מוות בחור הכחול

flyingzukiny

New member
שאלה בנוגע לכתבה באתר של אנדרי

בתרגום של לב מצויין כי רוברט ז"ל הגיח מעומק של כ 70 מ' עבר את אנדרי והמשיך להעלות איך צולל מגיח מעומק כזה ויוצא מהר מהמים וכל זה עם מיכל אויר? כיצד זה שהצלילה הראשונה לעומק 75 מ' עברה בשלום?

חי בר

New member
למה שצלילה לעומק 75 מטר לא תעבור בשלום?

איפושהו כתוב "75מטר = מוות" ??? מדובר על שתי צלילות שונות שבמקרה חלפו אחד על פני הזוג השני. לא קרה לך אף פעם שבמהלך צלילה ראית צוללים יורדים למטה, אחר כך עולים למעלה וכלום לא קרה להם? ובלי ציניות, התשובה פשוטה: ניתן לצלול לעומק של 75 מטר עם מיכל אויר בודד ולהשאר בחיים. לא מעט צוללים עשו את זה בעבר, בהווה וכנראה שגם בעתיד. יש גם כאלה שמיכל בודד מספיק להם אפילו לשתי צלילות כאלה, אחרים צריכים לקחת 4 מיכלים עבור אותה הצלילה. להגיד שזה חכם לנהוג כך, או שכל אחד יכול? כנראה שהתשובה היא לא ולא. זה כנראה לא ממש חכם, וגם לא כל אחד יכול. אבל יש כאלה שעושים את זה ולא קורה להם כלום. תאמין או לא, יש הרבה צלילות אויר לעומק 75 מטר שעוברות בשלום. אבל יש בזה משהו דרוויניסטי כי לא כולם עוברים את זה בשלום וגם לא תמיד אלה שעברו בשלום פעם אחת או n פעמים, לא בטוח יעברו בשלום את הצלילה ה n+1. לגבי מהירות היציאה מהמים אין לנו שום נתונים. זוג צוללים היה עסוק בעניינים שלו וראה צולל בודד עולה מהעומק ויוצא מהמים. אין שום בעיה עם התיאור. פלוני א' עושה צלילה לעומק 45 מטר במשך 25 דקות, חנייה של 5 דקות ב-6 מטר, עוד 12 דקות ב-3מטר ואחר כך ממשיך עוד 45 דקות לצלם בעומק 1.5 מטר. פלוני ב' נכנס למים יורד ל-75 מטר לשלוש דקות, עולה עושה חניות מה שבא לו ואיך שבא לו ואולי יוצא מהמים הרבה לפני פלוני א' (או פולני זה לא ממש משנה). יש בערך אינסוף מתארים שונים של צלילות בהם צולל א' יוצא לפני צולל ב', ג', ד' ולפני עוד איזה 100000000 צוללים אחרים....

Wainshtein Lev

New member
למה ללכת עד הודו?

הזכרת לי סיפור שאני עצמי הייתי עד לו, בגן החיות בראשל"צ, לפני כ-10 שנים: לקחתנו את הג'ינג'ית (שהיתה אז כבת 4 או 5) לביקור ב"חי-כיף", טיילנו להנאתנו, התבוננו בחיות והגענו לכלוב של קופים, לא גדולים במיוחד. הכלוב, כלוב סורגים שתי וערב שהקופים יכולים בקלות להוציא דרכם את ידם ולפניו, במרחק של כמטר גדר נוספת בגובה מטר-מטר ועשרים שנועדה חמנוע קירבה מופגזת בין המבקרים לכלוב עצמו. הן על הכלוב והן על הגדר כל 2-3 מטר תלויים שלטי אזהרה בצהוב בוהק המזהירים מפני האכלת החיות ומעבר מעבר לגדר הבטחון. אם כל זה, ראינו די הרבה אנשים שלא רק שעברו את הגדר, אלא שהעבירו את ילדיהם הקטנים שיוכלו לתת את הבמבה לקופיף "מיד ליד". ברוב טמטומי פלטתי איזה הערה לאישתי בסגנון של " שמים ז.. על הכללים אז שלא יתלוננו אח"כ אם יקרה משהו" וזכיתי למטח מבטים זועמים מההורים שילדיהם היו באותו רגע בשלב העברת הבמבה. אך פנינו ללכת, לא התרחקנו יותר מעשר מטר וצווחות אימה פורצות מכלוב הקופים: אחד האבות, שילדו הקט בן השנה בערך לא יכול היה להגיע לעצמו לתת במבה לקוף החמוד, לקח את הילד בידיים, הרימו והגישו עד לסורגי הכלב. הפעוט הגיש בשמחה את הבמבה לקופיף והקופיף לקח אותה... יחד עם האצבע. מה שהכי יפה בסיפור הזה הוא שבאותו ערב היתה כתבה על כך בחדשות והאב הזועם איים לתבוע את החי-כיף על "רשלנות פושעת". ככה שכמו שכתבתי קודם: יש שני סוגים של בני אדם: הסוג הראשון לא צריך מחסומים מלאכותיים, כי הוא שם מחסום לעצמו. לסוג השני שום מחסום לא יעזור. אייזיק אסימוב כתב פעם ספר נהדר בשלושה חלקים. השם של הספר הוא צירוף שמות שלושת החלקים והוא מתאר נכונה את המצב בו אנו דנים. שם החלק הראשון הוא "נגד טפשות..." שם החלק השני הוא "האלים עצמם..." שם החלק השלישי הוא "חסרי אונים הם" "נגד טפשות האלים עצמם חסרי אונים הם" וכל מילה נוספת - מיותרת.

קוזק

New member
ריבוי הגבלות../images/Emo190.gif

אפשר לתכנן גדרות, דלתות מסתובבות, פקחים ואיסורים כאלה ואחרים כמעט בכל אתר צלילה. אבל מהו הרציונל בכך? למזלנו, שיקול הדעת בבלו-הול נמצא בידי המצרים וזה בהחלט פוטר את שלטונות ישראל מאחריות. אבל אנחנו אלופי העולם בלהתקין תקנות, להגביל הגבלות ולייצר הליכים בירוקרטיים מסובכים שאין להם הצדקה. לדעתם של רבים, ריבוי חוקים, מנגנוני אכיפה, פקחים ומהומה אך יגדילו את הסיכוי לתאונות. אני מעריך שבנושא הצלילה הספורטיבית, קיימת מובהקות סטטיסטית במתאם שבין ריבוי הגבלות ובלבולי מוח לכמות תאונות-צלילה. אמנם הסיבה היא היסטריה, טירוף ונטייה חזקה לכסת"ח מערכתי השולטים בכיפת מחוזותינו, אך מבחן התוצאה מלמד משהו נוסף: ככל שנגביל, נתקין תקנות וניצור כללי התנהגות הלקוחים מנסיון רע כזה או אחר, כך נצמצם את מידת האחריות האישית שנוטל על עצמו הפרט. מכאן, קל להגיע למצב שבו השכל הישר וההיגיון הפשוט מפנים מקום לטובת אוסף קפריזי של הגבלות, כללים, תקנות והוראות. אלה מרחיקות את הצולל, או כל אדם אחר העוסק בתחום שסיכון בצידו, מנטילת אחריות אישית! היטיב להגדיר זאת אלוף-עולם אורח מפינלנד, מתחום מירוצי הראלי המוטורי שארח דני קושמרו לפני שנים מועטות: "אצלכם, מרוב כללים והגבלות, יש רק תאונות. צאו מזה, כנסו למכוניות וסעו"!

ilanbt

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

ועוד הרחבה ככל שנוסיף עוד הגבלות ומגבלות כך יתנער השלטון מאחריותו הבסיסית ואנחנו רואים את זה בכל תחום בחיים שלנו.

יעקב641

New member
החור הכחול

בשנת 1979 נהרג באיזור הצלילה הנ"ל אדם בשם זאב שמרלינג. הוא ירד לאילת עם חברו הטוב ציון טפירו. זאב היה אבא שלי. בגלל המקרה הזה לא למדתי בחיים שלי צלילה וגם לא אלמד את זה בעתיד.

Wainshtein Lev

New member
אני משתתף בצערך

ותודה על השיתוף. זו כמובן זכותך להחליט לא ללמוד לצלול, אך לדעתי אתה מונע מעצמך עולם מלא חוויות, יופי והנאה. אינני יודע מה היתה הסיבה למותו של אביך אך אוכל לומר לך בוודאות ובאחריות שאם מקפידים לשמור על הכללים והחוקים לצלילה בטוחה (הנלמדים בכל קורס צלילה למן הראשון והבסיסי ביותר מביניהם ועד לקורס המתקדם ביותר) ותשכיל להמנע מהגישה של "לי-זה-לא-יקרה" ו"מה-כבר-יכול-לקרות-אם", אם תזכור שצריך להיות זהיר ושקול אזי תראה שספורט "אתגרי" זה אינו "אתגרי" כ"כ. גישתך היא בעיתית בעיני, אם כי כאמור, זכותך להחלטי שאינך מעוניין לצלול. אך האם תמנע זאת גם מילדיך? האם במקרה של תאונת דרכים קשה (ואני מאחל לך שלעום לא תקרה לך או לקרוביך) תחליט לא לנסוע יותר בכלי תחבורה שונים?

נרקוזה

New member
משתתף בצערך וזו כמובן החלטה שלך

אך עולם הצלילה השתנה מאוד מאז 79 והצלילה נעשתה בטוחה הרבה יותר, הן בשל הידע שנצבר הכרוך בהבנת התהליכים בסביבה התת מימית והתנהגות גזים בגוף, הן מבחינה טכנולוגית של ציוד ברמה גבוהה והן מבחינת מה שמקובל ולא מקובל לעשות בצלילה. תמיד יהיו מי שימתחו את הגבולות, אך לך שמורה הבחירה איך לנהוג. כאמור שמורה לך גם הבחירה באם לצלול בכלל.

שיר בים

New member
../images/Emo16.gifמשתתפת בצערך

עד שנות השמונים הצלילה הייתה מאוד שונה ממה שהיא היום, מאזן הצלילה לדוגמא הומצא רק בשנת 84 אם אני לא טועה... אני מכבדת את החלטתך, אבל אולי דווקא דרך הצלילה תוכל להתחבר למקום שאביך ז"ל נהנה ממנו, שכן מדובר בחוויה מהנה מאוד. אני חושבת שצריך להבחין בין תאונות הצלילה שלפני שנות השמונים, לאילו שהיום, שכן השינויים הרבים ב27 השנים האחרונות הפכו את הצלילה לתחום מאוד בטוח, לאילו שנוהגים באחריות ולפי הכללים המקובלים. ואפרופו הבלו הול, אפשר להינות מהאתר הזה גם מבלי להגיע ל 58 מטר.

gerson1

New member
הצלילה לא היתה שונה כלל-והמאזנים

הומצאו הרבה הרבה קודם הפנז'י, למי שזוכר ואחרים היו נפוצים, טרימיקס, שילוב הליום וכו' לא נולדו היום. טבלאות-הNAVY כבר היו ואמנם מחשבי צלילה טרם עבדו איתם אך לעומקים האלו כבר הגיעו וגם בארץ מבלי להיכנס לאמודאות וטכנולוגיות אחרות, המיכלים של ספירוטכניק עשו עליה מספר שנים קודם לכן ומועדון הריף למיטב זכרוני פועל בהרצליה מ1964 (היה של הווארד רוזנשטיין, אם לא טעיתי בכיתוב שם המשפחה.

יiאב ל

New member
נראה לי שכל אלה שהגיבו נגד המכשול

לא הבינו למה הכוונה בהצעת המכשול. הרעיון הוא מכשול הנמצא מתחת לקשת. הוא לא מיועד למנוע צלילה כלשהי, ובוודאי לא צלילה לקשת, אלא נועד לסייע לאלה שצוללים לשם ובטעות או בגלל שיכרון, או בגלל חוסר שליטה בציפה, מפספסים את הקשת וממשיכים לרדת. המכשול יסיע להם לעצור או לדעת שכבר ירדו יותר מדי והקשת מעליהם.

pink goat

New member
ישנם כאלה שוצללים בחור הכחול גם יותר עמוק

מהקשת והמכשול שלך יהוה בשבילם מלכודת

יiאב ל

New member
לא שאני מבין מה יש לחפש שם

חוץ מגופות, אבל אפשר לתכנן את המכשול כך שהוא לא ממש יפריע למי שבכל זאת רוצה להעמיק.

pink goat

New member
עושים שם הסמכות לצלילת טרימיקס

נדמה לי שדודי מאור עשה צלילה כזו בהסמכת מדריכי הטרימיקס שלו

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לא נראית לי הגישה שלך שלפיה ברור שמי שלא

מסכים עם מה שהצעת לבטח לא מבין את ההצעה. צא מנקודת הנחה שלרוב הכותבים כאן יש דוקא יכולת הבנה לא רעה ואם מישהו לא מבין כאן משהו יתכן וזה לא הם. מההצעה שלך נראה לי שאין לך מושג איך הקשת נראית ומה המשמעות של להניח מכשול מתחתיה שמצד אחד ימנע נפילה לעומק של מי שבמקרה הגיע לשם (מה שאכן יקל על איתור ואיסוף גופתו) אבל מאידך יסכן צוללים אחרים שצוללים שם כל יום. כל זאת מבלי להכנס לשאלה המוסרית בדבר זכותנו למנוע מאנשים להרוג את עצמם בכוונה תחילה. בידידות.

למעלה