חיים ומוות הם מתנה אחת ../images/Emo77.gif
אם תשאל אותי, אתה לא נהיה עצוב כי האדם הנפטר\ת לא היו ממש קרובים לליבך. לא חלקת עם אנשים אלה את חייך, את היום יום, ולכן הם לא חיו בקרבך, לא היו חלק ממך , אלא בינכם חצץ איזשהו מסך או שריון, לא היתה אינטימיות... ביחס לאדם שנפטר אתה אטום, מסוגר, מכונס. אתן דוגמא על עצמי... סבתי נפטרה, לפני מספר שבועות . חלק ממני פשוט נקרע, חבלי אור שהיו שזורים סביבנו נקרעו - וזה כואב !!! סבתא שלי היתה והיא עדיין עבורי המון.....פשוט אין לי מילים....בחייה היא הייתה מתנה יקרה, המורה שלי לחיים שהערכתי ממש רק בשנים האחרונות... היא לימדה אותי המון למרות שבעצמה לא למדה אף פעם...גם לא קרוא וכתוב... היא הזכירה לי את מהות החיים...החזירה אותי לעצמי... עם מותה, עצב גדול היה בי, עצב מלווה בכאב ... מסוג זה שחונק אותך... הייתי עם עצמי, מספר ימים, בכיתי ... השתוללתי... צעקתי... ואז, מהבוץ הזה כך פתאום בלי התראה מוקדמת, יום אחד פרחה לה שמחה, אושר , אהבה שמיימית... העצב הותמר לשמחה, הכאב לאושר... אלה היו שמחה ואושר מאיכות אחרת... אל תבקש הסברים, כי אני לא יודע, ולא חיפשתי פילוסופיות... מהחוויה יודע רק דבר אחד... עצב ושמחה הם אחד. סבל ואושר הם אחד. בלא עצב עמוק, אין שמחה אמיתית. בלא כאב חודר אין אושר עילאי. מזיל דמעות, עין אחת בוכה מעצב והשניה משמחה...