מוות מהול בשמחה....

מוות מהול בשמחה....

אני לא רוצה להרחיב יותר מדי כרגע, אבל יצא לי לדבר לאחרונה עם אנשים של המוות. בצעירותי היותר צעירה (היום, היום, אני בן 38), קראתי שהטאו מתייחס לחיים כך - החיים הם הדרך בין המוות למוות. כנראה שזה נכנס בי, היות ואני מוצא שאין לי ממש קושי עם המוות. גיליתי שהרבה אנשים נרתעים אפילו מלדבר עליו. אני מוצא עצמי אומר חבל על מי שמת בגיל ממש צעיר, אבל רואה במוות של אדם זקן, בדיוק את המשפט שהזכרתי. החתימה שלי (שלקוחה מספרו של הטאואיסט צ'ואנג צה) נותנת אישור לקיומו של כל דבר. באותו הספר מדובר על דבר אחד שאינו נכון - פגיעה במסלול החיים הטבעי של הדברים. זה קשור מבחינתי למוות בגיל צעיר. נכון שגם על זה ניתן להתפלסף - אולי לילד שמת בגיל צעיר, בתאונה למשל, נקבע כך, אם בכלל יש מה שקובע. כנראה שזה היה המסלול שלו, ובעצם, דבר לא פגע במסלול שנקבע לו. אבל נעזוב התפלספות זאת לרגע. חשבתם פעם על כך שבוכים על אדם שמת? על מי עצובים - עליו שהוא מת? או עלינו שנשארנו בלעדיו? או גם וגם? אחד הדברים בטאו אומר, שהנשמה משתחררת במוות, ומאותו הרגע היא חופשיה לעשות כרצונה. (אמירה זו אינה נחלתו הבלעדית של הטאו כמובן). אני מקווה שלא בילבלתי - העלתי נקודות כהקדמה לחוויה שלי מהימים האחרונים. אשמח להדיין על המוות, ועל הנקודות שהעלתי. ובכן כך הדברים - בן משפחה שלי נפטר שלשום - בן 92 במותו. הוא חי חיים מלאים עשייה, אהבה - יד ביד עם אישתו עד לפני כמה חודשים, משפחה נפלא ואוהבת, נכדים, נינים, דעה צלולה לחלוטין עד נשימתו האחרונה. איזה יופי. אבל פה במילים האחרונות הייתה הבעייה. דעתו הייתה צלולה לחלוטין, אך יחד עם זה גופו קרס, פשוטו כמשמעו. במשך שנתיים, כל פעם, איבר פנימי אחר החל לגמגם. בחודשים האחרונים, בתי החולים היו ביתו במרבית הזמן, עד שבחודש האחרון הוא שכב בבית חולים כואב ודואב, תוך שהוא שואל כל הזמן אם כולם בסדר, אם יש פרנסה טובה. גופו פשוט קרס בכאבים ודעתו הצלולה הרגישה כל דבר. לא היה כבר מקום לדקור אותו, גופו היה כחול משטפי דם שגרמו המחטים. די הוא רצה למות. הוא אמר לנו "מספיק, עשיתי הכל, אני רוצה למות, כואב לי, הכל כואב". מאותו הרגע כולנו רצינו שימות. אמרנו לו "בקש מזה שלמעלה" - הוא צחק ואמר שאין טלפון. כשהוא מת לא הרגשתי צורך לומר לביתו - הצטערתי לשמוע. רציתי לומר לה - יופי, סוף סוף, אני שמח. היא אמרה שהוא בכה בערב שלפני מותו - לא הבין למה הוא עדיין לא מת. וכך העצב מהול בשמחה. וכשאני חושב על העצב אני מרגיש אנוכי וכשאני חושב על השמחה אני מרגיש שאני איתו ועם הטבע. זהו. יש לי חיים ללכת אליהם.

ינוקא1

New member
../images/Emo161.gif או המוות הוא הדרך בין החיים לחיים ..

מסכים עם כל מילה שכתבת. לפעמים הארכת החיים גורמת עוול לאנשים. בגמרא מסופר על רבי יוחנן שהשתגע לאחר שחבירו ריש לקישנפטר באשמתו , וכתוב שהחכמים שהיו שם "ביקשו עליו רחמים" כדי שימות. ספר נחמד וטוב בנושא זה "מסע הנשמות" של דר' מייקל ניוטון , הוא מביא שם דרך שחזורי גלגולים וכניסה במצב טראנס אל מה שקורה אחר הגלגול , כל מיני פרטים על המסע של הנשמה אחרי המוות. אני מצאתי אותו בספריה ליד הבית , ספר מעניין ביותר.

גם נכון. את הספר הזה ניתן למצוא בספריה

של צחי ופבקה. אתה דואג לי, הא! יש לי אישה שרק מחפשת ספרים כאלו. היא קוראת משהו ומספרת לי, ואני קורה משהו אחר ומספר לה. כך אנו קוראים שני ספרים במקביל. וכמו שאמרו חכמנו בגמרה - טובים השניים מן האחד - ומכך טובים שני ספרים מאחד. בטח אקרא אותו מתישהו כשיגמרו לי הספרים שקניתי ועוד לא קראתי. אני עוד ב -"רפואה והחוש השישי" שמכניס את כל התאוריות לספר אחד
. ותוך כדי כך גיליתי ספר נוסף בספריה של צחי ופבקה, וגם אותו התחלתי לקרא - "הדת הסינית" - שזה בעצם מושג מערבי לחוסר דת של העם הסיני. פעם שאלתי את המורה שלי בניו-יורק מהיא דתם של הסינים, והוא ענה שהם סינים. אז אני צחי
. אני מתחיל להרגיש, שהתכתובות הן סובלימציה לכך שאיננו נפגשים.

מצחיק - תחליף. התכתובות הן תחליף

למפגשים. המילה הזו מצחיקה - סובלימציה.

סיגריד

New member
מוות ושמחה

אוכל לשתף אותך בחוויה שלי. אמא שלי נפטרה לפני שנה. כל חייה היא הייתה אדם דיי פסיבי ודכאוני (אם כי לא ממש מאובחן) ותמיד הרגשתי שהיא כמו זומבי, ואף היא אמרה לי פעם שהיא מרגישה שהחיים האלה הם רק שלב מעבר בין גלגולים. היא נפטרה במפתיע, לא היה זמן להפרד. הקושי הגדול היה להכיל את הכאב של האובדן, שאימי אינה בחיים יותר (ואני הייתי בת 27) לבין המקום שחש הקלה, שהיא כבר לא חיה בתוך הגוף המתפקד שהנשמה לא נמצאת בו כבר הרבה שנים. במשך חודשים ניסיתי להבין מה עובר עלי... אני מניחה שאין תשובה נכונה... כולנו חווים רגשות שונים ומשונים. תמיד החרדה הכי גדולה שלי הייתה- מה יקרה שאמא שלי תמות, והנה זה קרה, ואני המשכתי לחיות, וחוויתי הקלה, כי השתחררתי מהפחד הכי עמוק שלי... אני מרגישה שהפחד מהמוות שקיים היום נעוץ בצורת מחשבה שהחברה מכוונת אותנו, לחיי נצח, לצעירות, לחשוב שמוות זה רע, שזה סוף, כשזה למעשה רק עוד חלק מהחיים. חיים יפים

המילים האחרונות שלך הן המוולות אותי

מתמיד- המוות הוא חלק מהחיים. תודה על השיתוף

המוות כחלק מהחיים

אוח, שאלה גדולה, מעניינת, ומלאת יופי אתה מעלה כאן - בעיני... אני חושבת שאני מקבלת את המוות כחלק טבעי, ולא עצוב, של החיים. הגעגוע זה עניין אחר, הוא קצת עצוב, ואפשר לבכות אותו. האבל על אדם שמת, אני משערת, אולי עטוף במילים גדולות, אבל מאפשר להיכנס להתמודדות חדשה עבור מי שנשאר מאחור (שהוא האבל). יצא לי לטפל פעמיים (שעולות לי כרגע) במקרים שמעלים שאלות - אבא שבן אחד שלו נפטר במלחמה ובן שני התאבד כעשר שנים אחר כך (מתוך שלושה ילדים סה"כ), ואמא שילדה תאומים ואחד מהם נפטר מסרטן, אחרי מאבק בן מעל שנה, בגיל פחות משלוש. בכל המקרים האלה אני, מהצד, הרגשתי שלמה עם המהלך הטראגי שהשאיר אנשים כואבים מאוד בחיים האלה. גם הילד הקטן שעזב את המשפחה, היה ניראה שאין משמעות לזמן. הוא חי יותר, חי פחות, זה לא כל כך משנה. אם הנשמה היא אכן נצחית, אז הפעם היה לו סיבוב קצר. חשבתי שזה הרבה משקל לסחוב בשביל אחיו, ששנה לא ראה את אמא שלו, ועכשיו הוא מקבל אמא עצובה לכל החיים. זה היה בעיני אחד האספקטים המעניינים של הטיפול. הבן שלי אוריאל קרוי על שם דוד שלי, אורי, שנאבק שנים ארוכות בסרטן ובסוף נוצח. הוא נפטר בשנות החמישים שלו, והשאיר אחריו המון צער. התלבטנו רבות, מה יותר נחשב - החיים הכל כך מאושרים שחי - שפע, אהבה גדולה עם האישה, בית יפה ומושקע, שלושה ילדים מקסימים, או המוות שעבר. החלטנו שהמוות פחות רלוונטי מאופן החיים. אני עושה לעיתים תרגילי מחשבה שמאתגרים אותי מאוד, למשל, בנוגע להיקשרות שלי לחיים של הילדים שלי (שם אני חווה את השיעור הכי קשה עם הפחד מהמוות). וזה ברור לי גם מהמקום הכי כואב, שהמוות כחווייה פרטית של אדם הוא החווייה הכי רוחנית, הכי מודעת והכי חזקה שאנחנו חווים במהלך השהות שלנו כאן על הכדור. ואני מסיימת עם שני הגיגים פרקטיים יותר - הראשון, הוא ללמוד מבעלי החיים בנוגע למוות. המורה הכי גדולה שהיתה לי לנושא (היא כבר מתה
) היתה כלבה. והשני, זה "ספר החיים והמתים הטיבטי", שחיזק אצלי מאוד את הנושא הטיפולי של התמודדות עם המוות לא דרך געגוע אלא דרך תחזוקת תחושת הקשר לנשמה גם אחרי שהגוף הפיסי כבר איננו... תודה על השאלה, מעוררת מחשבה על הבוקר!

למעלה