשוני" הוא רק מעיין דוגמא קטנה לכך,יש עוד הרבה,עוד אחת:עצם העובדה שאנשים מצפים לראות את הגוף שלהם במיטה בווילד נובעת בעיקר עקב מידע קודם שהם קראו,עצם המידע הם פיתחו את הציפייה ולאחר מכן הציפייה הזו הפכה לעובדה בשטח. בנוגע לקיום נשמה וחיים אחרי המוות כמובן שלי אין שום הוכחות אך גם לצד שטוען אחרת אין,יש תמיד מקום לכל הדעות בעיניין ולכולם משקל זהה.(אמונה אישית)

silverhawk

New member
למען האמת,

בד"כ, מי שטוען לקיומו של דבר מה, הוא זה שצריך להביא הוכחה לכך - לא ממש ניתן להוכיח שמשהו אינו קיים (ישנם רבים הטוענים עד עצם היום הזה לקיומן של פיות, אולם ההוכחה נדרשת מהם ולא מאלו הטוענים כי אלו אינן קיימות...). מן העבר השני, ניתן להשוות את הדבר לאמונה פשוטה - קשה יהיה להביא ראיה חותכת לקיומו של אלוהים, לדוגמה (וכמובן שלא ניתן להביא ראיה לאי-קיומו), אולם רבים וטובים מאמינים בכך. יחד עם זאת, כמובן שיש הבדל בין הדברים - בעוד שעל קיומו של העולם הבא, לדוגמה, ניתן ללמוד באופן אישי אך לאחר המוות (אם נוריד מהמשוואה אנשים הטוענים לתקשור עם נשמות וכד'), OBE'S וכד' הינם דברים אשר לכאורה מתרחשים בעולם הזה, עם השפעות פיזיות וגשמיות. ואם כך הדבר, נראה אף הגיוני הרבה יותר לצפות להוכחה כלשהי לקיומם מצד הטוענים לכך (ובהוכחה, הכוונה הינה כמובן לראיה אמפירית הניתנת לשחזור ולא לטענות לראיות כאלו). אך בשורה התחתונה, אמונה היא כמובן עניין אישי לחלוטין ונדיר ביותר להצליח לשכנע מישהו המאמין בדבר מה כי הדבר איננו קיים (בניגוד לדרך ההפוכה, המגובה בעובדות, בה מחפשים אחר ראיה פוזיטיבית, ושינוי דעה הוא אפשרי בהחלט).

Mystic Circle

New member
אני מאמינה

אחרת מה הטעם לחיות אם בסוף תיעלם? מה הטעם לעבוד וללמוד?

makron2

New member
האם זה לא מספיק

לחוות את החיים האלה? "אחרת מה הטעם לחיות אם בסוף תיעלם" = "כדאי שתחייה כי בסוף תיעלם" - גם אם זה יהיה רק שינוי קיום זה עדיין שינוי דיי משמעותי. כמובן שיש רוע אבל מי שרוצה עקרונית יכול לחוות את גן העדן עוד בחייו,אפשר לשנות את צורת החשיבה/תפיסה ולהנות מהדברים הפשוטים,כך שהטעם בללמוד יהיה ללמוד והטעם בלעבוד יהיה לעבוד. - כמובן שיש מספיק תועלת בדברים אלו לחיים רגילים(לימודים=כוח,כסף,כסף=אוכל+קורת גג)וכמובן שלחיות=חיים,עצם הפגנת חיות היא מספיקה. נכון שזה נשמע כמו דיבורים באוויר אבל אפשר תמיד לנסות להנות יותר.

makron2

New member
חפש רחוק - תמצא קרוב...

כל אחד וההשקפה שלו. אפשר להסתכל גם על חצי הכוס המלאה. למה עלוב,את כל הפנטזיות הקשות למימוש אפשר לנסות להחליף זמנית בחצלול או כמו שאת קוראת לזה הקרנה אסטרלית. ולמיטב הבנתי היתייחסת לזה כאל קיום אחר שימשיך גם לאחר מותנו,כך שנהנים משתיי העולמות. אני אישית מרגיש שעולם בלי גבולות יהיה משעמם לבדו. כמו שהחיים יהיו משעממים בלי מוות.

Mystic Circle

New member
כי שם אתה הולך לאן שאתה רוצה

ולא תקוע 7-8 שעות בעבודה ולא יכול לעוף פתאום מהחלון כשמתחשק לך. למרות שהעבודה שלי סבבה עכשיו ואני לא מתלוננת. אבל יצא לי כבר לסבול מעבודות יותר מדי... כול הרדיפה התמידית בשביל כסף רק כדי להאכיל ולהלביש את הגשמיות שלך. זה עלוב. תחשוב כמה זמן ביום אתה מבזבז על גוף וכמה על נפש. זה יכול להיות נחמד כמה שנים כשאנחנו ילדים, אבל כשגדלים זה מתחיל להיות מעיק.

makron2

New member
לפי דעתי

קיום מושלם אמור להכיל גם את הטוב וגם את הרע,אחרת היא לא תהייה מושלמת. אם נהייה כל הזמן בעולם שבו הכול מתרחש לפי רצוננו באופן תמידי,לאחר זמן מה הדבר יהיה מאוס ושגרתי בדיוק כמו כל קיום אחר. עוד זווית:אם יש נצח לחיות בקיום אסטרלי(לפי תפיסתך)אז לסבול קצת בעולם הזה רק יעזור לתת נקודת מבט יותר נכונה,למשל כמו שרוב האסירים יותר מודעים לערך החופש מאדם רגיל. "כול הרדיפה התמידית בשביל כסף רק כדי להאכיל ולהלביש את הגשמיות שלך." - לכולנו יש אפשרויות,אפשר להפסיק לאכול ולמות,אפשר לרדוף אחרי הכסף ואפשר לעבוד מעט מאוד שעות תוך כדיי ויתור על רוב הדברים הגשמיים. את בטח זוכרת את המשפט 'בזעת אפך תאכל לחם' - זה עדיין תקף לצערנו.

Mystic Circle

New member
לי זה לא נשמע מאוס

"ואפשר לעבוד מעט מאוד שעות תוך כדיי ויתור על רוב הדברים הגשמיים." ככה בערך אני חייה

למעלה